9226,86%-0,54
34,37% 0,03
36,54% 0,03
2885,42% 0,46
4819,40% 0,00
Pera Müzesi’nde sanatseverlerle buluşan Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi sergisi 30 Nisan’da sona eriyor. Sergi, Rego’nun resmini bu denli kapsamlı biçimde İstanbullu sanatseverlerle ilk kez tanıştırıyor.
Pera Müzesi’nde sanatseverlerle buluşan Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi sergisi 30 Nisan’da sona eriyor. Sergi, Rego’nun resmini bu denli kapsamlı biçimde İstanbullu sanatseverlerle ilk kez tanıştırıyor.
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, olağanüstü hayal gücüyle kadınların temsil edilme biçiminde devrim yaratan Portekizli sanatçı Paula Rego’nun eserlerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Alistair Hicks küratörlüğünde hazırlanan Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi, Rego’nun masumiyet ve deneyimin bir arada var olduğu, içinde derin anlamlar ve anlatılar gizlediği resimleriyle izleyiciyi büyülü bir dünyaya davet ediyor.
Sanatçının hem kişisel hem de toplumsal mücadeleyi odağına alan 1960’lı yıllara ait erken dönem işlerini ve kolajlarını, 1980’lerde hayvanları kullanarak anlattığı sembolik hikâyelerini, 1990’larda tek figürlerden oluşan, güçlü anlatımlara sahip büyük boy resimlerini ve 2000 yılından sonra ürettiği, katmanlı sahnelerini bir araya getiren Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi sergisi, 30 Nisan’a kadar Pera Müzesi’nde ziyaret edilebilir.
Sonraki duraklar, Royal Academy of Arts ve Calouste Gulbenkian Modern Sanat Merkezi
Geçtiğimiz haziran ayında 87 yaşında yaşamını yitiren Paula Rego, sanatının tüm evrelerini temsil eden eserlerini son olarak Tate Britain’da düzenlenen retrospektifte sergiledi. Portekiz’de doğan, Londra’da sanat öğrenimi gören, adını Avrupa’nın en büyük sanatçıları arasına yazdıran Rego’nun işleri bu yılki Venedik Bienali’nde de yer aldı. Şu anda Pera Müzesi’nde sergilenen “İbadet Odası” eserinin bir sonraki durağı Londra, Royal Academy of Arts olurken “Hilekâr” ve “Türk Hamamı” eserleri ise Pera Müzesi’nin hemen ardından, Lizbon’daki Calouste Gulbenkian Modern Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.
Pera Müzesi Salı’dan Cumartesi’ye 10.00-19.00, Pazar günleri 12.00-18.00 saatleri arasında gezilebilir. Cuma günleri “Uzun Cuma” kapsamında 18.00-22.00 arası tüm ziyaretçiler, çarşambaları ise “Genç Çarşamba” kapsamında tüm öğrenciler müzeyi ücretsiz ziyaret edebilir.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı