Tarih: 18.01.2024 14:25

Motor Hırsızları Güvenlik Kamerasına Yakalandı

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL/MHA - Mersin Yenişehir'de Elektrikli Motor Hırsızları Güvenlik Kamerasına Yakalandı, Ancak Henüz Yakalanamadılar. Mersin'in Yenişehir İlçesi'nde yaşanan olayda, aynı yerden iki adet elektrikli motor çalan hırsızlar, güvenlik kamerasına yakalanmalarına rağmen henüz yakalanamadı. Hırsızlar, 3 ay sonra 16 Ocak 2024 günü aynı yerden bir motoru daha çaldılar. 
 


 


Alınan bilgilere göre, Mersin’in Yenişehir Çiftlik Köy Mahallesinde bulunan Ünüversite Cad Kuriş Pi Konutları C Blok Otoparkında meydana gelen olayda toplamda 3 motor çalındı. İlk motor hırsızlığı geçen yıl 15 Ekim'de meydana gelirken, aynı yöntemle diğer motorda aynı yerde, 16 Ocak gecesi saat 05:30 sularında çalındı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, hırsızlardan birisinin elini kolunu sallaya sallaya kapalı alana girip motoru çaldığı görülüyor. 
İlk olayda,  İlknur Zabun Çınlar'a ve Serkan Çınlara ait olan 2 adet elektrikli motoru çalan, hırsızlar kayıplara karıştı. Olaya ilişkin yapılan incelemede, hırsızların 3 kişilik bir çete olduğu tahmin ediliyor. Hırsızlardan birisinin dışarıda çevreyi gözetlediği, diğer iki kişinin ise motorları çalarak olay yerinden kaçtığı tahmin ediliyor. Motor sahipleri ve apartman sakinleri, güvenlik kamerasına yakalanan hırsızların henüz yakalanamamış olmasından dolayı büyük bir endişe içinde. Hırsızlık olayının ikinci kez aynı yöntemle gerçekleşmesi, bölgedeki güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi çağrısını gündeme getirdi. Emniyet birimleri, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. 
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —