• BIST 100

    10642,6%-0,43
  • DOLAR

    40,53% -0,48
  • EURO

    47,61% -0,42
  • GRAM ALTIN

    4352,92% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6999,67% -0,32

Öne çıkan şirket haberleri

Elon Musk ve Tesla Inc bugün San Fracisco’da bir davada yargılanacak.

GÜNCEL 17.01.2023 14:17:40 816
Öne çıkan şirket haberleri
Haberi Sesli Oku

-Elon Musk ve Tesla Inc bugün San Fracisco’da bir davada yargılanacak. Şirketin hissedarlarının Musk'ın 2018'de elektrikli otomobil üreticisini fonun 'güvence altına alındığı' açıklamasıyla dolandırıldıklarını iddia ediyorlar. Dava, Musk'ın 7 Ağustos 2018'deki tweet'lerinden sonraki günlerde Tesla hissesi satın alan veya satan hissedarlar için tazminat talep ediyor. Aralarında yedi mevcut ve eski Tesla yöneticisinin de yer aldığı sanıklar, görevi kötüye kullandıklarını reddettiler. Ağustos 2018'de yatırımcılar, Musk'ın Twitter'da Tesla'yı hisse başına 420 dolardan özel almayı düşündüğünü yayınlamasından kısa bir süre sonra dava açmıştı.

-Bugün Goldman Sachs 4. çeyreğe ilişkin gelen bilançosunda  tüketici harcamalarında yaşanan düşüş ve yatırım bankacılığı birimini vuran birleşme/satın alma anlaşmaları faaliyetlerindeki düşüş nedeniyle 4. çeyrek karında %69'luk bir düşüş bildirdi. Şirketin gelirleri 10.75 milyar dolarlık beklentinin altında 10.59 milyar dolar olarak gerçekleşirken, hisse başına karı da benzer şekilde 5.56 dolarlık beklentinin altında 3.32 dolar olarak açıklandı. Goldman Sachs hisseleri ABD seansı öncesi gelen bilanço sonrası satıcılı seyrediyor. Banka ayrıca işlem bankacılığı, kredi kartı ve finansal teknoloji işlerini barındıran platform çözümleri biriminde 778 milyon dolarlık vergi öncesi zarar bildirirken bu, 2022'nin ilk dokuz ayında tüketici biriminin 1,2 milyar dolarlık kaybına eklendi. Sabit getirili, döviz ve emtia alım satım geliri %44 artarken, hisse senedi alım satım geliri %5 düştü.

-Goldman Sachs, öncekine paralel olarak hisse başına 2,50 $  üç aylık temettü açıkladı. Temettünün 30 Mart'ta ödeneceği belirtildi.

-Bugün Morgan Stanley’in 4. çeyrekte açıklanan bilançosunda gelirleri 12.54 milyar dolarlık beklentinin üzerinde 12.75 milyar dolar olarak gerçekleşirken, hisse başına karı da benzer şekilde 1.25 dolarlık beklentinin üzerinde 1.31 dolar olarak açıklandı. Goldman Sachs hisseleri ABD seansı öncesi gelen bilanço sonrası satıcılı seyrediyor. Hızla kötüleşen makroekonomik koşullar ve jeopolitik gerilimler karşısında risk iştahı keskin bir şekilde azaldığından, anlaşma-birleşmelerin kesilmesi şirket bilançosuna olumsuz yansırken, bankanın yatırım bankacılığı işinden elde edilen gelir, dördüncü çeyrekte %49 düşüşle 1.25 milyar $'a geriledi ve Morgan Stanley'nin danışmanlık, öz sermaye ve sabit gelir segmentlerinde gelir düşüşleri yaşandı. Yatırım bankacılığı işindeki yavaşlama, Morgan Stanley'in net gelirini 4. çeyrekte %12 düşüşle 12.7 milyar dolara çekerken ticaret birimi gelirini %26 artırarak 3.02 milyar $'a çıkmasıyla banka için sürpriz olumlu taraf oldu. Şirketin istikrarlı bir gelir elde etme eğiliminde olan servet yönetimi işi, bu çeyrekte gelirin %6 arttığını gördü. Banka, ABD'de yaklaşmakta olan bir durgunluk ve kötüleşen tüketici kredisi kalitesi endişeleri arasında, bildirilen çeyrekte kredi zararları karşılığını bir yıl önceki 5 milyon dolardan 87 milyon dolara çıkardı.

-Morgan Stanley, öncekine paralel olarak hisse başına 0,775 $  üç aylık temettü açıkladı. Temettünün 15 Şubat’ta ödeneceği belirtildi.

GOLDMAN SACHS  (GS)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 375.00 seviyesinin kırılması halinde önce 389.00 ve arkasından 413.00 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 362.80 desteğinin altında önce 349.94 ve arkasından 329.42 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse düşüş trendini kırdıktan sonra yükseliş başlattı. Bugün açıklanan bilanço sonrası ABD seansı öncesi hisse satıcılı seyrediyor.  394,49 desteği kritik. Bu seviyenin üzerinde kalmayı başarabilirsek alış eğilimi devam edebilir. Bu seviyenin kırılması halinde ise satışlar ön plana çıkabilir.

MORGAN STANLEY  (MS)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 95.17 seviyesinin kırılması halinde önce 96.72 ve arkasından 100.08 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 90.07 desteğinin altında önce 88.32 ve arkasından 84.25 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse aşağı yönlü trendini kırdıktan sonra yükselişe başladı. Hisse bugün bilanço verileri sonrası ABD seansı öncesi alıcılı bir seyir içerisinde. 88.32 desteğinin üzerinde tutunmamız halinde hisse de yükseliş eğilimi hız kazanabilir. Aşağıda ise 88.32 desteğinin kırılmasıyla satışlar ön plana çıkabilir.

BLACKROCK  (BLK)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 762.92 seviyesinin kırılması halinde önce 785.25 ve arkasından 825.00 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 736.66 desteğinin altında önce 713.25 ve arkasından 651.35 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT:  Hisse kanal tepesinden döndü gözükmekte. Hisse kanal tepsi olan 762.92 direncini aşamadığı sürece satış baskısını artırabilir. Bu seviyenin kırılması halinde ise alımlar ön plana çıkabilir.

CITIGROUP   (C)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 50.23 seviyesinin kırılması halinde önce 51.67 ve arkasından 54.25 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 47.70 desteğinin altında 45.55 ve arkasından 42.95 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse kanal tepesinde güçlü 50.23 direnciyle karşılaştı. Bu seviyenin altında kaldığımız sürece kanal dibine doğru satışlar görülebilir. Bu seviyenin kırılması halinde ise tekrar alımlar hız kazanabilir. ABD seansı öncesi hisse satıcılı seyrediyor.

Kaynak: İkon Menkul 
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Gazipaşa’daki Orman Yangını Anamur’u Tehdit Etti: Karaağa ve Lale Mahalleleri Gece Yarısı Boşaltıldı

Anamur ve Gazipaşa da şiddetli Orman Yangını

Kaymakam Duru, Çeltikçi ve Köprübaşı Mahallelerinde Vatandaşlarla Buluştu

Gülnar ve Bozyazı Dereköy’de Elektrik Kesintisi: Aşırı Rüzgâr Nedeniyle Tedbir Amaçlı Kapattı.

Mersinde sıcaklar Kavuruyor

Yazlıkta İnternet Arayışında Olanlara Tavsiyeler

Anamur 17. Uluslararası Kültür ve Muz Festivalinde 200 Katılım Belgesi Takdim Edildi

ABD ve Rusya Arasında Ukrayna Krizi Yeniden Tırmanıyor, Diplomasi Trafiği Yoğunlaştı

Mersin’de Tarihi Kazıdan Büyük Keşif: 2 Bin Yıllık Roma Mozaiği Ortaya Çıkarıldı

ABD–Ukrayna Askeri İşbirliğinde Kritik Gerilim Tırmanıyor

Temmuz Başında Rusya’dan Ukrayna’ya Rekor İHA Saldırıları Hedef, Enerji, Sivil Alanlar ve Kritik Altyapılar

Ukrayna Rusya Üçüncü Tur Barış Görüşmeleri Bugün İstanbulda

Yazarların Standı Yediden Yetmiş’e İlgi Odağı Oldu

Emekli İl Müftüsü Yakup Aslan Hakk’a Yürüdü

Kaymakam Duru ve İlçe Protokolünden Gazilere Anlamlı ziyaret

Gazeteciler Cemiyetinden Jandarma Komutanına Ziyaret

Festivali Muhteşem Finalle Taçlandı

Mersin’de 7’den 70’e Herkes Eğlenerek Yüzme Öğreniyor

Mersinde 7. Lavanta Hasat Şenliği Coşkuyla Kutlandı”

Ünlüselek Hotel Plajı Mavi Bayrakla Anamur’un Gururu Oldu

Orman Yangını Çıkaran Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı.

Valilikten Ormanlara Giriş Yasaklandı: Acil Tedbirler Yürürlükte

Şehit Babasına Bilmeden Trafik Cezası Yazan Komutandan Örnek Davranış

Dereköy Muhtarı Gürel Bolluk’tan Aile Hekimi Lütfi Yalçın’a Teşekkür Plaketi

Dereköyü Sumak Camii Minaresine Aşureli Açılış

Bu Yılki Festival Kıbrıs Barış Harekatına Bir Vefa Yürüyüşüyle Başladı

Gülnar Sarınççık’ta 10 Bin Armut Ağaçlı, Havuzlu ve Modern Evli 80 Dönüm Bahçe Satılık

Olağanüstü Genel Kurul İlanı

Anamur’da Duygu Dolu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Başarılı Bir Emlak Bayilik Süreci Nasıl Yönetilir?

Yükleniyor

Gazipaşa’daki Orman Yangını Anamur’u Tehdit Etti: Karaağa ve Lale Mahalleleri Gece Yarısı Boşaltıldı

Mersinde sıcaklar Kavuruyor

Temmuz Başında Rusya’dan Ukrayna’ya Rekor İHA Saldırıları Hedef, Enerji, Sivil Alanlar ve Kritik Altyapılar

Emekli İl Müftüsü Yakup Aslan Hakk’a Yürüdü

Kaymakam Duru ve İlçe Protokolünden Gazilere Anlamlı ziyaret

Gazeteciler Cemiyetinden Jandarma Komutanına Ziyaret

Ünlüselek Hotel Plajı Mavi Bayrakla Anamur’un Gururu Oldu

Orman Yangını Çıkaran Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı.

Dereköy Muhtarı Gürel Bolluk’tan Aile Hekimi Lütfi Yalçın’a Teşekkür Plaketi

Bu Yılki Festival Kıbrıs Barış Harekatına Bir Vefa Yürüyüşüyle Başladı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.