-
BIST 100
17860,63%-0,36
-
DOLAR
47,92% 0,00
-
EURO
55,55% 0,03
-
GRAM ALTIN
6729,01% -1,10
-
Ç. ALTIN
10776,13% 0,20
MHP’li Uysal: Mersin Afet Bölgesi İlan Edilmeli
MHA - MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, şubat ayından bu yana etkili olan zirai don nedeniyle 7 milyar TL zarar oluştuğunu belirterek, Mersin’in afet bölgesi ilanını istedi.
MHA - MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, şubat ayından bu yana etkili olan zirai don nedeniyle 7 milyar TL zarar oluştuğunu belirterek, Mersin’in afet bölgesi ilanını istedi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı başkanlığında düzenlenen ‘Zirai Don Etkileri Bilgilendirme Toplantısı’na katılarak, Mersin tarımında yaşanan büyük yıkımı gündeme taşıdı.

Şubat ayından bu yana Mersin’i etkisi altına alan anormal soğuk hava dalgası, başta sert çekirdekli meyveler ve örtü altı tarım olmak üzere çok sayıda ürünü etkiledi. Açan çiçeklerin donla birlikte kuruduğunu belirten Uysal, “Mersin’in dört bir yanındaki seralar, bahçeler büyük kayıplar yaşadı” dedi. Uysal, hasarın tespiti için ilk günden itibaren sahada olduğunu belirterek, “12 bin çiftçimiz doğrudan etkilendi. Tarsus, Akdeniz, Toroslar, Mezitli, Gülnar ve Anamur gibi üretim merkezlerimizde 220 bin dönüm tarım arazisinde yaklaşık 1,5 milyon ton ürün zarar gördü. Ekonomik olarak bakıldığında bu zararın toplamı 7 milyar TL’ye ulaştı” açıklamasında bulundu.
“Mersin’in Afet Bölgesi İlan Edilmesi Şart”
Tarım ve Orman Bakanlığı ile koordineli çalışarak zarar tespit raporunu bizzat Bakan Yumaklı’ya sunduklarını dile getiren Uysal, “Sayın Bakanımızdan Mersin’in afet bölgesi ilan edilmesini, çiftçimizin borçlarının ertelenmesini ve hibe-kredi desteği verilmesini istedik. Bu konuda gerekli adımların atılması yönünde olumlu bir yaklaşım gösterildi” ifadelerini kullandı.
Gülnar’da 1 Milyar TL’lik Badem Zararı
Uysal ayrıca, geçtiğimiz günlerde Gülnar’da yaşanan don felaketinin, 14 bin dönüm badem bahçesini yüzde yüz etkilediğini belirterek, sadece bu bölgedeki ekonomik zararın 1 milyar TL’yi bulduğunu vurguladı. “Mersin, ülkemizin tarımda lokomotif şehirlerinden biridir. Bu topraklarda üretim yeniden can bulmalı. Çiftçimizin yanında durmaya devam edeceğiz” diyen Uysal, birlik çağrısı yaptı.
Mersin İnternet Gazetecileri Derneği’nde Şehitoğlu Güven Tazeledi
ANKA-DER 33 BİRİNCİ OLAĞAN GENEL KURULUNU YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRDİ
Somali Kedisi: Tilki Kuyruklu Uzun Tüylü Habeş
Toptan Mantı ile Geleneksel Lezzeti İşletmenize Taşıyın
18 işçinin ölümünden 21 Yıl hüküm giyen Şüpheli 8 yıl sonra JASAT Operasyonu ile Silifkede Yakalandı
Kesilen Okaliptüs Ağaçlarının Gövdesi Kıpkırmızı Olmuştu
Maslak'ta 7 Gün 24 Saat Kesintisiz Çilingir Hizmeti
Üretici Şah, 2 Yıldır Bir Türlü Yapılmayan Yolu Cimer’e Taşıdı
YENİ Parti Anamur Kurucu İlçe Başkanı Çetin Mutlu Oldu
Bayındır: ‘Marka Kent Anamur’a Bu Manzara Yakışmıyor ’
Telegram Grupları ve Topluluk Keşfi: Telegram Grup Listeleri Ne İşe Yarar?
Hayatımın Mucize Anı O Orman Yangını Haberi
Baget Çanta Günlük Hayatta ve Gece Hangi Kıyafetlerle Kombinlenir? Stilinizi Yükseltecek Öneriler
MHP’li Dr. Levent Uysal: "Çiftçimiz Tapusunu Bekliyor"
MHP Anamur İlçe Yönetiminde Görev Dağılımı
Dereköy de Bu Yılın Aşuresi İle Misafirhane Açıldı
ANKA-DER33 OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
Başkan Deniz CHP'den İstifa Etti.
BU CUMA DEREKÖY’DE ÇİFTE HEYECAN: MUHTAR BOLLUK'TAN AŞURE ETKİNLİĞİ VE MİSAFİRHANE AÇILIŞI İÇİN AÇIK DAVET
YKS Sonuçlarına Göre Nasıl Tercih Yapmalısınız?
Korku Sinemasında "Other Mommy" Rüzgarı
Bütçemi Zorlamadan Nasıl Araba Alırım?
"ANAMURDA MUZ İÇİN 25 YILLIK ÇAĞIRI: İTHAL MUZ YERİNE YERLİ MUZ TÜKETİN"
Emine ve Ali Çiftinin Eskişehir Ve Anamur’u Buluşturan Görkemli Düğünü
Anamur'da Gözler Durmuş Deniz'de! CHP'de Kalacak mı, Yeni Parti'ye mi Geçecek?
İkinci El Rolex Saat Satışı
Güneş Paneli Ölçüleri Ve Kurulum Alanı Hesabı
Etiyopya Kahvesi Tadım Rehberi
Özgür Özel Yeni Parti Kuracağını Açıkladı! Gözler 27 Temmuz'da, TBMM Dengesi Değişebilir
Kırmızı Et Fiyatlarında Son Durum! Dana ve Kuzu Eti Fiyatları Geriledi
Yükleniyor

