-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Öne çıkan şirket haberleri
Boeing, bugün Japan Airlines'tan dar gövdeli 737 Max uçaklarından en az 20 tanesi için sipariş almak üzere.
-Boeing, bugün Japan Airlines'tan dar gövdeli 737 Max uçaklarından en az 20 tanesi için sipariş almak üzere. Siparişin daha küçük Max 8 jetleri ve daha büyük MAX 10 uçakları içermesi muhtemeldir. JAL ayrıca uçak satın almak için Airbus ile görüşüyor. Ancak raporda, havayolu şirketinin Boeing ile bir siparişi değerlendirdiği belirtildi. Anlaşma Mart ayı sonuna kadar yapılabilir.
-AerCap Holdings dün yaptığı açıklamada, General Electric'in (GE) şirketin 18 milyon adi hissesini ikincil bir halka arz yoluyla sattığını ve sigortacının 2,7 milyon adede kadar adi hisse satın alma opsiyonu olduğunu söyledi. GE, aynı zamanda GE'den 500 milyon $ değerindeki hissesini geri almayı kabul eden AerCap'teki yaklaşık 7 milyar $'lık hissesini tasfiye etme planının bir parçası olarak ~1.1 milyar $ değerindeki hisseleri teklif edecek. GE, kiralama işini uçak kiralama şirketiyle birleştiren 2021 anlaşmasının ardından AerCap'te ~%45 hisseye sahip.
-Volkswagen'in bir sonraki beklenen fabrika olan Doğu Avrupa'daki bir batarya fabrikası planlarını askıya aldığını ve sübvansiyonlardan 9-10 milyar euro (10.54 milyar dolar) toplayabileceği Kuzey Amerika'da bir fabrika kurmaya öncelik verdiği belirtildi. Bir Volkswagen sözcüsü, otomobil üreticisinin Doğu Avrupa ve Kuzey Amerika'daki bir sonraki hücre fabrikaları için uygun yerleri hala değerlendirdiğini henüz bir karar verilmediğini aktardı. Volkswagen, eski genel müdürü Herbert Diess yönetimindeyken, Mart 2021'de Avrupa'da toplam 240 gigawatt saat kapasiteli 6 gigafabrika inşa edeceğini belirtmişti. Sözcü bugünkü açıklamasında, '2030 yılına kadar Avrupa'da yaklaşık 240 GWh kapasiteli hücre fabrikaları inşa etme planımıza bağlıyız, ancak bunun için doğru çerçeve koşullarına ihtiyacımız var. Bu nedenle, sözde AB Yeşil Mutabakatı'nın ne getireceğini bekleyip göreceğiz.' açıklamasını yapmıştı.
-Adidas, bir defaya mahsus yeniden yapılandırma maliyetleriyle ilgili yaklaşık 50 milyon euroluk zararı da kattığımızda, devam eden faaliyetlerden 4. çeyrekte 482 milyon euro net zarar bildirdi. Devam eden faaliyetlerden hisse başına zarar 2,69 euro olurken 4.çeyrekte para biriminden bağımsız gelirler %1 düştü. 2022 mali yılında faaliyet karı %66 düşüşle 669 milyon euroya geriledi. Bu, dönem için 312 milyon euroluk bir defaya mahsus maliyetleri içeriyor. Devam eden faaliyetlerden hisse başına kar 7,47 eurodan 1,25 euroya geriledi. Gelirler %6 artarak 22,51 milyar euroya ulaştı. Para biriminden bağımsız satışlar mali yılda %1 arttı.
-Intel Corp, Alman hükümetinden ülkede bir çip üretim kompleksi inşa etmek için ek 4 milyar ila 5 milyar euro sübvansiyon istiyor. Haberde, ABD'li mikroçip üreticisinin geçen yıl Magdeburg'daki fabrika inşaatını ekonomik ters rüzgarlar nedeniyle ertelediği ve şimdi daha fazla yardım aradığı belirtildi.
-Siemens, Kuzey Karolina'da 220 milyon dolarlık vagon üretim tesisi kuracağını açıkladı.
-Johnson & Johnson, antikor bazlı terapötikler için Biocytogen ile anlaştığını söyledi.
BOEING (BA)
Teknik olarak baktığımızda yukarıda 210.64 seviyesinin kırılması halinde önce 213.18 ve arkasından 216.11 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.
Aşağıda ise 205.60 desteğinin altında önce 198.00 ve arkasından 186.57 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.
NOT: Hisse yükselen üçgen formasyonuna benzer yapı içerisinde yükselişini sürdürüyor. 205.60 desteğinin üzerinde kaldığımız sürece yukarı gitme isteği artacaktır. Bu desteğin altında satışlar ön plana çıkabilir.
LOCKHEED MARTIN (LMT)
Teknik olarak baktığımızda yukarıda 481.70 seviyesinin kırılması halinde önce 490.17 ve arkasından 504.83 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.
Aşağıda ise 474.05 desteğinin altında önce 468.20 ve arkasından 438.14 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.
NOT: Hissede yükselen kanal içerisinde yükseliş eğilimine devam ediyor. 468.20 desteğinin üzerinde tutunduğumuz sürece bu alım eğiliminin devamı gelebilir. Bu desteğin aşağı yönlü kırılması halinde ise satışlar tekrar ön plana çıkabilir.
INTEL (INTC)
Teknik olarak baktığımızda yukarıda 25.97 seviyesinin kırılması halinde önce 27.00 ve arkasından 28.70 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.
Aşağıda ise 25.13 desteğinin altında önce 24.73 ve arkasından 21.42 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.
NOT: Hisse oluşturduğu alçalan takoz formasyonu aşağı yönlü kırarak düşüş eğilimine başladı. 27.00 seviyesinin altında kaldığı sürece bu satışlarını sertleştirebilir. Bu seviyenin yukarı yönlü kırılması halinde tekrar alımlar gündeme gelebilir.
SIEMENS (SIE)
Teknik olarak baktığımızda yukarıda 150.54 seviyesinin kırılması halinde önce 154.74 ve arkasından 156.96 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.
Aşağıda ise 147.08 desteğinin altında 144.88 ve arkasından 141.08 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.
NOT: Hisse oluşturduğu takozu aşağı kırarak satış eğilimi başlattı ancak bu satışlarını güçlendiremedi. 150.54 direnci kırılmadığı sürece bu satış baskısı devam ediyor. Ancak bu direncin kırılması halinde yükseliş eğilimi tekrar ön plana çıkabilir.
Kaynak İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
Yükleniyor


