-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,18% 0,05
-
EURO
50,72% -0,07
-
GRAM ALTIN
7150,04% 0,58
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Piyasadan haberler
BANVT… Şirket Yönetim Kurulu'nun 5 Aralık 2022 tarihli kararı ile; Şirketin toplam varlıklarında %0,25 paya sahip olan; atıl durumdaki büyükbaş kesimhane tesisinin, KDV dahil 25.310.000 TL bedelle satılmasına karar verilmiştir.
BLCYT… İştiraki Biteks İplik A.Ş.'nin Yönetim kurulunun bugünkü toplantısında; İştirakimizin Osmaniye Organize sanayi bölgesinde bulunan fabrika arsasına yaklaşık 12.000 metrekarelik bir tesis ve bu tesisin çatısı üzerine Güneş enerjisinden elektrik üretim (GES) tesisi kurulmasına karar verilmiştir. Tedaş'tan izni alınan tesisin kurulu gücü 2.500 kwe olup, yıllık yaklaşık olarak 3.330.000 Kws/yıl elektrik üretmesi ve tesisin kurulumun maliyetinin bina dahil USD 2.500.000 olması beklenmektedir. Yatırım öz kaynaklarla finanse edilecektir. Tamamlanacak bu GES projesi ile birlikte iştirakin kurulu gücü 7.022 kwe ve 9.300.000 kws/ yıl elektrik üretim kapasitesine ulaşacaktır.
BLCYT… Yönetim kurulunun bugünkü toplantısında; Firmanın Adana Organize Sanayi Bölgesinde yapımı devam eden yeni tesisinin çatısı üzerine güneş enerjisinden elektrik üretim (GES) tesisi kurulmasına karar verilmiştir. Kurulacak tesisin kurulu gücü 2.313 kwe olup, yıllık yaklaşık olarak 3.075.000 Kws/yıl elektrik üretmesi ve tesisin kurulumun maliyetinin USD 1.275.000 olması beklenmektedir. Yatırım öz kaynaklarla finanse edilecektir. Yeni Tesis çatısı üzerine yapımı tamamlanacak projenin devreye alınması ile birlikte firma toplam elektrik giderin de %65'lik bir tasarruf sağlanacak olup, bu tasarrufun konsolide mali tablolarımızın net karlılığına şuandaki fiyatlarla %20 etki etmesi beklenmektedir. Tamamlanacak bu GES projesi ile birlikte firma kurulu gücü solo bazda 6.370 kwe ve 8.095.000 kws/ yıl elektrik üretim kapasitesine, Konsolide mali tabloya etki eden iştiraklerle birlikte toplam kurulu gücü 13.392 kwe, yıllık elektrik üretim kapasitesi ise 17.395.000 kws çıkacaktır. Firma Güneş enerjisinden elektrik üretim (GES) projelerine yatırımları devam edecek olup, gelişmeler oldukça kamuoyu ile paylaşılacaktır.
ALGYO… Portföylerinde bulunan Muğla İli, Bodrum İlçesi, Gündoğan Mevkii'ndeki turizm tesisinin yatırımının finansmanında kullanılmak üzere imzalanan kredinin teminatı için söz konusu taşınmaz üzerinde Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. lehine 1. dereceden 1.248.000.000 TL ipotek tesis edilmiş ve işlem 05.12.2022 tarihinde tamamlanmıştır.
BANVT… Şirket Yönetim Kurulu'nun 5 Aralık 2022 tarihli kararı ile; Şirketin toplam varlıklarında %0,25 paya sahip olan; atıl durumdaki büyükbaş kesimhane tesisinin, KDV dahil 25.310.000 TL bedelle satılmasına karar verilmiştir. Bu satış ile atıl durumdaki tesisin teminat, sigorta vb. maliyetlerinden tasarruf edilmesinin yanı sıra satıştan elde edilecek kar ile şirket'in nakit kaynaklarının artırılması amaçlanmaktadır.
BMSTL… Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 4.2.8 numaralı Kurumsal Yönetim İlkesine istinaden, Yönetim Kurulu Üyelerinin görevleri esnasındaki kusurları neticesinde sebep olabilecekleri zarar Şirket tarafından sigorta ettirilmiş olup sigorta bedeli (bu dönem için 350.000USD) sermayenin %25' ini aşmamaktadır.
BRSAN… Borusan Mannesmann, Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Ereğli-İvriz Sağ Sahil Sulaması Yenileme Çelik Boru Temini 3.Kısım İhalesi''ne, Noksel Çelik Boru San. A.Ş. ile kurmuş olduğu iş ortaklığıyla katılmış ve söz konusu ihale 398.888.802,08 TL bedel ile iş ortaklığı tarafından kesin olarak kazanılmıştır. İhalede Borusan Mannesmann'ın payı 199.065.144,48 TL'dir. Söz konusu boruların sevkiyatı 2023 yılı ilk çeyreğinde yapılmaya başlanacak ve aynı yılın ikinci çeyreğinde tamamlanacaktır.
Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
Yükleniyor


