Tarih: 21.07.2024 00:33

Mersin’de ‘Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. Yılı Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

MHA-Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. Yıl Dönümü’ ve ‘20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’ dolayısıyla düzenlenen yemekte şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri ile bir araya geldi. Etkinlikte Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekilleri de katıldı.
 “Kıbrıs Barış Harekâtı Tam Da Barış Harekâtıdır”
 Başkan Seçer, konuşmasında Kıbrıs Barış Harekâtı’nın barışçıl yolların tükenmesinin ardından dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından barışı ve huzuru sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Seçer, “Cumhuriyetin kurulduğu tarihten bu yana Türkiye’nin dış politikası, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ anlayışıyla sürdürüldü. Bülent Ecevit de bu anlayışla hareket etti” dedi. Seçer, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın barış amacı taşıyan nadir askeri harekâtlardan biri olduğunu vurguladı.
 “Kıbrıs’ta Bağımsız, Müstakil Bir Türk Cumhuriyeti Tesis Edilecek”
 Başkan Seçer, Kıbrıs konusunda Türkiye’nin politikalarının her zaman aynı olduğunu ve KKTC’nin bağımsızlığının uluslararası camiada tanınmasını umut ettiğini belirtti. “Kıbrıs’ta bağımsız, müstakil bir Türk Cumhuriyeti tesis edilecek ve bu devleti de bütün dünya tanıyacaktır” dedi.
 Vali Pehlivan: “Kıbrıs Bizim Gözümüz, Göz Bebeğimizdir”
 Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise konuşmasında KKTC’nin Türk Devletleri Topluluğu’na misafir üye olarak katılmaya başladığını ve gelecekte uluslararası organizasyonlarda yer alacağına inandığını belirtti. Pehlivan, “Kıbrıs bizim canımız, Kıbrıs bizim gözümüz, göz bebeğimizdir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile etle tırnak gibi iş birliğini sürdürecektir” dedi. Başkonsolos Mendeli: “Daha Müreffeh Yarınlara Omuz Omuza İlerlemeye Devam Edeceğiz”
 KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Kıbrıs Barış Harekâtı sayesinde ülkede huzur ve güven içinde yaşadıklarını belirtti. Mendeli, “Anavatan Türkiye’nin koşulsuz desteğiyle ülkemiz her geçen gün kalkınarak güçlenecek. Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yılında anavatanımız ile daha müreffeh yarınlara omuz omuza ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.
 Etkinlikte, Kuran-ı Kerim tilaveti ve konuşmaların ardından şehitler ve gaziler için dualar edildi. Başkan Seçer, Kıbrıs gazilerine şükranlarını sunarak, “Umarım Anavatan olarak Kıbrıs’a bir daha böyle bir müdahale ihtiyacı duymayız” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —