Tarih: 10.11.2022 11:13

Lamina Porselen Nedir?

Facebook Twitter Linked-in

 

Lamina porselen özel bir teknik ile uygulanarak dişin rengi, yapısı ve duruşunu değiştirmek için kullanılan bir restorasyon işlemidir. Bu işlem sırasında özel yapıştırıcılar kullanılır. Doğal dişe oldukça benzer bundan dolayı özellikle doğal ve estetik bir görünüm tercih eden kişilerin tercih ettiği bir işlemdir. tuzla diş kliniği lamina porselen işlemleri ile özel gülüş estetikleri tasarlamaktadır.

 

 Lamina Porselen Nasıl Yapılır?

 

 Lamina porselen özel olarak yapılan bir estetik işlemdir. Kaliteli malzemeler ve işçilik ile yapılması halinde mükemmel bir görünüme sahip olabilir. Ancak kalitesiz ve amatör bir şekilde yapılması geri dönülemez diş hasarlarına neden olabilir. Bunun için mutlaka alanında uzman tuzla diş kliniği üzerinden lamina porselen hakkında destek alabilirsiniz. Lamina porselen uygulaması ise şu şekilde yapılmaktadır;

 

Öncelikle fotoğraf çekimi yapılır ve sonrasında ölçü işlemi yapılır.

 

Ölçü işleminden sonra üç boyutlu olarak tasarım yapılır.

 

Üç boyutlu tasarım gösterilir ve işlem öncesinde hastanın onayı alınır.

 

Prova sonrasında gerekli olan düzenlemeler yapılır ve sonrasında son işlemler yapılarak tedavi bitirilir.

 Ölçü süreci son derece kısadır, laminalar tamamen kişiye özel tasarlanmaktadır. Bundan dolayı el yapımı ürünlerdir. Prova sırasında kişinin isteği ve duruşa göre çeşitli düzenlemeler yapılabilir. Sonrasında ise yapıştırma seansı yapılır, yapıştırma sonrasında son bir fotoğraf çekilir ve işlem bitirilir.

 

 Lamina Porselenin Avantajları Nelerdir?

 

 Lamina porselen işlemi sırasında diş kesimi yapılmaz, yapılması gerekiyor ise çok az bir kesim yapılır. Bundan dolayı dişler hasar almaz ve orijinal diş bozulmaz. Lamina porselen oldukça doğal bir yapıya sahiptir bundan dolayı organik estetik için sıklıkla tercih edilen malzemeler arasında yer almaktadır. Işın geçirgenliğini net olarak yansıtır. Bundan dolayı doğal dişten ayırt edilmesi son derece zordur. tuzla diş kliniği lamina porselen işlemleri hakkında detaylı bilgi edinebilir, en uygun diş estetiği yöntemini belirleyebilirsiniz.

 

 Lamina Porselen Kimlere Uygulanabilir?

 

 Lamina porselen işlemleri diş rengini beğenmeyen ya da tedavi, darbe ve benzeri durumlar yüzünden diş renginde değişiklik olan kişiler tercih edebilir. Bununla beraber lamina porselen işlemini tercih edebileceği kişiler şu şekildedir;

 

Diş aralarında boşluk olan kişiler.

 

Kırık ya da aşınmış dişleri olanlar.

 

Ön dişlerin de renk değişimi bulunan kişiler.

 

Çarpık ve eğri dişlerini düzeltmek isteyenler.

 

Diş eksiği olanlar.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —