Tarih: 06.07.2024 19:29

Mersin’in Her Köşesinde Müzik Rüzgarı: ‘Yaz Dostum’ Konserleri Başladı

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yaz Dostum’ Konserleri Klasik Müzik Dinletisi ile Marina’da Başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen ve üç yıldır yaz aylarını renklendiren ‘Yaz Dostum’ konserleri, bu yıl da Marina’da düzenlenen Klasik Müzik Dinletileri ile start aldı. Alışveriş yapmaya gelen vatandaşlar, karşılaştıkları bu sürprizle büyük bir mutluluk yaşadı ve klasik müzikle ruhlarını dinlendirdi. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın sunduğu bu ücretsiz konserler, yaylalardan sahil kesimlerine kadar 7’den 70’e herkesin kulaklarını şenlendirecek. Konserlerin yer ve saat bilgileri ise Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılacak.

Her Yaş ve Zevke Hitap Eden Konserler

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nin organize ettiği ‘Yaz Dostum’ konserleri, Mersin Marina’daki Klasik Müzik Dinletileri ile start aldı. Kent Orkestrası’nın yaklaşık üç yıldır düzenlediği bu ücretsiz konserler, yaylalardan sahillere kadar tüm Mersinlilerle buluşmaya hazır.

İlk günden yoğun ilgi gören konserler, alışveriş merkezinde gezen vatandaşları adeta mest etti. Alana yerleştirilen armut koltuklarda oturarak klasik müziğin tadını çıkaran vatandaşlar ve çocuklar, keyif dolu dakikalar yaşadı.

Her Perşembe Klasik Müzik Şöleni

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Kültür Hizmetleri ve Sanat Toplulukları Şube Müdürü Eylem Matyar, bu yılın konser programı hakkında bilgi vererek, “Mersin halkını müziğe ve sanata doyurma anlamında etkinlikler düzenliyoruz. Geçen yıl burada her Perşembe klasik müzik konserleri düzenlemiştik ve çok ilgi toplamıştı. Temmuz ve Ağustos ayı içerisinde yine her Perşembe günü Marina’da klasik müzik konserlerimizi düzenleyeceğiz” dedi.

Yaylalardan Sahillere: Her Yerde Müzik

Klasik müzik konserlerinin yanı sıra, yaylalarda Türk Halk ve Türk Sanat Müziği konserleri, sahilde ise gençlerin favorisi pop ve akustik müzik konserleri ile Mersin, yine müzikle dolu bir yaz geçirecek. Konserlerin yer ve saat bilgileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılacak.

Vatandaşlar Etkinliklerden Memnun

Klasik müzik konseriyle karşılaşmanın kendisini mutlu ettiğini belirten vatandaşlardan Ali Fatih Maya, “Bu tür etkinlikleri harika buluyorum. Sanata aşığım. Kendim de amatör olarak gitar çalıyorum. Klasik müzikler beni benden alıyor” dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni ve Başkan Seçer’i kültürel etkinliklerinden dolayı takdir ettiğini de sözlerine ekleyen Maya, “Vahap Bey’i tebrik ediyorum. Sanata çok düşkün. Mersinliler olarak, bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’ten Mersin’e gelen Bülent Haznedar ise, “Gezmeye gelmiştik. Görmüşken dinlemek istedik. Çok memnun kaldık. Gerçekten çok güzel” şeklinde konuştu. Haznedar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını beğendiğini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi bence gayet güzel çalışıyor. Temizlik olsun, kültürel etkinlikler olsun önem verdiğini düşünüyorum” dedi.

Vatandaşlardan Durmuş Gür de, müzik dinletisinden memnun kaldığını dile getirerek, “Bu etkinliklerin olması çok güzel” dedi.

Mersin’in her köşesinden yükselecek müzik sesleri, yaz boyunca kentin havasını değiştirecek. ‘Yaz Dostum’ konserleri ile Mersin, yine sanat ve müziğin başkenti olacak!
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —