• BIST 100

    9445,57%-0,48
  • DOLAR

    38,42% 0,21
  • EURO

    43,61% -0,36
  • GRAM ALTIN

    4040,82% -2,14
  • Ç. ALTIN

    6572,13% -1,11

Muğla Balıkçıları Bu Kez Afetzedeler İçin Ağ Attı

Muğla balıkçıları, Türkiye için “Tek Yürek” dayanışması kapsamında ağlarını depremden etkilenen vatandaşlara yardım amacıyla denize attı.

GÜNCEL 24.02.2023 08:37:05 849
Muğla Balıkçıları Bu Kez Afetzedeler İçin Ağ Attı
Haberi Sesli Oku

Muğla balıkçıları, Türkiye için “Tek Yürek” dayanışması kapsamında ağlarını depremden etkilenen vatandaşlara yardım amacıyla denize attı. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen kampanyada tutulan balıklar açık artırma ile satışa sunuldu. Elde edilen gelirin tamamı depremden zarar gören 11 ile destek amacıyla AFAD’a bağışlanacak.

Muğla balıkçıları, “Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzede vatandaşlarımız için harekete geçti. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen dayanışma kampanyası kapsamında 22 Şubat Çarşamba günü ağlarını afetzedeler için denize atan balıkçılar, bugün Bodrum ve Milas’ta gerçekleştirilen açık artırma ile elde ettikleri geliri deprem bölgelerinde kullanılmak üzere AFAD’a bağışladı. Açık artırmada en yüksek rakam bir kılıç balığı için verildi. Üç ayrı bağışçı balık için 50’şer bin TL ödeyerek deprem bölgelerine bağışta bulundu. Artırmaya telefonla katılanlar arasında İzmir İhracatçılar Birliği Başkanı da vardı.

GELİRİ TÜMÜYLE AFAD’A BAĞIŞLANACAK

İlimizdeki büyük ve küçük balıkçılar ile su ürünleri kooperatiflerinin katıldığı kampanyada tutulan balıklar, bugün Bodrum Gündoğan ile Milas Güllük Balıkçı Barınaklarında düzenlenen iki ayrı mezatla satışa sunuldu. Bodrum’daki satışta toplam 22 bin 410 TL gelir elde edilirken, Milas Güllük’teki açık artırmada ise 620 bin TL toplandı.

İlk mezat, bugün saat 12.00’de Gündoğan Balıkçı Barınağında düzenlendi. İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’ın katılımıyla gerçekleştirilen açık artırmada, su ürünleri kooperatiflerinin başkan ve üyeleri ile balıkçılar da hazır bulundu. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Türkiye’yi derinden etkileyen deprem felaketinin yürekleri dağladığını belirterek, “Millet olarak karşılığı kelimelerle ifade edilemeyecek kadar zor ve acı günlerden geçiyoruz. Binlerce insanımız bu depremde hayatını kaybetti. Yaşadığımız bu felaketin yaralarını sarmak hiç kolay olmayacak. Fakat, devletin tüm kurumları, gönüllü sivil toplum kuruluşları ve milletimizin tüm fertleri, 6 Şubat 2023 tarihinden bu yana seferber oldu. Bizler de Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak  ilk günden itibaren bir mücadele başlatarak tüm personelimiz ve tüm imkanlarımızla bu seferberliğe destek olmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Muğla’nın su ürünleri sektörünü temsil eden firmaların ve tüm balıkçıların afet bölgelerine destek için düzenlenen kampanyaya katılımından büyük mutluluk duyduğunu belirten Saylak, “Muğla yardımlar konusunda duyarlılığı en yüksek illerden biri oldu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından bölgeye 65 koli battaniye, yorgan bebek bezi, çocuk ve yetişkin giyim, jeneratör, tıbbi malzeme ve mutfak aletlerinden oluşan ayni yardım ulaştırıldı. 3 tonu et, 2.5 ton meyve sebze ile konserve gıda, narenciye, su olmak üzere toplam 5.5 tonluk gıda malzemesi yine deprem bölgelerindeki vatandaşlarımız için hazırlanarak sevk edildi.  İlimizdeki üretici birlikleri ve kooperatifleri tarafından AFAD’ın acil durum hesaplarına yapılan nakdi bağış miktarı bugün itibariyle 275 bin 500 TL’ye ulaştı. 130 bin TL’lik bağış ise sadece il ve ilçe müdürlüğümüz personeli tarafından yapıldı. Allah hepsinden razı olsun. Şu anda bölgede 8 personelimiz gönüllü olarak görev yapmaktadır. Önümüzdeki günlerde yeni gönüllü personelimiz de bölgeye sevk edilecektir” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bölgedeki üreticilere de yardım eli uzatmak için çalıştıklarını söyleyen Saylak, 13 deprem bölgesine 85 bin 450 kg yem, 68 bin 440 kg kaba yem ve 9 bin 600 kg silaj gönderildiğini belirtti.

İkinci mezat ise bugün saat 15.00’te Güllük Balıkçı Barınağında gerçekleştirildi. Milaslı balıkçıların ve su ürünleri sektörü temsilcilerinin de hazır bulunduğu mezatta konuşan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla’nın gösterdiği duyarlılığın kendilerini çok duygulandırdığını belirterek “Hiçbir vatandaşımız, yaşanan felakete sessiz ve duyarsız kalmadı. Bugün de Muğla balıkçıları, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz koordinasyonunda çok anlamlı bir bağış için bir araya geldi. Balığın insan hayatı için önemini biliyorduk ama bugün balık bizim için çok daha büyük bir anlam kazandı. İnanıyorum ki bizim milletimiz el birliği ile yaralarını saracaktır” diye konuştu.

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN DEPREM BÖLGELERİNE YARDIM YAĞIYOR

Birlikte ve dayanışma içinde hareket ederek deprem bölgelerine yardım elimizi uzatmaya devam edeceklerini kaydeden Saylak, “Bugün de su ürünleri kooperatiflerimiz ve balıkçılarımızla bir dayanışma örneği sergiliyoruz. Bodrum’da 28 satış gerçekleştirerek yaklaşık 450 kg balığı 233 bin 450TL’den satışa sunduk. Milas Güllük’te ise mezattan 620 bin lira gelir elde ettik. Önümüzdeki günlerde Marmaris ve Datça’da da birer mezat düzenleyeceğiz. Buralardan elde edilen tüm gelir depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla AFAD’a gönderilecek. Katılan ve emek veren tüm balıkçılarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Kuzeyhan’ın Hayaline Ortak Ol: Bir Umut, Bir Kalp, Bir Adım!

Nevzat Çağlar,Veli Erdem ve Adil Ünal’dan Onurlandıran Ziyaret

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

Pulluda Doğa ile İç İçe Ücretsiz Mesire Keyfi Başladı

Pelvik Kontüzyon Nedir, Belirtileri, Tedavisi ve İyileşme Süreci​ Nasıldır?

Güneş Patlamaları yüzde 400 Arttı: Jeomanyetik Fırtına Riski Yükseliyor

Jordan Wood’un Senato Adaylığı, Susan Collins’a Karşı Mücadeleyi Kızıştırıyor

ABD’de Hava Alarmı: Şiddetli Fırtına ve Hortum Uyarıları Halkı Tedirgin Ediyor

Indus Sular Antlaşması: Artan Küresel İlgi ve Bölgesel Gerilimler

Anamur'da 23 Nisan Coşkusu: Uçurtmalar Gökyüzünü Renklendirdi​

Ünal AN Kitabını Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmamhatip Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Türkiye'de İş Dünyasını Sessizce Değiştiren Yeni Trend Sessiz İstifa

2035'te Parlayacak 10 Yenilikçi Kariyer

Mersin'de Jandarma 76 Sikke ve 4 Yüzük Ele Geçirildi​

Anamurda Damak Lezzetiniz için Albatros Kahvaltı Salonuna Davet Ediyoruz

DÜNYANIN ÇOCUKLARI MERSİN’DE EL ELE RENKLİ DANSLARINI SAHNELEDİ

Türk Çocukları Dünyanın Dört Bir Yanında Bayram Coşkusunu Yaşadı

TBMM'nin 105. Yılında 23 Nisan Coşkusu

Azerbaycan-Çin İlişkileri, Stratejik Ortaklık Düzeyine Yükseltildi

Geleceğin Komutanları Jandarma Koltuğunda

Altın Fiyatlarında Düşüş Devam Ediyor

Euro kuru, döviz piyasası, TCMB faiz politikası​

Dolar/TL 23 Nisan 2025'te 38,28 TL Seviyesinde

BIST 100 Endeksi Bugün Hafif Düşüşle

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Anamurda Böyle Kutlandı

Deniz’den Belediye Başkanlığını Devralan Deniz Okullara Sahne İstedi

Denizden Çocuklara Kutlama Mesajı

Kaymakam Bozdemir Makam Koltuğunu Minik Eylül’e Devretti

Mithat Ünal, AN Kitabının Okullardaki İmza Günlerine İmam Hatip Lisesinden Başladı

Ünal Müftü Mehmet Fidan'a AN Kitapını Takdim Etti

Yükleniyor

Kuzeyhan’ın Hayaline Ortak Ol: Bir Umut, Bir Kalp, Bir Adım!

Geleceğin Komutanları Jandarma Koltuğunda

Anamurlu Hacı Adayları Kutsal Yolculuğa Hazır

Genç Kız Yapay Zeka ile Gündemi Atatürk’e Sordu Sonra Gözyaşlarını Tutamadı

Anamur'da İnsan Ticareti Operasyonu: 6 Gözaltı, 4 Tutuklama

Anamur’da Uyuşturucudan Yakalanan İki Şüpheliden Birisi Tutuklandı

İsrail Suriye'deTürkiye'nin Etkisini Sınırlamayı Amaçlıyor​

İsrail, Gazze'ye Yeniden Saldırdı: Ateşkes Bozuldu, Bölge Alarmda

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Anamur’da Türk Polis Teşkilatının 180. Yılında Anlamlı Tören

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Anamur’un Gururu! İbrahim Takmet, Kickboks Türkiye Şampiyonasında Üçüncü Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Deniz’den Belediye Başkanlığını Devralan Deniz Okullara Sahne İstedi

Denizden Çocuklara Kutlama Mesajı

Mithat Ünal, AN Kitabının Okullardaki İmza Günlerine İmam Hatip Lisesinden Başladı

Anamurlu Minikler Kur’an-ı Kerim’i Öğrenmenin Mutluluğunu Yaşadı

Anamur'da Cami Cemaati Bayramda Çocukları Sevindirdi

Mersin Büyükşehir Kurs Merkezi Anamur’da Yüzlerce Öğrenciye Umut Oluyor

Ünal, “AN” Kitabı İçin İlk İmza Gününü Bu Cuma Yücelen Vakfı’nda Gerçekleştirecek

Öğrenci Kimlik Kartı Kayıp İlanı

Silifke’de 15 Öğretmene Model Uçak Eğitimi Sertifikası Verildi

Öğretmenler günü öncesi çocukların öğretmenlerine olan sevgi ve özgüven bağlarını arttıralım

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 30 22 2 6 47 72
3.Samsunspor 31 15 10 6 8 51
4.Eyüpspor 31 14 9 8 15 50
5.Beşiktaş 30 13 7 10 12 49
6.İstanbul Başakşehir 30 14 10 6 10 48
7.Trabzonspor 30 11 10 9 12 42
8.Gazişehir Gaziantep 30 12 12 6 0 42
9.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
10.Göztepe 30 10 10 10 9 40
11.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
12.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
13.Kayserispor 30 9 11 10 -11 37
14.Rizespor 30 11 15 4 -13 37
15.Alanyaspor 30 9 14 7 -10 34
16.Bodrum FK 31 9 15 7 -12 34
17.Sivasspor 31 8 16 7 -12 31
18.Hatayspor 30 4 19 7 -25 19
19.Adana Demirspor 30 2 24 4 -48

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.