Tarih: 11.06.2024 10:07

Mezuniyet Töreni’nde 5 Dilde Filistin bildirisi okudular

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL/Anamur(MHA) Mersin’in Anamur İlçesinde eğitim veren Anamur  Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi 2023/2024 Akademik yılı mezuniyet töreninde Gazze’de yaşanan zulme dikkat çekmek için Filistin Bildirisi okundu. Okulun Müdür Yardımcısı Mustafa İsmet Keskin, bildiride, Birleşmiş Milletler 5 daimi üyesine kendi dillerinde seslendi. Program sonunda okul adına Okul Müdür Nadi ÖZTÜRK Gazze’ye 10 bin TL. bağışta bulundu. Mezuniyet Törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, İlçe Müftü Vekili Süleyman Aydın Kafes, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve öğrenci velileri katıldı. Okul birincisi  Sami Burak Doğan olurken dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Programın en dikkat çeken bölümü Okul Müdür Başyardımcısı Mustafa İsmet Keskin’in Filistin Bildirisi oldu.  Tam metnini verdiğimiz bildirinin bir bölümünde Keskin, Birleşmiş Milletler 5 daimi üyesine kendi dillerinde seslendi.
Anamur  Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesinden 73 öğrenci bu yıl  havaya  kep fırlattı.  

5 Dilde Dünya’ya çağırı : (Long live free Palestine
Das zdravstvuyet svobodnaya Palestina!
Vive la Palestine libre
Zìyóu de bālèsītǎn wànsuì
“İnnemel Mü´minüne ıhve´´)

FİLİSTİN BİLDİRİSİ
Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde
Bir çocuk gibi ağlıyordu
Varıp eşiğine alnımı koydum  
Sanki bir yer altı nehri çağlıyordu.

"Bugün, 100 yıldır coğrafyamızı işgal eden, bölen, parçalayan, kan döken siyonislerin devam eden zulümlerine, karşı duruşumuzun bir ifadesi olarak bu bildiriyi okuyoruz. 

Filistinde, Gazzede yüzlerce ailenin evi yakıldı. Çocuk, kadın, yaşlı demeden binlerce insan katledildi. Soykırım yaşandı.   Acımasız katiller, güvenli bölge olarak addedilen Refah'ı da vurdular. Ne erzak ne yardım ne de bir kelam yeter oradaki acıyı anlatmaya. Bir anne çocuğunun parçalanmış bedenini yerden topladı. Bir baba enkazın altından yanan çocuğunu çıkardı. Ne ahlak kaldı ne izan kaldı ne nizam. Camiler, hastaneler, okullar hatta kiliseler vuruldu. Bütün insani değerler çiğnendi. Bütün bir insanlık sınıfta kaldı. Bütün adalet yerle yeksan oldu.
"Batsın petrolünüz, batsın doğal gazınız, batsın altın rezerviniz, bebekler hunharca katlediliyorsa batsın iktidarlarınız. Bu süreçten sonra Birleşmiş Milletlerin yetersizliği net olarak ortaya çıkmıştır. Buradan Birleşmiş Milletlerin 5 Daimi üyesine kendi dillerinde sesleniyorum. Diyorum ki: Yaşasın özgür Filistin
Long live free Palestine
Das zdravstvuyet svobodnaya Palestina!
Vive la Palestine libre
Zìyóu de bālèsītǎn wànsuì
Müslüman Milletleri kardeşlerine sahip çıkmaya çağırıyorum. “İnnemel Mü´minüne ıhve´´
Sevgili Gençler, Coğrafyalar haritadaki çizgilerden ibaret değildir, bizim bir de sınır tanımayan gönül coğrafyamız vardır. 
İslam'ın ve insanlığın umudu olmaya gayret edeceğiz. Biz çalışacağız, biz uğraşacağız. 
Ey İsrail! Belki yarın belki yarından da yakın ama bir gün geleceğiz. Bugünün inanmış gençliği Hz. Ömer'in, Selahaddin Eyyubi'nin, Yavuz Sultan Selim'in ruhu ile gelecek, işgal ettiğin o topraklardan seni çöplüğün en derinlerine gömecektir." Sen bir Musa doğmasın diye binlerce bebeği öldürsen de o Musa eninde sonunda doğacak ve gelip seni boğacaktır.
Bu gidiş ya İsrail´in Kıyameti olacak ya da bütün dünyanın, başka çıkışı yok bu yolun.  Mazlumun evinde kıyamet koparken sen zalimi uyutma Allahım.
“Yol odur ki Hakka Var Göz Odur Ki Hakkı göre” Hak ile olacağız haktan yana olacağız. 
Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde
Götür müslümana selam diyordu.
Dayanamıyorum bu ayrılığa
Kucaklasın beni İslâm diyordu. Şairin de dediği gibi bir gün İslam o toprakları yeniden kucaklayacak. Yeniden adalet gelecek, gözyaşları dinecektir. 
Dua Müslümanın silahıdır. Manevi olarak duya, maddi olarak boykota devam edeceğiz. Ey Gazzeli kardeşlerimiz dualarımız sizinle. 
Bu duygularla Başta Gazze olmak üzere tüm mazlum coğrafyalarda ölenlerin ruhuna dualarımızı gönderiyoruz ve sizleri birer Fatiha okumaya davet ediyoruz. 

El Fatiha...

                                                                                             Mustafa İsmet Keskin




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —