• BIST 100

    11056,03%0,86
  • DOLAR

    40,92% 0,06
  • EURO

    47,68% 0,03
  • GRAM ALTIN

    4375,78% -0,22
  • Ç. ALTIN

    7041,11% -0,16

Öne çıkan şirket haberleri

Reuters'in Salı günü nakliye belgelerine atıfta bulunarak bildirdiğine göre, Chevron, geçen yıl verilen ABD lisansının ardından bu ay ilk Venezüella ham petrol kargosunu Pascagoula, Miss.'deki rafinerisine ihraç etmeyi planlıyor.

GÜNCEL 4.01.2023 14:55:36 767
Öne çıkan şirket haberleri
Haberi Sesli Oku

-Reuters'in Salı günü nakliye belgelerine atıfta bulunarak bildirdiğine göre, Chevron, geçen yıl verilen ABD lisansının ardından bu ay ilk Venezüella ham petrol kargosunu Pascagoula, Miss.'deki rafinerisine ihraç etmeyi planlıyor. Raporda, Venezuela'nın devlet tarafından işletilen PDVSA'nın Jose limanına yüklenecek olan 500 bin varillik ham petrolün, her iki şirket tarafından işletilen Petropiar petrol ortak girişiminden geleceği belirtildi.

-Kaynakların Bloomberg News'e verdiği demeçte, Walmart ve diğer PhonePe hissedarlarının, dijital ödeme şirketi merkezini Singapur'dan Hindistan'ın Bangalore kentine taşıdıktan ve tahmin edilenden daha yüksek bir değere ulaştıktan sonra yaklaşık 1 milyar dolar vergi ödemek zorunda kalacağı belirtildi.

-BlackRock, İngiltere'nin emlak piyasası baskı altında kaldığı için, 3.5 milyar sterlinlik (4.23 milyar dolar) Birleşik Krallık Mülkiyet Fonu'ndaki üçüncü çeyrek itfalarını erteleyecek.  M&G, Schroders, CBRE Investment Management ve Columbia Threadneedle dahil olmak üzere diğer varlık yöneticileri, para piyasasındaki sıkıntı ve artan faiz oranlarının yatırımcıları faiz oranlarını düşürmeye zorlamasının ardından Eylül ayından bu yana emlak fonu itfalarını kısıtladı.

-Qualcomm, bugün, yeni bir çip üzerinde Snapdragon Ride Flex sistemi ve yeni bir otonom sürüş platformu dahil olmak üzere otomotivle ilgili iki yeni girişimi açıkladı.

-General Electric hisseleri, GE HealthCare'in kendi bünyesinden ayrılmasının ardından bugün -%21 değer kaybetti.

-BMW Group, 2022'de tamamen elektrikli araç satışlarını iki kattan fazla artırdığını ve 2023'te bataryalı elektrikli araçların toplam satışlar içindeki payını %15'e çıkarmayı planladığını bildirdi. 2022 için toplam satışlar ise önceki yıla göre yaklaşık 100.000 daha az ve 2,4 milyon otomobil olarak gerçekleşti. Tamamen elektrikli otomobillerin toplam satışlardaki payı %10'a yakın olduğu ifade ediliyor.

-Amazon.com Inc, e-ticaret devine 8 milyar dolarlık teminatsız kredi sağlamak için belirli borç verenlerle anlaşmaya vardığını açıkladı. Kredinin vadesinin 364 gün olacağı, 364 gün daha uzatma opsiyonu olacağı ve gelirler genel kurumsal amaçlar için kullanılacağı belirtildi.

-Microsoft'un ZeniMax Studios çalışanları, teknoloji devinin ABD'deki ilk işçi sendikasını kurmayı kabul etti. Amerika İletişim İşçileri (CWA) sendikası, Microsoft'un video oyun yapım şirketindeki işçilerin 'çoğunluğunun' plana destek sinyali vermesinin ardından grubu tanımayı kabul ettiğini açıkladı. ZeniMax, The Elder Scrolls ve Fallout gibi popüler oyunların sahibi.

-Çip üreticisi Nvidia Corp ve elektronik üreticisi Foxconn, otonom araç platformları geliştirmek için bir ortaklık duyurdu. Tayvanlı sözleşmeli üretici Foxconn, özellikle bağlantılı ve otonom araçlarda bilgi işlem için yapılmış Nvidia'nın DRIVE Orin çipine dayalı otomobiller için elektronik kontrol birimleri (ECU'lar) üreteceğini bildirdi. Foxconn, ECU'ların küresel otomotiv pazarına hizmet edeceğini belirtti. Nvidia, otomotiv sektöründe 300 milyar dolarlık bir pazar fırsatı görüyor ve üçüncü çeyrekte bu segmentten 251 milyon dolar gelir bildirdi. Çip üreticisi, bağlantının, otonom ve bağlantılı araçlar için üretilen yongalara yönelik artan talebi karşılama çabalarını ölçeklendirmesine izin vereceğini kaydetti.

-Microsoft Corp, OpenAI tarafından başlatılan sohbet robotu ChatGPT'nin arkasındaki yapay zekayı kullanarak arama motoru Bing'in bir sürümünü piyasaya sürmek için çalışıyor. San Francisco merkezli teknoloji haber sitesi The Information, Microsoft'un yeni özelliği Mart ayının sonundan önce başlatabileceğini ve Alphabet'e ait arama motoru Google'a meydan okumayı umduğunu bildirdi. Microsoft, geçen yıl bir blog gönderisinde OpenAI'den görüntü oluşturma yazılımı olan DALL-E 2'yi Bing'e entegre etmeyi planladığını açıklamıştı.

-Goldman Sachs Group Inc'in üst düzey yetkilileri, ekonomik büyümedeki yavaşlamaya ve zayıf kredi piyasasına rağmen, 2023'ün ikinci yarısında küresel birleşme ve satın almalarda (M&A) toparlanma konusunda yükseliş bekliyor. Wall Street devinin küresel bankacılık ve piyasalar bölümünü ortaklaşa yöneten Dan Dees ve Jim Esposito'nun da bulunduğu yöneticiler, finansman piyasaları rahatladığında, potansiyel olarak 20023'ün ikinci yarısı kadar erken bir tarihte toparlanmaya hazır olduklarını söylediler. Öngörüler, Dealogic verilerine göre küresel M&A değerlerinin 2021'de 5,91 trilyon ABD doları olan rekor seviyeden 2022'de %36 düşerek 3,78 trilyon ABD dolarına düşmesinin ardından geldi. Goldman da dahil olmak üzere bankalar, faaliyet düşüşleri nedeniyle işten çıkarmalar yaptı.

Kaynak: İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Görüntülü sohbet romantik ilişki ihtiyacınızı nasıl karşılayabilir?

Acı Tablo Tekirdağdan Barajlar Kurudu, Kriz Kapıda

Jandarma’Anamur Aydıncık Arasında Faaliyet Gösteren Gizli Ağın İzini Sürdü 6 Kişi Tutuklandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Masa Bayrağı ile Ofislerinize Prestij Kazandırın

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Anamur Kaymakamı Duru: Hafızlarımız, Kur’an’ın Muhafızlarıdır

Promosyon Powerbank ile Yeni Nesil Tanıtım Avantajı

Baskılı Kupa Bardak Modellerinde En Yeni Trendler

Alice Walton'un Serveti Türkiye'nin üçte Biri Ailesinin Serveti ise Ülkemizin 1,5 katı. Walton Ailesinin serveti ise 432 milyar dolarla Türkiye'yi yaklaşık 1,5 kat geçiyor.

Meteorolojiden Kuraklık Sendromu Uyarısı; ‘Ateş Topu” Senaryosu Kapıda mı?’

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Ankara’da Modern Diş Tedavisi Deneyimi

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Tolam 48 Yıl Hapis Cezalı İki Şahıs JASAT’a Yakalandı

Cinayet Şüphelisi Jandarmadan Kaçamadı

Korucuk Yangını Kontrol Altına Alındı 16 Vatandaş Dumandan Etkilendi

İbrahim Kaya Ormanı Ciğerlerimizi Yakanlara İthaf Olsun

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

Deprem Sonrası Balıkesir Artçılar Sürüyor

Döviz ve TL İlişkisinde Son Durum Ne?

Bankacılık ve Tarım Verileri Bu Zirve Ele Alındı

Karahan’dan Enflasyonda Yılsonu Hedefimiz Yüzde 24

AK Parti 24. Yıldönümünde Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan R.Tayyip Erdoğan Katıldı

BTC'nin Yükselişi Sürdürülebilir mi?

Gece Meteor Seremonisi Nasıl İzlenmeli?

Mithat Ünal’dan Zaman Mekân Kitabı AN Büyük İlgi Görmeye Başladı

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

Silifke’de Kritik Orman Yangını Alarmı

Yükleniyor

Jandarma’Anamur Aydıncık Arasında Faaliyet Gösteren Gizli Ağın İzini Sürdü 6 Kişi Tutuklandı

Tolam 48 Yıl Hapis Cezalı İki Şahıs JASAT’a Yakalandı

Cinayet Şüphelisi Jandarmadan Kaçamadı

Korucuk Yangını Kontrol Altına Alındı 16 Vatandaş Dumandan Etkilendi

İbrahim Kaya Ormanı Ciğerlerimizi Yakanlara İthaf Olsun

Deprem Sonrası Balıkesir Artçılar Sürüyor

Gece Meteor Seremonisi Nasıl İzlenmeli?

Silifke’de Kritik Orman Yangını Alarmı

Anamur Elektrik Bakım Kesintisi

INTERPOL Tarafından Kırmızı Bültenle Aranan Dolandırıcı, JASAT Operasyonuyla Yakalandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Ahlatçı Çorum FK 2 2 0 0 5 6
2.Vanspor FK 2 2 0 0 2 6
3.Erzurumspor FK 2 1 0 1 2 4
4.Keçiörengücü 2 1 0 1 2 4
5.Pendikspor 2 1 0 1 2 4
6.Sakaryaspor 2 1 0 1 1 4
7.Serik Belediyespor 2 1 0 1 1 4
8.Iğdır FK 2 1 1 0 0 3
9.Manisa BBSK 2 1 1 0 0 3
10.Ümraniyespor 2 1 1 0 0 3
11.Bodrum FK 2 0 0 2 0 2
12.İstanbulspor 2 0 0 2 0 2
13.Boluspor 2 0 1 1 -1 1
14.Erokspor 2 0 1 1 -1 1
15.Sarıyer 2 0 1 1 -1 1
16.Amed 2 0 1 1 -2 1
17.Bandırmaspor 2 0 1 1 -2 1
18.Sivasspor 2 0 1 1 -2 1
19.Hatayspor 2 0 2 0 -3 0
20.Adana Demirspor 2 0 1 1 -3 -5

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.