-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Nilüfer Belediyesi'ne Avrupa Konseyi'nden Yılın Partneri unvanı
Nilüfer Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nda verdiği “Yılın Partneri” unvanına değer görüldü.
Nilüfer Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nda verdiği “Yılın Partneri” unvanına değer görüldü.
Nilüfer Belediyesi, uluslararası işbirlikleri geliştirerek dayanışmayı ön plana çıkaran yerel yönetimlere verilen bu unvanı alan 21 belediye arasında yer aldı.
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından koordine edilen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (ELDW) Yıllık Koordinasyon Toplantısı, Fransa'nın Strazburg kentinde gerçekleştirildi. Geçen yıl Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nda aktif rol alan belediyelerden gelen temsilcileri bir araya getiren toplantıya Türkiye’den Nilüfer Belediyesi’nin yanı sıra Büyükçekmece, Beşiktaş, Buca ve Çiğli belediyeleri iyi uygulama sunumlarını gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) Genel Sekreteri Mathieu Mori Türkiye’de yaşanan deprem afetine ilişkin taziyelerini dile getirdi. Mori, Avrupalı yerel yönetimlere Türkiye ile dayanışma çağrısında da bulundu.
Genel Sekreteri Mathieu Mori 2022 yılında Avrupa Konseyi’ne üye ülkelerdeki 64 belediyenin gerçekleştirdiği 276 etkinliği incelediklerini belirterek, “Yaşanan savaş, doğal afetler, ekonomik kriz ve enerji sorunu gibi mevcut durumlara rağmen etkinlik gerçekleştiren kurumlara teşekkür ediyorum” dedi .
Mori '2022 Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Yılın Partner Kuruluşu' unvanına layık görülen 21 belediyeyi tebrik ederek, “Kapsayıcı projeleriniz ve etkinlikleriniz aracılığıyla, ELDW'nin herhangi bir ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşların katılımını artırmayı amaçlayan gerçek bir Avrupa odaklı girişim olmasına katkıda bulundunuz. Güçlü, birleşmiş ve çeşitliliklerinden en iyi şekilde yararlanan, sürdürülebilir ve dayanıklı toplumlar oluşturma konusunda doğru yoldasınız” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından ödül alan kurumlar iyi uygulama örneklerini ve deneyimlerini yaptıkları sunumla paylaştı. Toplantının ikinci oturumunda da Avrupa Yerel Demokrasi Haftası'nın 2023-2024 teması katılımcılar arasında istişare edildi. Yeni temanın 'Demokratik Dayanıklılık' olması kararlaştırıldı.
Toplantının kapanışına ödül töreni damgasını vurdu. Portekiz, Romanya, Sırbistan, Türkiye, Malta ve Ukrayna'dan toplam 21 belediye ve birliğine ELDW'ye bağlılıkları ve yerel demokrasinin desteklenmesine yönelik çalışmaları nedeniyle '2022 Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Yılın Partner Kuruluşu ' unvanı verildi. Nilüfer Belediyesi’nin unvan sertifikasını Dış İlişkiler Büro Sorumlusu Hasan Karadayı aldı.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anamur’da Nevruz Ateşi Birlik ve Beraberlik İçin Yandı
Kandilli’nin 115 Yıllık İklim Arşivi Yapay Zeka ile Dijital Dünyaya Taşınıyor
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
Yükleniyor

