-
BIST 100
16406,97%1,32
-
DOLAR
44,11% 0,08
-
EURO
51,02% -0,02
-
GRAM ALTIN
7337,76% 0,03
-
Ç. ALTIN
11798,29% -0,24
Özgüven Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezinin Down Sunumu Büyük Takdir Topladı
Mithat ÜNAL- Anamur Özel Özgüven Rehabilitasyon Merkezi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü nedeni ile farkındalık günü programı düzenlediler. Anamur Yalı Evleri Mahallesinde bulunan rehabilitasyon merkezi önünde gerçekleşen programa Ana
Mithat ÜNAL- Anamur Özel Özgüven Rehabilitasyon Merkezi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü nedeni ile farkındalık günü programı düzenlediler. Anamur Yalı Evleri Mahallesinde bulunan rehabilitasyon merkezi önünde gerçekleşen programa Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir’in yanında, Başkan Vekili Nilgün Ayhan, Anamur Engelliler Ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği(ANED) Başkanı hikmet Narcı, okul müdürleri öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar. Preogramda sunumu Özel Eğitim Öğretmeni Yasemin Rüzgar Yaptı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Selda Yılmaz bir konuşma yaptı. İnsan vücudunda 23'ü anneden, 23'ü babadan gelmek üzere 46 kromozom bulunur. Hücre bölünmesi sırasında oluşan bir anomali sonucunda 21. kromozomun fazla olması sebebiyle, Down sendromlu bireylerde 47 kromozom olduğunu kaydetti ve bunun doğum öncesinde tesbit edilebildiğini söyledi. Konuşmasında Özel Özgüven Rahabilitasyon Merkezi hakkında da kısa bilgi veren Kurum Müdürü Selda Yılmaz; “Özgüven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak, 2010 yılında 5580 sayılı Özel Eğitim Kanunu çerçevesinde eğitime başladıklarını ve Anamur merkez ve çevre mahallelerinden 126, Bozyazı’dan 40 ve Aydıncık’tan 5 olmak üzere toplamda 171 özel gereksinimli bireye ücretsiz servis hizmeti sağlayarak 4 katlı Müstakil binamızda, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Hizmeti vermekteyiz.” Dedi.

1 yaş üzeri, zihinsel yetersizliği, bedensel yetersizliği, işitme yetersizliği, otizm spektrum bozukluğu,öğrenme güçlüğü (disleksi) olan bireylerin hizmeti için kurumda bir müdür, 8 özel eğitim öğretmeni, 2 fizyoterapist, 1 rehberlik ve psikolojik danışman, 1 psikolog 3 şoför, 3 hostes, 2 yardımcı personel olmak lmak üzere , toplam 21 kişi görev yapmakta olduğunu söyledi.
Kurum velilerinden Down Sendomlu Enes Zeybek’in annesi Fadine(Şadiye Zeybek’in konuşması programa katılanlara duygulu anlar yaşattı. Selda Yılmaz’ın rökportaj tarzındaki söyleşisine cevap veren Şadiye Zeybek, Enes’in dünyaya gelmesi ile hayatlarının tamamen değiştiğini söyledi. Öz Güven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin vermiş olduğu eğitimin Enes’e çok şeyler kattığını kaydeden Zeybek, oğlunun 5 yaşına kadar yürüyemediğini, ancak 5 yaşında elektrikli süpürgeye ulaşmak için istem dışı iki adım atarak yürümeye başladığını ve o günden bu yana o süpürgeyi anı olarak sakladığını ifade etti. Down sendromlu bireylerimize toplumun ayrı bir birey olarak bakmamaları gerektiğini kaydeden anne Şadiye Zeybek, çevresinin Enes’e farklı baktığını belirterek bunun rahatsızlık verici bir durum olduğunun altını çizdi. Zeybek, çocuğunun gelişimine sunduğu katkılardan dolayı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi sahipleri Durmuş Yılmaz, Müdürü Selda Yılmaz başta olmak üzere idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Bugünün Down Sendromu Farkındalık günü olduğunu ve anlamının büyük olduğunu kaydeden Kaymakam Bilal Bozdemir, öğretmen ve velilerin yanında güzel gösterileri için öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.” Dedi.
Özel Özgüven Rehabilitasyon Merkezi’nin günün anlam ve önemini belirten güzel bir program hazırladıklarını kaydeden Anamur Engelliler Ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği(ANED) Başkanı Hikmet Narcı da bu özverili sunumlarından dolayı kurum yetkililerine, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Program öğrencilerin birbirinden güzel gösterileri ile son buldu.

Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal
19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı
Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu
7 Mart Çılgın Sayısal Loto Sonuçları Açıklandı: Gözler Büyük İkramiyede!
Müftü Deresi Yaşam Vadisi’nde Çalışmalar Haziran’da Başlıyor
Bu İftarda Manevi Ruh Gönüllere Dokundu
Yemek Yardımı Düzenlemesinde Lokanta ve Küçük İşletmeler İçin Eşitlik Çağrısı
3-D Oyun Konsolu Hakkında Bilmeniz gerekenler
Kadınlar Toplumsal Gelişimin Temel Taşıdır
Son Nesilden Yeni Doğuş Senaryosu
Başkan Mehmet Gümüş’ten Gençlere Çağrı: Gerçek Hayat Ekranın Dışında
KÖRFEZ ALEVLER İÇİNDE: "EPIC FURY" VE BÜYÜK HESAPLAŞMA
Yükleniyor

