Tarih: 22.11.2022 10:10

Malatya’da “Teknoloji Bağımlılığı” konferansı düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Uzman Sümeyye Abacı, pandemi dönemi ile birlikte teknoloji bağımlılığının bizler ve çocuklar üzerinde büyük bir etkisi olduğunu söyleyerek, “Genel olarak artık hepimizin problemi olduğunu düşünüyorum. Günümüzde sanal medya olmadan yaşamını sürdürebilen kişi sayısı giderek azalıyor.” dedi.

Medya araçlarının özellikle çocukların somut işlem dönemlerinde çok etkilendiklerini söyleyen Abacı, kitle iletişim araçlarından biri olan televizyonun sadece bilgi vermekle, eğlendirmekle kalmayıp giderek nasıl düşünüleceğini, nasıl giyinileceğini dolayısıyla da yaşam tarzını belirleyici hale getiren bir duruma büründüğünü vurguladı.

Abacı, teknoloji bağımlılığı konusunda özellikle 0-3 yaş, 3-5 yaş ve 6-12 yaş arası dönemlere dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bu dönemlerde çocukların televizyon izleme, ellerine telefon verme,   sosyal medya hesapları açma konusunda yanlış eğilim içinde olduklarını gözden kaçırmamalı ve ebeveynler olarak bu konularda gerekli hassasiyeti göstermeliyiz.” diye konuştu.

Program sonunda mahalle sakinleri, Aile Uzmanı Sümeyye Abacı’ya konu ile alakalı çeşitli sorular yönelterek sunumlarından dolayı teşekkür etti.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —