-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,45% 0,27
-
EURO
51,28% 0,23
-
GRAM ALTIN
6354,53% 1,74
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
Küresel piyasalar
Küresel piyasalarda dün pozitif bir seyir görüldü. Avrupa borsalarında; Almanya'da DAX 30 endeksi %1,54, İngiltere'de FTSE 100 endeksi %1,72 ve Fransa CAC 40 endeksi %2,01 yükselişle kapandı.
Dün piyasalarda neler oldu? Küresel piyasalarda dün pozitif bir seyir görüldü. Avrupa borsalarında; Almanya'da DAX 30 endeksi %1,54, İngiltere'de FTSE 100 endeksi %1,72 ve Fransa CAC 40 endeksi %2,01 yükselişle kapandı. ABD borsaları, ülkede Aralık ayında toparlanma gösteren tüketici güven endeksi ve iyi gelen bilanço verilerinin desteğiyle günü yükselişle kapattı. Kapanışta Dow Jones endeksi 500 puanın üzerinde değer kazandı ve %1,60 artışla 33.376,48 puana yükseldi. S&P 500 endeksi %1,49 artarak 3.878,44 puana ve Nasdaq endeksi %1,54 kazançla 10.709,37 puana çıktı. Fed’in şahin para politikasının ekonomik etkilerine dair endişeler sürerken, Nike ve FedEx'in beklenenden iyi gelen bilançolarının etkisiyle ABD piyasaları gün boyu pozitif tarafta seyretti. ABD’de dün Nike mali olarak 2022 yılının 4. çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı. Nike, bu çeyrekte 0,65 dolar hisse başına kar beklentisine karşılık 0,85 dolar kar açıklarken, gelirinin ise 13,31 milyar dolar ile beklentileri aştığı görüldü. Çin'deki %3’lük gelir düşüşü, Asya Pasifik ve Latin Amerika +%19, Kuzey Amerika +%30 ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki +%11 kazançlarla fazlasıyla dengelendi. Ayakkabı satışları %25 artışla 8,50 milyar $'a yükselirken, giyim satışları %4,0 artışla 3,8 milyar $'a ulaştı. Dün Nike hissesi %12’nin üzerinde değer kazancıyla günü tamamladı. ABD’de tüketici güveninde Aralık’ta yaşanan toparlanma da piyasalardaki pozitif seyri destekledi. Makro veriler tarafında Conference Board'un açıkladığı verilere göre, Tüketici Güven Endeksi, Aralık’ta aylık 6,9 puan artışla 108,3'e çıkarak Nisan ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Enflasyon beklentileri ise aynı dönemde %6,7 ile Eylül 2021'den bu yana en düşük seviyeye geriledi. Diğer taraftan, ABD'de ikinci el konut satışları, yüksek mortgage faiz oranlarının etkisiyle Kasım ayında aylık %7,7 azalarak %5’lik düşüş beklentisinin üzerinde geriledi ve art arda 10'uncu ay düşüş kaydetti. ABD'de ikinci el piyasasında medyan konut fiyatları ise Kasım'da yıllık bazda %3,5 artarak 370 bin 700 dolara yükseldi. Dün ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi %3,70 seviyesinin üzerine tekrar yükseldi. 10 yıllıklar bu sabah %3,66 seviyesinde. Dolar endeksi dün 103,7 seviyesine kadar geriledi ve günü de 104,0 seviyesinin altında tamamladı. EUR/USD 1,06 seviyelerinde yatay bantta işlem görmeye devam ederken USD/JPY paritesi bu sabah sakin seyirde, 131,8 seviyesinden işlem görüyor. Brent petrol bu sabah 82,5 USD seviyesinde.
Bugün ne bekliyoruz? Asya piyasaları bu sabah, pozitif seyirde işlem görüyor. ABD vadelileri de pozitif. VIX endeksi 20 seviyesinin hafif üzerinde. Yurt dışı piyasalarda bugün zayıf bir veri takvimi var. ABD’de 3. Çeyrek GSYH değişimi verisinin 3. okuması izlenecek. Gayrisafi yurtiçi hasıla, bu yılın ilk iki çeyreğindeki küçülmelerin ardından üçüncü çeyrekte yıllık bazda %2,9 büyüme kaydetmişti.
Gelecek gündemde neler var? Cuma günü İngiltere, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda piyasaları Noel tatili nedeniyle kapalı olacak. Aynı gün Japonya’da enflasyon verileri ile ABD’de dayanıklı mal siparişleri ve PCE enflasyon verileri takip edilecek.
Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yükleniyor


