Tarih: 22.11.2022 05:49

Piyasalarda bugün

Facebook Twitter Linked-in

Ne Oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Harekat Merkezi'ndeki Bakan Akar ile telefonda görüşerek vurulan hedeflere, devam eden faaliyetlere ve etkisiz hale getirilen teröristlere ilişkin bilgi aldı.

Milli Savunma Bakanı Akar: Pençe-Kılıç Harekatı'nın başlangıcından bugüne kadar kara ateş destek vasıtaları ve uçaklar tarafından 184 terörist etkisiz hale getirildi.

Erdoğan, marketlerdeki fiyatlamalara ilişkin olarak, 'Değişik öneriler var. Bütün mesele yaptırımın çok daha ağır olması. Bu bunlara ürkütücü gelebilir. Bunu halletmek lazım' dedi.

San Francisco Fed Başkanı Daly bankanın faiz artırımlarına devam edeceğini ve faizlerin muhtemelen %5 civarına yükseleceğini belirtti.

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, Rus petrolüne tavan fiyat uygulayan ülkelere petrol satmayacaklarını belirterek, 'Tavan fiyat uygulayacak ülkelere petrol ve petrol ürünleri tedarik etmeyi planlamıyoruz. Petrolümüzü pazar odaklı ortaklara yönlendireceğiz veya üretimi azaltacağız.' dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, küresel gıda piyasasındaki dengesizlikler nedeniyle Batılı ülkeleri suçladı.

Almanya Eski Başbakanı Schröder, Rusya – Ukrayna savaşının bir şekilde durdurulması gerektiğini belirti ve Türkiye'nin kilit rolüne vurgu yaptı.

Ne Olacak?

 

Yurt içinde Tüketici Güven Endeksi açıklanacakken, Euro Bölgesi’nde Cari Hesap verisi takip edilecek.

TCMB faiz kararı Perşembe günü açıklanacak.

Moody’s’in 25 Kasım’da Türkiye değerlendirmesi yapması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —