-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivandan Seçim Açıklaması
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, konuşmasında il ve ilçe seçim kurullarından alınan verilere de değindi.
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, konuşmasında il ve ilçe seçim kurullarından alınan verilere de değindi. 31 Mart 2024 yerel seçimlerde, 806 mahallede ve 906 sandık bölgesinde, 4 bin 455 sandıkta toplam 1 milyon 387 bin 345 kayıtlı seçmenin oy kullanacağını açıklayan Vali Pehlivan, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimleri için alınan güvenlik önlemleri hakkında da bilgi verdi.
Toplantıya, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, İlçe Emniyet Müdürleri, İlçe Jandarma Komutanları ve basın mensupları katıldı. Vatandaşların özgür iradesini sağlıklı bir şekilde sandığa yansıtabilmelerini ve huzurun bozulmamasını sağlayacaklarını belirten Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlenen Seçim Güvenliği Koordinasyon Kurulu Toplantısı öncesinde bir açıklama yaptı. Vali Pehlivan açıklamada, Mahalli İdareler Seçimleri için alınan güvenlik önlemlerini detaylandırdı. Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen seçim takviminin doğrultusunda hareket ettiklerini ve seçim sürecinin sağlıklı bir şekilde işlemesi için gereken adımları attıklarını vurguladı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, il ve ilçe seçim kurullarından alınan verilere dayanarak verdiği bilgide, 31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan seçimlerde toplam 1 milyon 387 bin 345 kayıtlı seçmenin oy kullanacağını açıkladı. Seçimlerin, 806 mahallede ve 906 sandık bölgesinde, 4 bin 455 sandıkta gerçekleşeceğini belirtti.
Seçim günü görev alacak güvenlik personeli ve kullanılacak ekipmanlar hakkında bilgi veren Vali Pehlivan, toplam 9 bin 858 güvenlik personelinin görev yapacağını ifade etti. Bu personelin yanı sıra bin 492 aracın da seçim güvenliği için görev alacağını belirtti. Ayrıca, hava araçları, gemiler ve botların da güvenlik tedbirlerine destek olacağını dile getirdi.
Vatandaşların Huzuru Ön Planda
Vali Pehlivan, seçim sürecinde vatandaşların huzurunun ön planda olduğunu vurgulayarak, seçim günü görev alacak personelin seçim güvenliği eğitimi aldığını belirtti. Ayrıca, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nin seçim sürecini takip etmek için özel olarak kurulduğunu ifade etti.
Seçim günü, genel asayişin ve emniyetin sağlanması için silah taşımanın yasak olduğunu hatırlatan Vali Pehlivan, seçim sürecinin sorunsuz geçmesi için alınan tedbirlerin detaylarını paylaştı. Bunlar arasında plaka tanıma sistemleri, kamera izleme sistemleri ve güvenlik kameralarının etkin kullanımı gibi önlemler bulunuyor.
Vali Pehlivan, Mersin'de seçim sürecinin sağlıklı bir şekilde geçmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığını ve vatandaşların huzurunun bozulmayacağını belirtti. Seçim sürecinin demokratik bir ortamda ve güven içinde tamamlanması temennisinde bulundu.
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Yükleniyor


