• BIST 100

    16407,98%-1,86
  • DOLAR

    43,53% 0,04
  • EURO

    51,45% 0,11
  • GRAM ALTIN

    6770,02% -2,01
  • Ç. ALTIN

    11644,36% -3,02

Millet İttifakı Belediye Başkanları İzmir'de buluştu

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin altıncı gününde Millet İttifakı belediye başkanları İzmir’de buluştu. Başkan Soyer, “İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, bize yol göstericilik yapacak son derece zengin verilerle sonlanmış o

GÜNCEL 20.03.2023 15:09:57 1134
Millet İttifakı Belediye Başkanları İzmir'de buluştu
Haberi Sesli Oku

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin altıncı gününde Millet İttifakı belediye başkanları İzmir’de buluştu. Başkan Soyer, “İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, bize yol göstericilik yapacak son derece zengin verilerle sonlanmış olacak. Yapacağınız katkıların, değerlendirmelerin de kongre çıktısı olarak kongre dokümanına dahil edileceğini söylemek istiyorum” dedi.

“Yeniliğe Davet” başlığıyla yapılan ve tüm Türkiye’yi geleceği inşa etmeye çağıran İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin altıncı gününde Millet İttifakı belediye başkanları İzmir’de buluştu. Belediye başkanları, Kültürpark’taki İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde toplandı ve İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi çalışmalarını değerlendirdi. Başkanlar, geleceğin dirençli şehirlerinde yerel iktisadi kalkınma modellerini de tartıştı.

“İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi pusula olacak”
İşçiler, çiftçiler, sanayici, tüccar ve esnafların 100 yıl önceki gibi büyük özgüveni ve umudu taşıdıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu memleketin kılcallarından hayallerin ve özlemlerin ortaya dökülmesi aslında bu memlekette siyaset yapan herkes için çok kıymetli. Hele ki yerel yöneticiler için.  Bittikten sonra bütün bu toplantıların kararlarını karar alınma sürecinde tutanakları bütün bunları sizlere ulaştıracağız. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, sonuç itibariyle bize adeta bir pusula görevi icra edecek, yol göstericilik yapacak son derece zengin verilerle sonlanmış olacak. Farklılıklarla zenginleşen adeta bir toplumsal sözleşmeye dönen çok zengin verimli kongreyi yarın itibariyle tamamlıyoruz” dedi.

“Kongre dokümanına dâhil olacak”
Kongreden çıkacak kararların takipçisi olacaklarını belirten Başkan Tunç Soyer, “Gördük ki Altılı Masa'nın liderlerinin geleceğe dair çizikleri ufukla, bu aşağıda kılcallardan gelen taleplerle ortaya konan talepler çok örtüşüyor. Takipçisi olmamız çok mümkün olacak. Bu toplantı, gerçekten bu kongrenin takipçiliğinin, sizin çalışmalarınıza yön vermesini diliyoruz. Sizlerin de alacağı kararlarda, projelerde, uygulamalarda size ilham verecek, katkı sunacak bir veri tabanı olsun istedik. Buluşmayı kıymetli buluyoruz. Yapacağınız katkıların, değerlendirmelerin de kongre çıktısı olarak kongre dökümanına dahil edileceğini söylemek istiyorum” dedi.

“İyi ki Millet İttifakı'nın belediye başkanları var”
Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yerel kalkınmayı hayata geçirmek için çalışmaları tamamladıklarını belirterek belediyelerin etkili hizmeti için gelirlerini artıracaklarını söyledi. Torun, “Siyasi iktidarın kötü yönetimi ülkemizde çok derin yaralar açtı. Bu yaraları kapatmak için tarihi bir görev üstleniyorsunuz. Sizler ülkemizin dört bir yanındaki belediye başkanlarımız olarak yardıma koştunuz. İktidarın veremediği hizmetleri halkımıza ulaştırdınız. İyi ki varsınız. İyi ki CHP'nin, Millet İttifakı'nın belediye başkanları var. 2019'dan bu yana tüm olumsuzluklara rağmen eğer Türkiye'de sosyal felaket yaşanmadıysa bu Millet İttifakı belediyeleri sayesindedir. Ülkemiz için artık çok önemli bir dönüm noktasındayız. Türkiye için hayallerimizi gerçekleştirmek içi n tek bir şeye ihtiyacımız var. Çocuklarımızın geleceği için bu seçimi mutlaka kazanmak zorundayız. Cumhuriyetin ruhuna, ülkemize sahip çıkacağız. Hukuka, adalete, ahlaka ve vicdana sahip çıkacağız.” dedi.   

Onlarca farklı il katıldı
Kongre, Millet İttifakı belediye başkanlarını da bir araya getirdi. Buluşmaya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan katıldı.

Foruma Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Samsun, Tokat, Trabzon, Tunceli, Yalova, Yozgat, Zonguldak illerindeki ilçe belediye başkanları da katılım gösterdi.

Sonuç bildirgesi 21 Mart’ta duyurulacak
Sivil, şeffaf ve tümüyle katılımcı bir girişim olan İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi 21 Mart’ta sona eriyor. Çiftçi, işçi ve sanayici-tüccar-esnaf paydaş grupları, uzman buluşmaları ve yüksek istişare kurulu toplantılarıyla şekillenen yeni yüzyıla yön verecek politika önerilerini içeren bildirge, tüm delegeler tarafından oylanacak, ardından tüm Türkiye ve dünya ile paylaşılacak.

Kongreye giriş için “İktisat Kongresi” mobil uygulamasından kayıt yaptırmak ve verilen karekodu etkinlik alanında göstermek yeterli oluyor. Kongrenin tamamı İzmirTube YouTube kanalından canlı yayınlanıyor.

Kongrenin sekretaryası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından yürütülüyor. Kongre programı ve diğer tüm detaylar için iktisatkongresi.org ziyaret edilebilir.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

ANAMUR İÇİN KRİTİK HAVA DURUMU: ARDIŞIK SİSTEMLER GELİYOR

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Bozyazı da 60 Dereceye Çıkan Yeraltı Suyu Çevreyi Hareketlendirdi

Hatay’da Faciayı İtfaiye Ekiplerinin Zamanında Müdahalesi Önledi

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz Kongre Süreçlerini Değerlendirdi!

Piyasalarda Perşembe Hareketliliği: Dolar ve Euro Güne Nasıl Başladı?

Altın Piyasasında 5 Şubat 2026 Hareketliliği: Gram Altın 7.000 TL Sınırını Zorluyor, Ons Altın Küresel Belirsizliklerle Rekor Seviyelerde!

Jandarmadan Uyuşturucu Şebekelerine Geniş Katılımlı Narkopan Operasyonu

Çocuğunuzun Instagram Takıntısıyla Başa Çıkmanın En İyi 5 Yolu

Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş’ten Gazetemize Veda Ziyareti

Dolar/TL’de Yatay Seyir: Piyasalar Verilere Odaklandı

BIST 100 Endeksi Küresel Rüzgarlarla Dalgalanıyor

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamurda Yüksekten Düşen Vatandaş Ağır Yaralandı

MERSİN'DE YASADIŞI BAHİS ÇETESİNE JANDARMA DARBESİ: 8 TUTUKLAMA

Anamur Ak Parti Ocak Ayı İstişare Toplantısında Vatandaşla El Ele

Görsel Performans ve Dijital Yayıncılıkta Modern Altyapı Çözümleri

Anamur ve Bozyazının Eğitim Çınarı Mehmet Uysal Hayata Veda Etti

​Anamur Yasta Çağla Tanrıverdi’yi Kaybettik

Başkan Aziz Özen'den Teşekkür Mesajı

Çatı yangını korkuttu

Anamur’da Dolu Afeti Üreticiyi Vurdu

British Shorthair Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Mersin Anamur Arasında 10 Günlük Hava Durumu

Silifke’de Trafik Magandasına Geçit Yok: "Gereği Yapıldı!" ​

Akdeniz’in Sessiz Misafiri Camgöz Erdemli Kıyılarına Vurdu

NARENCİYE YÜKLÜ TIR ALEVLERE TESLİM OLDU!

Optimal Yapı ile Dış Mekanlarınızı Dönüştürün

Anamur’un Geleceği İçin Almanya’da Dev İmza: Başkan Deniz Bingen’de!

1980’den Beri Hakiki Kalite ve Zarafetin Adresi

Yükleniyor

ANAMUR İÇİN KRİTİK HAVA DURUMU: ARDIŞIK SİSTEMLER GELİYOR

Jandarmadan Uyuşturucu Şebekelerine Geniş Katılımlı Narkopan Operasyonu

Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş’ten Gazetemize Veda Ziyareti

Anamurda Yüksekten Düşen Vatandaş Ağır Yaralandı

MERSİN'DE YASADIŞI BAHİS ÇETESİNE JANDARMA DARBESİ: 8 TUTUKLAMA

Anamur ve Bozyazının Eğitim Çınarı Mehmet Uysal Hayata Veda Etti

Başkan Aziz Özen'den Teşekkür Mesajı

Anamur’da Dolu Afeti Üreticiyi Vurdu

Akdeniz’in Sessiz Misafiri Camgöz Erdemli Kıyılarına Vurdu

Anamur’un Geleceği İçin Almanya’da Dev İmza: Başkan Deniz Bingen’de!

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz Kongre Süreçlerini Değerlendirdi!

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamur Ak Parti Ocak Ayı İstişare Toplantısında Vatandaşla El Ele

Aziz Özen, Anamur Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanlığına Adaylığını Resmen Açıkladı

MHP Anamur KAÇEP Teşkilatından Gazeteci Mithat Ünal’a Anlamlı Ziyaret

İlker Özen “Protesto” Diyerek CHP'den AK Parti’ye Geçti!

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Akdeniz'de Yeni Diploması Dalgası: Enerji Güvenliği İçin Çok Taraflı Zirve

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.