9724,50%-0,42
35,19% 0,30
36,73% 0,92
2968,28% 1,32
4806,92% 0,71
Fütüristik ve dinamik tasarımıyla bilim ve teknolojinin mimariye kazandırdığı Kıbrıs Uluslararası Üniversitesi’nin imza binası Milliyet Mimarlık Dergisi’nin yeni sayısında okuyucuyla buluşuyor.
Fütüristik ve dinamik tasarımıyla bilim ve teknolojinin mimariye kazandırdığı Kıbrıs Uluslararası Üniversitesi’nin imza binası Milliyet Mimarlık Dergisi’nin yeni sayısında okuyucuyla buluşuyor. ‘Mimarlığın insan davranışlarını şekillendirdiğine inanıyorum’ diyen 3XN kurucusu Mimar Kim Herforth Nielsen ile de keyifli bir söyleşinin yer aldığı derginin Ocak sayısında Alman Deresi Yürüyüş Parkuru projesi detaylı bir şekilde anlatılırken, geçtiğimiz ay kaybettiğimiz Arata Isozaki’nin global mimarlık ortamında iz bırakan eserleri de yer alıyor.
Milliyet Mimarlık yeni sayısında Saffet Kaya Mimarlık imzasını taşıyan, fütüristik ve dinamik tasarımıyla bilim ve teknolojinin mimariye kazandırdığı estetiği vurgulayan Kıbrıs Uluslararası Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni mercek altına alıyor. Sanat ve bilimin iç içe geçmesini kutlayan bir bakış açısı ortaya koyan bu yapı derginin yeni sayısının kapağında yer alıyor.
Söyleşi köşesinde ise Kopenhag merkezli global mimarlık ofisi 3XN’in kurucusu ve yaratıcı direktörü Mimar Kim Herforth Nielsen okuyucularla buluşuyor. Nielsen, World Architecture Festival 2022’de yılın en iyi yapısı olan ‘Quay Quarter Tower’ başta olmak üzere farklı projeleri üzerinden mimarlık pratiğini biçimlendiren felsefe ve yaklaşımlarıyla, yapıların insan davranışlarını dönüştürme gücüne olan inancını anlatıyor.
Peyzaj sayfasında; Onaranlar Kulübü’nün Akkök Holding iş birliği ve Beşiktaş Belediyesi desteğiyle “diyalog” teması kapsamında onararak kent mobilyası tasarımları ve basketbol saha zemin uygulamasını gerçekleştirdiği Alman Deresi Yürüyüş Parkuru projesi işleniyor.
WERK Arkitekter ve Snøhetta imzalı Danimarka’daki Esbjerg Limanı Denizcilik Sosyal Merkezi yapısını ve MVRDV’nin Çin'in Wuhan kentinde inşa edilecek olan yeni merkez kütüphane yarışmasının kazanan projeleri Dünyadan bölümünde inceleniyor.
2022’nin son günlerinde aramızdan ayrılan Pritzker Ödüllü mimar, şehir plancısı ve akademisyen Arata Isozaki’nin global mimarlık ortamında iz bırakan eserleri bu ayki Retrospektif köşesinde ele alınırken mimarlık ortamındaki yarışmalar, etkinlikler ve önemli gelişmelerin yanı sıra Suha Özkan’ın Gökyüzünde Kent Düşü: Tokyo’dan Üsküdar’a başlıklı yazısı gündem sayfasında okuyucuyla buluşuyor.
Milliyet Mimarlık’a, 29 Ocak Pazar günü Milliyet Gazetesi ile bayilerden ücretsiz olarak ulaşılabilecek. Aynı zamanda Getir, Trendyol, Turkcell Dergilik ve dijital platformlardan da erişilebilecek.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı