-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,17% -0,06
-
EURO
50,50% 0,00
-
GRAM ALTIN
7122,07% -0,18
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
Macarı̇Stan Heyeti Akkuyu Nükleer Güç Santralı̇ Sahasını Zı̇Yaret Ettı̇
Macaristan’ın Paks bölgesi belediye başkanları ve beraberlerindeki heyet, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasını ziyaret etti.
Macaristan’ın Paks bölgesi belediye başkanları ve beraberlerindeki heyet, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasını ziyaret etti. İnşaat sahasını gezen heyet, Akkuyu NGS projesi hakkında detaylı bilgi almalarının ardından Silifke’nin yerel yöneticileriyle de bir araya geldi.
Akkuyu NGS İnşaat Müdür Yardımcısı Dmitry Romanets’in eşlik ettiği Macar heyeti, sahabet projenin ana ulaşım merkezi olan Doğu Kargo Terminali’ni, 2’nci Ünite’nin pompa istasyonu inşaat sahasını ve bağlantı parçaları üretim atölyesini ziyaret etti. Tur, Akkuyu NGS inşaat sahasının kuşbakışı izlenebildiği seyir tepesinde sona erdi.
Yapım aşamasındaki Akkuyu NGS'nin Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh konuklara Akkuyu NGS projesinin özellikleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Butskikh şunları söyledi: “Akkuyu NGS projesine olan ilgi genel olarak çok yüksek. İlk parti nükleer yakıtın teslim edilmesinden ve sahanın yeni bir statü kazanmasından sonra bu ilgi daha da arttı. Mersin, Türkiye Cumhuriyeti'nin nükleer endüstri merkezi haline geliyor. Yurtdışından yetkililer, iş adamları, mühendisler ve nükleer endüstri uzmanlarından oluşan heyetler sahayı sık sık ziyaret ediyor. Türkiye, proje ilerledikçe artan deneyimini paylaşabilir hale geldi. Bu deneyim, lisanslama havuzunun oluşturulması, tedarikçilerin projeye dahil olması, nükleer santral sahasına ihtiyaç duyduğu her şeyi sağlayacak altyapının kurulması ve çok daha fazlasını kapsıyor.”
Akkuyu sahasını ziyaret ettikten sonra Akkuyu NGS inşaat sahasında incelemelerde bulunan Macar heyeti, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ve Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun ile bir araya geldi.
Silifke’nin yerel yöneticileri Akkuyu NGS ile bağlantılı olarak bölgede ekonominin, ticaretin, tarım ve turizmin büyük ölçekte geliştiğini ifade ettiler. Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, proje sayesinde pek çok kişinin bölgeye geldiğini ve aktif olarak çalıştığını, yerel üreticilerin ürünlerine olan talebin arttığını belirtti. Altunok, Akkuyu NGS projesinin bölgedeki işsizliğin önemli ölçüde azalmasına katkıda bulunduğunu sözlerine ekledi. Yetkililerin görüşmesinin ardından Paks Belediye Başkanı Peter Szabo, Paks ve Silifke belediyeleri arasında işbirliği başlatılmasına karar verdi.
Ziyaretin sonunda Macar heyet, modern üretim işletmelerinin bulunduğu Silifke Organize sahabet giriş Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti.
Kaloča Belediye Başkanı ve Macaristan Kamu Denetimi, Bilgilendirme ve Bölgesel Kalkınma Derneği (TEIT) Başkanı Geza Filvig de ziyarete ilişkin şunları vurguladı: “Akkuyu NGS inşaat sahasını ziyaret ettiğimizde, dört güç ünitesinin eş zamanlı olarak inşa edilmesinden ve organizasyondan çok etkilendik. Rus teknolojisi kullanılarak inşa edilen ve Macaristan'ın elektriğinin yarısını üreten Paks, on yılı aşkın süredir güvenli şekilde faaliyet gösteriyor. Güvenilir ve emniyetli 3+ nesil reaktörleriyle Akkuyu NGS de ülkeye onlarca yıl ihtiyaç duyduğu elektriği ve bölgenin istikrarlı kalkınmasına büyük katkı sağlayacak.”
MHA
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
Yükleniyor


