• BIST 100

    10586,30%0,96
  • DOLAR

    41,28% 0,03
  • EURO

    48,35% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4819,34% -0,24
  • Ç. ALTIN

    7864,15% 0,00

Öne çıkan şirket haberleri

Mercedes-Benz Group bugün 2022 yılının 4. çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı. Şirketin gelirleri 37.98 milyar euroluk beklentinin üzerinde 41.00 milyar euro olarak gelirken, şirketin hisse başına karı da 3.27 euronun üzerinde 3.72 eu

EKONOMİ 17.02.2023 18:57:10 938
Öne çıkan şirket haberleri
Haberi Sesli Oku

Mercedes-Benz Group bugün 2022 yılının 4. çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı. Şirketin gelirleri 37.98 milyar euroluk beklentinin üzerinde 41.00 milyar euro olarak gelirken, şirketin hisse başına karı da 3.27 euronun üzerinde 3.72 euro olarak açıklandı. Mercedes-Benz'in net karı fiyat artışlarının etkisiyle 2022 yıllında % 34 artarak 14,8 milyar euroya ulaşırken şirket gelirleri 2022 yılında 2021 yılına göre %12 artışla 150 milyar euro oldu. Şirketin faiz ve vergi öncesi karı geçen yıl %20 artarak 20,66 milyar euro olarak gerçekleşirken 'sıkı maliyet kontrolü' ile birlikte daha yüksek kar marjlarına sahip olan Maybach gibi otomobillerin satışındaki artış karın beklentilerin üzerinde gelmesine neden oldu. Mercedes-Benz, 2025'e kadar 4 milyar euroluk hisse geri alımı yapacağını ve hisse başına 5 euro olan temettü ödemesini 5,20 euroya çıkaracağını da duyurdu. Hisse bilanço verisi sonrası sert yükseldi.

Allianz SE bugün 2022 yılının 4. çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı. Şirketin gelirleri 30.71 milyar euroluk beklentinin üzerinde 36.70 milyar euro olarak gelirken, şirketin hisse başına karı ise 5.08 euronun altında 4.99 euro olarak açıklandı. Şirketin net karı 2.01 milyar euro olurken şirket, bir yıl önce aynı dönemde 292 milyon euroluk zarar açıklamıştı.

Bank of America, yatırım bankacılığı biriminde istihdam azaltacak. Bu kapsamda yapılacak işten çıkarmalardan dünya genelinde 200'den az bankacıyı etkilemesi bekleniyor.

Tesla, yazılım güncellemesi yapmak üzere 362 bin 758 aracını geri çağırma kararı aldı. ABD Ulusal Kara Yolu Trafik Güvenliği İdaresinden (NHTSA) yapılan açıklamada, Tesla'nın güvenlik sorunları nedeniyle Tam Otonom Sürüş Beta (FSD Beta) yazılımı ile donatılmış 2016-2023 Model S, Model X, 2017-2023 Model 3 ve 2020-2023 Model Y araçları geri çağırdığı bildirildi.

Workers United sendikasının Twitter paylaşımında, Tesla'nın New York eyaletindeki Buffalo şehrinde bulunan fabrikasında sendika kampanyasının duyurulmasından bir gün sonra onlarca çalışanın işten çıkarıldığı belirtildi. Kızgın olduklarını ancak bunun kendilerini yıldırmayacağını vurgulayan sendika yetkilileri, işten çıkarmaların Tesla'da sendikalaşmaya olan ihtiyacı ortaya koyduğunu kaydetti. ABD basınında yer alan haberlerde de sendikanın ABD Ulusal Çalışma İlişkileri Kuruluna şikayette bulunduğu bildirildi. Tesla'yı, 'sendikalaşmaya engel olmak amacıyla misilleme olarak' çalışanlarının işine yasa dışı şekilde son vermekle suçlayan sendika, Kuruldan, çalışan haklarının geri dönülmez bir şekilde zarar görmesini önlemek için mahkeme kararı talep etmesini istedi.

UnitedHealth’ın nihai şartlar yakında tamamlanması beklenen bir anlaşmayla LHC Group'u satın alacağı belirtildi.

Johnson & Johnson, borçlanma senetlerinin kaydı için başvuruda bulundu. Potansiyel bir teklifin miktarı açıklanmazken şirketin gelirlerin işletme sermayesi, sermaye harcamaları, hisse senedi geri satın alma programları, borçlanmaların ve satın almaların geri ödenmesi ve yeniden finansmanı dahil olmak üzere genel kurumsal amaçlar için kullanılacağını söyledi.

ALLIANZ SE  (ALV)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 216.30 seviyesinin kırılması halinde önce 218.55 ve arkasından 221.50 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 213.25 desteğinin altında önce 208.80 ve arkasından 200.80 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse bugün açıklanan bilanço sonrasında sert düşüş kaydetti. Yükselen takozu kıran hissede 218.55 seviyesinin altında kaldığı sürece satış baskısı giderek kuvvetlenebilir. Bu seviyenin üzerine çıkarsak tekrar alımlar gündeme gelebilir.

BANK OF AMERICA   (BAC)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 35.60 seviyesinin kırılması halinde önce 36.09 ve arkasından 37.01 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 34.76 desteğinin altında önce 33.65 ve arkasından 32.90 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse yükseliş trendi içerisinde ancak kısa vadede satış baskısı altında. Hisse 36.09 direncinin altında kaldığı sürece bu satış baskısı kanalın dibine kadar devam edebilir. Bu direncin üzerinde alış baskısı tekrar ön plana çıkabilir.

MERCEDES-BENZ GROUP  (MBG)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 75.07 seviyesinin kırılması halinde önce 76.15 ve arkasından 77.93 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 73.60 desteğinin altında önce 72.50 ve arkasından 71.41 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT:  Hisse bugün gelen bilanço sonrası sert yükselerek kanal tepesini test etti. Hisse 71.41 desteğinin üzerinde kaldığı sürece alış baskısı devam edebilir. Bu desteğin kırılması halinde sert satışlar görülebilir.

TESLA   (TSLA)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 210.14 seviyesinin kırılması halinde önce 218.60 ve arkasından 224.65 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 198.75 desteğinin altında 189.85 ve arkasından 162.87 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse kanal içerisinde düşüş eğilimini sürdürüyor. Ancak kısa vadede hisse 189.85 desteğinin üzerinde kaldığı sürece alış baskısının devamı görülebilir. Bu desteğin kırılması halinde satışlar sertleşebilir.

 

Kaynak: IKON Menkul
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Kaymakam Duru’dan Öğrencilere Emniyet Kemeri Uyarısı

Bozyazı’da Mutluluğa İlk Adım: Zeynep Uysal ile Gökhan Kurt Nişanlandı

​Gezegenimizdeki Gerçek Su Miktarı Geleceğe Dair Endişeleri Artırıyor

Jandarmadan Kaçak Makaron Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı

Endüstriyel Temizlikte Yeni Nesil Yaklaşımın Öncüsü Tahawash ile Fark Yaratın

Motorcu Küçük Dayı Yeni Yerinde

Java Motor Tutkunları Anamur’da

Başkan Deniz, Bingen TH Bingen Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Fakültesi’ni Gezdi

Kardeş Kent Bingen, Ekim ayında Anamur Belediyesi’ne Hasta Nakil Ambulansı Hibe Edecek.

Kanlı Ay Gecesi Anamurda Deprem

Gökyüzünde Nadir Bir Şölen: Bozyazıdan Gözlemlenen Kanlı Ay Tutulması

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

Kaymakamlıktan Su Kaplumbağalarına Can Suyu

Bozyazı Gölevezi ve Kavutu Gülnar 8. Ekonomi Sempozyumunda

Gökyüzünde Gizemli Işıklar Anamurda da Dikkatli Gözlemcilerin Takibindeydi

Bez Kalemlik ile Doğal ve Sağlıklı Seçenekler

Popo Büyütme ile Brezilya Kalçalarının Sırrını Keşfedin

Meme Dikleştirme Operasyonları ile Daha Doğal ve Çekici Görünüm

​Anamur'da Elektrikli Bisiklet Kazası: 2 Yaralı

Güvenli ve Verimli Çalışma için İdeal Ekipmanlar

Modern Moda Dünyasında Abiye Elbiseler: Stil, Kombin ve Tavsiyeler

Husi Başbakanı İsrail Saldırısında Öldü

Ataşehir’de Ev Dekorasyon ve Tadilat Hizmetlerinde Şahin Dekor’un Farkı

Anamur’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkkulu Kutlandı

Şahinden Kimlik Kartı Değişimi İçin Son Çağrı

Kaymakam Duru'dan Zafer Bayramı Mesajı

Başkan Denizden, 30 Ağustos Zafer Bayramı Nesajı

Son Dakika Otel Rezervasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Futbol Ayakkabısı ile Krampon Arasındaki Farklar Nelerdir?

Doktor Yalçın ve Ailesinden Örnek Çevre Duyarlılığı

Yükleniyor

Jandarmadan Kaçak Makaron Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı

Başkan Deniz, Bingen TH Bingen Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Fakültesi’ni Gezdi

Kanlı Ay Gecesi Anamurda Deprem

Gökyüzünde Nadir Bir Şölen: Bozyazıdan Gözlemlenen Kanlı Ay Tutulması

Anamur’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkkulu Kutlandı

Şahinden Kimlik Kartı Değişimi İçin Son Çağrı

Başkan Denizden, 30 Ağustos Zafer Bayramı Nesajı

Doktor Yalçın ve Ailesinden Örnek Çevre Duyarlılığı

Dereköy’ün Koca Çınarı Vefat Etti

MHA - Mersin’in Mut ilçesinde düzenlenen operasyonda 15 bin 800 boş makaron, 3.480 doldurulmuş makaron ve 30 kg tütün ele geçirildi, 2 şüpheli yakalandı.

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Java Motor Tutkunları Anamur’da

Süper Lig'de Sürpriz Lider: Konyaspor Zirvede!

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 4 4 0 0 12 12
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Göztepe 4 2 0 2 5 8
4.Konyaspor 3 2 0 1 6 7
5.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
6.Samsunspor 3 2 0 1 2 7
7.Antalyaspor 4 2 2 0 0 6
8.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
9.Alanyaspor 3 1 1 1 1 4
10.Eyüpspor 4 1 2 1 -3 4
11.Beşiktaş 2 1 1 0 -1 3
12.Fatih Karagümrük 3 1 2 0 -4 3
13.İstanbul Başakşehir 2 0 0 2 0 2
14.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
15.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kasımpaşa 3 0 3 0 -3 0
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.