Tarih: 12.08.2024 00:18

Özgüven Özel Eğitim Dil ve Konuşma Bozukluklarına Destek Eğitimini Başlattı

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Özgüven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Anamur, Bozyazı ve Aydıncık bölgelerinde yenilikçi hizmetleriyle fark yaratmaya devam ediyor. 2010 yılından bu yana, bedensel ve zihinsel yetersizlikten otizm spektrum bozukluğuna kadar pek çok alanda özel eğitim hizmeti sunan merkez, şimdi de bölgede bir ilk olan Dil ve Konuşma Bozukluğu Olan Bireyler için Destek Eğitim Programı'nı 22 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla başlattı.

Merkezin kurucusu Durmuş Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Yıllardır bölgemizde büyük bir ihtiyaç olan Dil ve Konuşma Bozukluğu Olan Bireyler için destek eğitim programını başlattık. Daha önce aileler, bu tür bir eğitim için çocuklarını Alanya veya Silifke’ye götürmek zorunda kalıyordu. Bu durum hem ailelerimiz hem de çocuklarımız için büyük bir yük oluşturuyordu. Artık ailelerimiz, en iyi eğitimcilerden ve en kaliteli hizmeti burada, ayağımızın dibinde alacak. 'Dil ve Konuşma' bölümümüzü 22 Temmuz 2024 itibarıyla açmış bulunmaktayız," dedi.
Konu ile İlgili Açıklama yapan Özgüven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin Kurucusu Durmuş Yılmaz; yıllardır bölgemizde bir eksiklik olan, Dil ve Konuşma Bozukluğu Olan Bireyler için Destek Eğitim Proğramını da açtık.Dil ve Konuşmasında sorun olan bireylerimizi aileleri, bir seans eğitim aldırmak için en yakın Alanya veya Silifke’ye götürüyorlardı.Bu da hem ailelerimizin için hem de çocuklarımız için büyük bir sorundu.Artık hiçbir sıkıntı yaşamadan en iyi eğitimcilerden ve en kaliteli hizmeti ayaklarında alacaklar. “DİL VE KONUŞMA” bölümünü bünyemizde açmış bulunmaktayız. 

-Gelişimsel Dil Bozuklukları 
-Gecikmiş Konuşma 
-Konuşma Sesi Bozuklukları 
-Kekemelik -Akıcılık Bozuklukları 
-İkincil Dil Bozuklukları(Otizm,Down Sendromu) 
-Ses Bozuklukları 
-Yutma Bozuklukları olan bireylerin seanslarımız dolmadan bizimle iletişime geçmelidirler, dedi. 
Bizde bölgemizde yıllardır, En Nitelikli Eğitimi ve En Kaliteli Hizmeti veren Özgüven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Yılmaz’ı ve bütün personelini tebrik eder, başarılar dileriz.
Bu yeni eğitim programı kapsamında, gelişimsel dil bozuklukları, gecikmiş konuşma, konuşma sesi bozuklukları, kekemelik, akıcılık bozuklukları, otizm ve Down sendromuna bağlı ikincil dil bozuklukları, ses ve yutma bozuklukları olan bireyler için seanslar düzenlenecek. Yılmaz, bu konularda desteğe ihtiyaç duyan bireylerin, seanslar dolmadan kendileriyle iletişime geçmelerini önerdi.
Özgüven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin kurucusu Durmuş Yılmaz ve tüm ekibini, bölgemize kazandırdıkları bu önemli hizmet için tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. 
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —