9724,50%-0,42
35,19% 0,30
36,73% 0,92
2968,28% 1,32
4806,92% 0,71
British Council, geçen sene ilk defa hayata geçirdiği Connect4Innovation hibe destek programıyla, bu sene de Türkiye ve Birleşik Krallık’taki yükseköğretim kurumlarına olanaklar sunmaya devam ediyor.
British Council, geçen sene ilk defa hayata geçirdiği Connect4Innovation hibe destek programıyla, bu sene de Türkiye ve Birleşik Krallık’taki yükseköğretim kurumlarına olanaklar sunmaya devam ediyor. İki ülkenin ortak olarak, öğrenci ve mezun yetkinliklerini iyileştirmek adına geliştirecekleri her proje için 25 bin Sterlinlik hibe desteği sağlanıyor. Programa başvuru için son gün 4 Eylül.
British Council’ın, Türkiye ve Birleşik Krallık’taki yüksek öğretim kurumları arasında kurumsal ortaklıkları destekleyen hibe programı Connect4Innovation, bu sene de öğrenci ve mezun yetinliklerini geliştirmeye yönelik destek sağlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz akademik yıl proje başvurularıyla hibe desteği alan Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi, bu sayede Birleşik Krallık’tan Leeds Beckett, Bath, Bradfort, Worcester ve Cardiff Üniversiteleri ile ortak projeler üzerinde çalışma fırsatı yakaladı. İki ülkenin yükseköğretim kurumları arasında ortak faaliyetler ve projeler yoluyla yeni bağlantılar, yenilikçi ve sürdürülebilir ortaklıklar oluşturarak mezun ve öğrenci yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlayan hibe programına 4 Eylül Pazar gününe kadar britishcouncil websitesi üzerinden başvurmak mümkün.
Connect4Innovation hibe programı, uluslararasılaşmayı, kurumsal ortaklıkların ve kapsayıcılığın geliştirilmesini ve yükseköğretim kurumlarındaki kaliteyi geliştirecek faaliyetleri desteklemeyi amaçlıyor. Tüm bunlarla birlikte, bu kurumsal ortaklık fonu hızla değişen iş dünyasında öğrencilerinin başarılı bir kariyer için gerekli olan beceri ve bilgilerini artırmayı hedefliyor. British Council, Connect4Innovation ile Türkiye ve Birleşik Krallık’taki yükseköğretim kurumlarını, mezun yetkinliklerini iyileştirmeye odaklanan projeler için ortak bir başvuru yapmaya davet ediyor. Bu açık çağrı ile farklı bakış açılarını değerlendirebilen, zorluklara esnek düşünce ile yaklaşan ve kalıp yargılara meydan okumaya istekli olan 'küresel mezunlar' geliştirmek için fayda sunan projelerin desteklenmesi amaçlanıyor. Araştırma projelerinin ötesine geçen yenilikçi ve pratik uygulamaların arandığı Connect4Innovation’da, proje başına 25 bin Sterlin’e kadar hibe imkanı sağlanıyor.
British Council Eğitim Direktörü Ayşen Güven, ‘Connect4Innovation kurumsal ortaklık fonumuzu, Birleşik Krallık ve Türkiye’den yükseköğretim kurumlarımızın başvurularına ikinci kez açmaktan çok memnunuz. Geçen yıl Birleşik Krallık ve Türkiye’den aldığımız başvurular, desteklediğimiz projeler ve geri bildirimler, hibe programımızın iki ülkenin yükseköğretim kurumları için oldukça faydalı olduğunu gösterdi. Gerçekleştirdiğimiz saha araştırmasının sonucunda, iki ülke arasındaki yükseköğretim ortaklıklarının güçlendirilmesinin önündeki engellerden birinin destekleyici fonların eksikliği olduğunu görmüştük. Connect4Innovation programımızı da bu eksiği ortadan kaldırmak üzere hayata geçirdik. Geçtiğimiz yıl programımızın gördüğü ilgi, gösterdiği başarı ve hibe desteği alan kurumların her iki ülkeye sağladığı katma değeri görmemizin ardından, bu yıl da hibe desteğimize devam etme kararı aldık. İki ülkeden üniversitelerin birlikte çalışarak kapasite ve kaliteyi arttıracak ortak proje fikirlerini bu yıl da görmek için sabırsızlanıyoruz.’ dedi.
Fonun bir diğer özelliği, Birleşik Krallık ve Türkiye öğretim kurumlarının ortaklığının yanısıra mezun yetkinliklerini endüstri veya sosyal ihtiyaçlarla uyumlu hale getirmek için dahil edilecek STK, kalkınma ajansı, ticaret odası veya belediye gibi üçüncü bir ortağın aranıyor olması. Mezun yetkinlikleri açısından bu paydaşların üniversiteler ile doğrudan çalışmalarını desteklemek için bu kriter, hibe fonunun en önemli özelliği arasında yer alıyor.