“Ormanın Gözleri” Projesinde Yangın Gözetleme Kule Sayısı 5 Oldu

“Ormanın Gözleri” Projesinde Yangın Gözetleme Kule Sayısı 5 Oldu

Anadolu Sigorta ve Orman Genel Müdürlüğü İş Birliğiyle Ormanın Gözleri İkinci Yılında!

Anadolu Sigorta’nın, orman varlıklarının korunması için Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiği “Ormanın Gözleri” projesi hızla devam ediyor. Geçen yıl kurulumu tamamlanan Adana’daki yangın kulesinin ardından, 2023 yılında 4 yangın gözetleme kulesi daha hizmete açılıyor. Bu kulelerin de devreye alınmasıyla birlikte 245 bin hektar alan gözetlenerek orman yangınlarıyla mücadeleye destek olunacak.Ekonomik, çevresel ve sosyal katma değer yaratma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren, sigorta sektöründeki öncülüğünü sosyal etkisi yüksek projelerle ileriye taşıyan Anadolu Sigorta, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiği “Ormanın Gözleri” projesi kapsamında 4 yeni yangın gözetleme kulesini daha devreye alıyor. Ormanın Gözleri projesiyle yangına erken müdahalede hayati bir önemi bulunan gözetleme kulelerinin yenilenmesini ve yeni insansız yangın gözetleme kuleleri yapımını gerçekleştiren Anadolu Sigorta, 2022 yılının Aralık ayında Adana’da ilk kuleyi tamamlayarak hizmete almıştı. 2023 yılında ise Muğla, Antalya, Çanakkale ve Adana’daki ikinci kule olmak üzere dört adet gözetleme kulesi daha hizmete sunuluyor. Hızlı haberleşme sistemi ve yüksek teknolojik donanımıyla toplam 5 kule, 245 bin hektar orman arazisinin 7/24 kesintisiz gözetlenmesini sağlayacak. Projeyle ayrıca erken müdahaleye dikkat çekerek orman varlıklarının gelecek yıllarda da korunmaya devam edilmesi ve bireylerin farkındalık bilincinin artırılması amaçlanıyor. 

“Çağımızın en önemli küresel sorunlarından biri iklim değişikliği”
 Tüm dünyada sürdürülebilirlik gündeminin ilk sırasında iklim değişikliği ile mücadelenin yer aldığına işaret eden Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, “Odak noktalarımızdan biri, çağımızın en öncelikli küresel sorunlarından olan ve sektörümüze etkisi çok yüksek olarak sınıflandırılan iklim değişikliği ile mücadele. Ayrıca sorumlu şirket anlayışıyla hayata geçirdiğimiz etkili projelerimizde de sürdürülebilirliği esas alıyoruz. Geçen yıl başlattığımız Ormanın Gözleri projesi de bu bakış açısının bir ürünü” dedi. Tuğtan sözlerini şöyle sürdürdü: “İklim değişikliğinin bir sonucu olarak özellikle son iki yıldır hem ülkemizde hem dünyada çok fazla yangın felaketi yaşadık. Her geçen yıl bu riskin artarak devam edeceği kaçınılmaz bir gerçek olarak önümüzde duruyor. Bu gerçekle mücadelede devlet kurumlarına olduğu kadar bireylere ve şirketlere de çok büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Anadolu Sigorta olarak bu anlayışla geçtiğimiz yıl Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ile iş birliğine giderek orman varlıklarımızı korumak için bir adım attık. Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde yangınla mücadelede çok büyük bir özveri ve emek ile çalışıyor. Biz de bu yapılanmanın bir parçası olmak üzere harekete geçtik. Geçen sene devreye aldığımız Adana kulemiz bu yaz bölgede yangınların önlenmesinde etkin bir rol oynadı ve 11 adet tehlike arz eden orman yangınının erken tespit ve takibini sağladı.”
 “Ormanın Gözleri 5 kuleye ulaştı”
 Ormanın Gözleri projesi kapsamında, bu yıl 4 yangın gözetleme kulesinin daha tamamlanarak devreye alınacağını ve toplamda 5 kuleye ulaşılacağını söyleyen Anadolu Sigorta Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Berna Semiz Ergüntan, “İklim değişikliği ile birlikte özellikle son yıllarda yaşadığımız en büyük sorun, sayısı ve süresi artan orman yangınları. Sıcaklıkların tırmanışa geçtiği, mevsimlerin birbirine karıştığı çağımızda artık yangınların da yaz mevsimiyle sınırlı kalmadığını üzülerek görüyoruz. Sadece insanları değil tüm ekolojiyi etkileyen çok büyük bir küresel sorun. Ormanın Gözleri projesiyle bu büyük sorunun çözümü noktasında bir parça da olsa katkı sunmaktan mutluyuz. En önemli hedeflerimizden biri de iklim değişikliğiyle mücadele konusunda bilinç yaratmak. Proje kapsamında yeni kuleler devreye alarak bu mücadeleye destek olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu. 
Adana kulesi ile 11 yangına erken müdahale edildi. Anadolu Sigorta’nın, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiği “Ormanın Gözleri” projesinin ilk kulesi, Adana’nın akciğerleri konumundaki başta Seyhan Baraj Gölü Havzası ve Çukurova Üniversitesi Kampüsü olmak üzere geniş bir alanın 7/24 kesintisiz gözetlenmesini sağlıyor. Adana’da hizmete giren ikinci yangın kulesi Zorkun Yaylası’nda yer alırken, Gökçeada’daki insansız yangın gözetleme kulesi ise Dereköy’de bulunuyor. Orman yangınlarıyla sıkça gündeme gelen Muğla’da yapımı devam eden kule, Palamut dağının zirvesine, 950 metre yüksekliğe kuruluyor. Antalya’daki kule ise Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Alaaddin Keykubat Gençlik Kampı içinde yer alıyor. Proje kapsamında devreye alınacak toplam 5 yangın kulesi, 245 bin hektar alanı gözetleyerek orman yangınlarıyla mücadeleye destek sağlayacak. Adana Balcalı Otomatik Yangın Gözetleme Kule Sistemi, 2023 yılında 11 adet tehlike arz eden orman yangınını tespit ve takibini yaparak en yakın ilk müdahale ekiplerinin sevk ve idaresinde önemli bir rol üstlenmiştir.
MHA



Başkan Deniz; "Memurumuzu Enflasyona Ezdirmedik"

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

Büyükşehir Belediyesi Anamur ve Bozyazı’da Yol Konforunu Artırıyor

Z Kuşağı Argo Terimleri ve TikTok Trendleri Sosyal Medyada Gündemi Sarstı!

Müftü Fidan, Engelli Bireylerle Buluştu

AGC, AGF’nin 12. Üyesi Oldu 

AGF’li Gazeteciler Anamur’a Hayran Kaldı 

Muhtar Bolluk’un Hizmetlerini Dinleyen Kaymakam Dereköyün Fahri Hemşerisi Oldu

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun Anamur Gezisine Anamur AGC Ev Sahipliği Yapacak

Traktörle Çarpışan Motosiklet 3 Can Aldı

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

Anamur’un Kalbinde Yaşam ve Kültür: Tarih, Tat ve Gelenek Bir Arada

Altın Uçtu Gram Altın 4 Bin 256,47 TL’ye Ulaştı

Anamur'da Yüzlerce Gençler Camilerde Buluştu

Osman Kahvecioğlu Bayram Mesajı

Kaymakamımız Bilal Bozdemir'den Kurban Bayramı Mesajı

Başkan Denizden, Kurban Bayramı Mesajı

AK Parti Anamur İlçe Başkanı Burak Bulutun Kurban Bayramı Mesajı

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL KURBAN BAYRAMI’NI KUTLADI

Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya'dan Kutlama Mesajı

MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal

Aksa Doğal Gaz

Bozyazı CHP Baykal Arıdeniz

Esnaf Kefalet Kooperatifi

Erdal Karan

Kılıç Tarım

Asil Gayrimenkul

Çözüm Akademi

Anamur 7/24

Motorcu Küçük Dayı

Özgüven Bayram Mesajı

ANTSO Başkanı Tuna’dan: Mesajında, Bayramı'nızın Huzur İçinde Geçmesi Temenni Etti

Başkan Deniz; "Memurumuzu Enflasyona Ezdirmedik"

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

Ukrayna'dan Rusya'ya Derinlikli İHA Saldırısı: Stratejik Hava Üsleri Hedef Alındı

Gaziantep'te Hava Durumu: Sıcaklık 32°C'ye Ulaştı

Resmi Gazete'de Bugün: Yeni Yönetmelikler ve Atamalar Yayımlandı

Hollandalı Aşırı Sağcı Lider Wilders, Koalisyondan Çekildiklerini Duyurdu

Milli Savunma Üniversitesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Bayram Öncesi Ulaşım Tedbirlerini Açıkladı

Ticaret Bakanı Bolat, OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı'na Katıldı

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.