• BIST 100

    10080,35%1,33
  • DOLAR

    39,81% 0,01
  • EURO

    46,89% -0,13
  • GRAM ALTIN

    4276,55% 1,16
  • Ç. ALTIN

    6852,92% 3,13

Öne çıkan şirket haberleri

Boeing, bugün Japan Airlines'tan dar gövdeli 737 Max uçaklarından en az 20 tanesi için sipariş almak üzere.

GÜNCEL 8.03.2023 14:32:44 694
Öne çıkan şirket haberleri
Haberi Sesli Oku

-Boeing, bugün Japan Airlines'tan dar gövdeli 737 Max uçaklarından en az 20 tanesi için sipariş almak üzere. Siparişin daha küçük Max 8 jetleri ve daha büyük MAX 10 uçakları içermesi muhtemeldir. JAL ayrıca uçak satın almak için Airbus ile görüşüyor. Ancak raporda, havayolu şirketinin Boeing ile bir siparişi değerlendirdiği belirtildi. Anlaşma Mart ayı sonuna kadar yapılabilir.

-AerCap Holdings dün yaptığı açıklamada, General Electric'in (GE) şirketin 18 milyon adi hissesini ikincil bir halka arz yoluyla sattığını ve sigortacının 2,7 milyon adede kadar adi hisse satın alma opsiyonu olduğunu söyledi. GE, aynı zamanda GE'den 500 milyon $ değerindeki hissesini geri almayı kabul eden AerCap'teki yaklaşık 7 milyar $'lık hissesini tasfiye etme planının bir parçası olarak ~1.1 milyar $ değerindeki hisseleri teklif edecek. GE, kiralama işini uçak kiralama şirketiyle birleştiren 2021 anlaşmasının ardından AerCap'te ~%45 hisseye sahip.

-Volkswagen'in bir sonraki beklenen fabrika olan Doğu Avrupa'daki bir batarya fabrikası planlarını askıya aldığını ve sübvansiyonlardan 9-10 milyar euro (10.54 milyar dolar) toplayabileceği Kuzey Amerika'da bir fabrika kurmaya öncelik verdiği belirtildi. Bir Volkswagen sözcüsü, otomobil üreticisinin Doğu Avrupa ve Kuzey Amerika'daki bir sonraki hücre fabrikaları için uygun yerleri hala değerlendirdiğini henüz bir karar verilmediğini aktardı. Volkswagen, eski genel müdürü Herbert Diess yönetimindeyken, Mart 2021'de Avrupa'da toplam 240 gigawatt saat kapasiteli 6 gigafabrika inşa edeceğini belirtmişti. Sözcü bugünkü açıklamasında, '2030 yılına kadar Avrupa'da yaklaşık 240 GWh kapasiteli hücre fabrikaları inşa etme planımıza bağlıyız, ancak bunun için doğru çerçeve koşullarına ihtiyacımız var. Bu nedenle, sözde AB Yeşil Mutabakatı'nın ne getireceğini bekleyip göreceğiz.' açıklamasını yapmıştı.

-Adidas, bir defaya mahsus yeniden yapılandırma maliyetleriyle ilgili yaklaşık 50 milyon euroluk zararı da kattığımızda, devam eden faaliyetlerden 4. çeyrekte 482 milyon euro net zarar bildirdi. Devam eden faaliyetlerden hisse başına zarar 2,69 euro olurken 4.çeyrekte para biriminden bağımsız gelirler %1 düştü. 2022 mali yılında faaliyet karı %66 düşüşle 669 milyon euroya geriledi. Bu, dönem için 312 milyon euroluk bir defaya mahsus maliyetleri içeriyor. Devam eden faaliyetlerden hisse başına kar 7,47 eurodan 1,25 euroya geriledi. Gelirler %6 artarak 22,51 milyar euroya ulaştı. Para biriminden bağımsız satışlar mali yılda %1 arttı.

-Intel Corp, Alman hükümetinden ülkede bir çip üretim kompleksi inşa etmek için ek 4 milyar ila 5 milyar euro sübvansiyon istiyor. Haberde, ABD'li mikroçip üreticisinin geçen yıl Magdeburg'daki fabrika inşaatını ekonomik ters rüzgarlar nedeniyle ertelediği ve şimdi daha fazla yardım aradığı belirtildi.

-Siemens, Kuzey Karolina'da 220 milyon dolarlık vagon üretim tesisi kuracağını açıkladı.

-Johnson & Johnson, antikor bazlı terapötikler için Biocytogen ile anlaştığını söyledi.

BOEING  (BA)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 210.64 seviyesinin kırılması halinde önce 213.18 ve arkasından 216.11 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 205.60 desteğinin altında önce 198.00 ve arkasından 186.57 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse yükselen üçgen formasyonuna benzer yapı içerisinde yükselişini sürdürüyor. 205.60 desteğinin üzerinde kaldığımız sürece yukarı gitme isteği artacaktır. Bu desteğin altında satışlar ön plana çıkabilir.

LOCKHEED MARTIN   (LMT)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 481.70 seviyesinin kırılması halinde önce 490.17 ve arkasından 504.83 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 474.05 desteğinin altında önce 468.20 ve arkasından 438.14 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT:  Hissede yükselen kanal içerisinde yükseliş eğilimine devam ediyor. 468.20 desteğinin üzerinde tutunduğumuz sürece bu alım eğiliminin devamı gelebilir. Bu desteğin aşağı yönlü kırılması halinde ise satışlar tekrar ön plana çıkabilir. 

INTEL   (INTC)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 25.97 seviyesinin kırılması halinde önce 27.00 ve arkasından 28.70 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 25.13 desteğinin altında önce 24.73 ve arkasından 21.42 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse oluşturduğu alçalan takoz formasyonu aşağı yönlü kırarak düşüş eğilimine başladı. 27.00 seviyesinin altında kaldığı sürece bu satışlarını sertleştirebilir. Bu seviyenin yukarı yönlü kırılması halinde tekrar alımlar gündeme gelebilir.

SIEMENS   (SIE)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 150.54 seviyesinin kırılması halinde önce 154.74 ve arkasından 156.96 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 147.08 desteğinin altında 144.88 ve arkasından 141.08 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse oluşturduğu takozu aşağı kırarak satış eğilimi başlattı ancak bu satışlarını güçlendiremedi. 150.54 direnci kırılmadığı sürece bu satış baskısı devam ediyor. Ancak bu direncin kırılması halinde yükseliş eğilimi tekrar ön plana çıkabilir.

Kaynak İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Gülnar’da Metruk Evde Yangın Paniği

Sevilla Zirvesi'nde Yoksulluk ve İklim Krizi: Sevilla Taahhüdü Açıklandı

Brent Petrol 66 Dolara Yükseldi: Akaryakıtta Yeni Zam ve İndirim Beklentisi

Beştepe Kabinesi Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM 32. Genel Kurulu’nda

İç mimarla çalışmak size ne kazandırır İstanbul’daki projelerden gerçek örnekler

BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 105 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITTI

Anamur, Aydıncık ve Bozyazı’da Sıcaklık 39 Dereceyi Aştı, Vatandaşlara Kritik Yangın Uyarısı

Yerli Otomobil TOGG T10X’e Kur Zammı: Fiyatlar %8 Arttı

Otomobil, Çöp Kamyonuna Çarptı 1 İşçi Öldü, 4 Yaralı

Dereköyü Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Genel Kurulda Güven Tazeledi

Anamur ve Bozyazı’da Orman Yangını Riski En Üst Seviyeye Çıktı

Yeni Ekonomi Paketi Açıklandı: Memur ve Emekliye Ek Zam Sinyali.

ABD'de Yapay Zeka Yasası Onaylandı:

Kızılay'dan Bozyazı Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Öztaş’a Teşekkür Ziyareti

ABD Senatosu’ndan İran Operasyonlarına Tepki: Kongreyi Bilgilendirmeme Krizi

Kızılay’dan Bozyazı Müftüsü’ne Anlamlı Ziyaret

İran IAEA İle İşbirliğini Askıya Aldı

İran'dan Katar’daki ABD Üssüne Füze Saldırısı

ABD ve İsrail’den İran’a Eş Zamanlı Saldırı: Nükleer Tesisler Hedefte

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Müftü Fidan Yayla Camilerinde Sorunları Yerinde Tespit Etti

Anamur Yaylalarında Vaaz ve İrşat Programları Yoğun İlgi Görüyor

Anamur Polisi Uyardı: Boğulmalara Karşı Kurallara Uyun, Önce Can Güvenliği!

Valilikten Yaz sezonunda Mangal Yasağı

Gaziantep’te kaçak kazıya 5 gözaltı: Nurdağı’nda jandarma operasyonu

Gaziantep'te 58 MW Güneş Enerji Santrali Kuruluyor: Şehitkamil'de Dev Enerji Hamlesi

Gaziantep Fıstık Ezmesi Avrupa Yolcusu: AB'den Coğrafi İşaret Tescili Aldı

Yükleniyor

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Gülnar’da Metruk Evde Yangın Paniği

Beştepe Kabinesi Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM 32. Genel Kurulu’nda

BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 105 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITTI

Anamur, Aydıncık ve Bozyazı’da Sıcaklık 39 Dereceyi Aştı, Vatandaşlara Kritik Yangın Uyarısı

Otomobil, Çöp Kamyonuna Çarptı 1 İşçi Öldü, 4 Yaralı

Dereköyü Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Genel Kurulda Güven Tazeledi

Anamur ve Bozyazı’da Orman Yangını Riski En Üst Seviyeye Çıktı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.