Tarih: 18.08.2022 11:26

Patlaç Solenoid Valf Nedir? Nasıl Çalışır?

Facebook Twitter Linked-in

 

Patlaç solenoid vana genelde çimento, boya, seramik, beton santralleri, yem termik santraller, cam ve demir sanayii, deterjan gibi alanlarda jet filtrelerde birikmiş olan tozları silkeleme ya da bunkerlerde birikmiş olan toz maddelerin katılaşma süreçlerini önlemek amacı ile kullanılmaktadır.

Patlaç Solenoid Çalışma Şekli

Genel olarak; patlaç solenoid vanaların çalışma şekli giriş ve çıkış bağlantı noktaları 90 derece açı olacak şekilde çalışmaktadır. Bunun yanında havayı darbe diğer adı ile şok şeklinde gönderme özelliği de bulunmaktadır. Bundan dolayı; hava şoklamanın diğer adı patlaç valfler olarak bilinir. Sadece enerji verildiği zaman normal bir şekilde açık konuma geçmekte ve basınçlı hava darbesini de çok kısa bir sürede darbe şeklinde vermektedir.

Enerji verilme süreci devam etse bile geçirgenlik darbe şeklinde devamlı olmamaktadır. Buna bağlı olarak da kısa bir süre ve belirli aralıklarda enerji verilerek çalışma sağlanır.

2 yollu olan başka solenoid vanalar da devamlı akışkanı aynı debide geçirmektedir. Patlaç valflar; çok kısa sürelerde yüksek seviyede bir darbe, şoklama biçiminde havayı vermektedir. Devamlı bir şekilde geçirmez. Temiz olan her tür sıvı akışkanda solenoid vanalar kullanılmaktadır. Patlaç valflar da sadece basınçlı havada kullanılmaktadır. Bu sebeple de her iki yollu solenoid vana; patlaç valfın yerine kullanılamaz.

Patlaç Valflerin Uygulanma Biçimleri

Tork patlaç valfler montaj yapılacağı zaman iki şekilde bağlanım sağlanır. Bobin kısmı üzerinde ve Bobin kısmı ile gövdesi ayrılarak. Patlaç valfleri, bobin gövdenin üst kısmına montajlı bir şekilde toz filtre sistemine bağlandığı zaman da kumandayı zaman rölesinden almaktadır. Zaman rölesi de başka bir şekilde kumandayı fark basınç rölesinden alıp, sistemi kontrol etmektedir.

Patlaç Valflerin Çalışma Şekilleri

Patlaç valflerin çalışma şekilleri; tek diyaframlı ya da çift diyaframlı şekilde imal edilmektedir. 3/4 ya da 1 şeklinde bağlantı ölçüleri olan patlaç valfler tek diyaframlı olmaktadır. 1- 1/2- 2 şeklinde büyük bağlantı ölçüsüne sahip, patlaç valfler tek diyaframlı ya da çift diyaframlı olmaktadır. Çift diyaframlı valfler işletme bakımından tek diyaframlı valflere göre daha avantajlı olmaktadır. Çift diyaframlı valfler şoklanmayı çok daha şiddetli bir şekilde yapmaktadır.

Patlaç solenoid vana modellerini incelemek ve satın almak için https://smstork.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —