Tarih: 10.12.2022 07:34

Başkan Soyer, İzmir’in yeni metrosunda üniversite öğrencileriyle buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Üniversite öğrencileri ile Çağdaş İstasyonu’nda buluşan Başkan Tunç Soyer’e İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon da eşlik etti.

Gençlerle sohbet eden Başkan Tunç Soyer, kent içinde yapılan raylı sistem projeleri hakkında bilgi verdi.

“Demirağlarla öreceğiz dedik, örüyoruz”

Başkan Soyer, en geç mart ya da nisan ayı gibi treni indirerek, ilk seferlerini yapmak istediklerini belirterek, “Hem Narlıdere Metrosu’nu hem de Çiğli Tramvayı’nı 2023 yılı içinde açmayı hedefliyoruz. Bu arada Buca Metrosu başladı. O da bizim büyük hayalimizdi, İzmir tarihinin en büyük projesi. Gaziemir-Karabağlar metrosu projesi de hazır. ‘Kentimizi demir ağlarla öreceğiz dedik’, örüyoruz” şeklinde konuştu.

“Mümkün olduğu kadar yeraltına taşımamız lazım”

Raylı sistemin her konuda daha cazip bir ulaşım sistemi olduğunu söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Çok temiz bir ulaşım modeli. Şehrin üstü çok kaotik bir hal aldı. Aşağıdan kanal açarsak yukarıyı da rahatlatmış olacağız. Sonuçta karbon salımını da dert ediyoruz. Gelecekte bu çok daha ağır sorunlar üretecek bize. Bütün modern dünyada olduğu gibi bizim de ulaşımı mümkün olduğu kadar yeraltına taşımamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Narlıdere Metro hattında yoğun tempo

İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon, hat üzerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek “Mart sonunda trenleri hatta alacağız. Hedefimiz cumhuriyetin yüzüncü yılında hattı işletmeye açmak. Ağustos ya da eylül ayına yetiştirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —