• BIST 100

    10729,49%-0,92
  • DOLAR

    41,25% 0,23
  • EURO

    48,42% 0,73
  • GRAM ALTIN

    4767,21% 1,62
  • Ç. ALTIN

    7652,82% 1,73

Konak'ın yeni hizmet binası için oy çokluğu

Konak Belediyesi’nin kasım ayı ikinci toplantısında konuşan Başkan Batur, yeni yapılacak belediye binasının inşaa bedelinin tamamının İzmir Büyükşehir Belediyesince karşılanması karşılığında verilecek

GÜNCEL 4.11.2022 18:25:47 691
Konak
Haberi Sesli Oku

Konak Belediyesi’nin kasım ayı ikinci toplantısında konuşan Başkan Batur, yeni yapılacak belediye binasının inşaa bedelinin tamamının İzmir Büyükşehir Belediyesince karşılanması karşılığında verilecek taşınmazlarla ilgili son noktayı koydu. Oy çokluğu ile meclisten geçen karar hakkında bilgilendirme yapan, özellikle Tepecik’teki pazaryeriyle ilgili soru işaretlerini net bir şekilde gideren Başkan Batur, “Bu konuda hem İzmir Büyükşehir Belediyemiz, hem Konak Belediyemiz büyük bir uzlaşı içinde bir araya geldik. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi kardeş belediyeler. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’den Tepecik’teki pazaryerinin kendilerine zabıta ve güvenlik birimi olarak, yani yeni bir hizmet binası olarak yapılması yönünde bir talep geldi. Biz de tamam dedik. Orası imara açılıp yeniden değerlendirmeye girecek, yeniden yapılaşmaya açılacak bir yer değil. Yine, belediye hizmet alanı olarak yapılacak” dedi.

 

Konak Belediye Meclisi, kasım ayı ikinci olağan toplantısı için Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Bir gece önce yaşanan depremin ardından toplanan mecliste, İzmir’e geçmiş oldun dilekleri söylenirken depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için de başsağlığı dilekleri iletildi. Oturumu yöneten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşümün önemine bir kez daha dikkat çekerek, “Dün gece 03.29’da İzmir’imiz yine depremle sarsıldı. AFAD’a göre 4.9, Kandilli’ye göre 5.1 şiddetindeki depremde maalesef can kaybı yaşandı. Deprem kuşağında olan İzmir’de en önemli şeyin kentsel dönüşüm olduğu gerçeğini bir kez daha anlamış olduk. Kentsel dönüşümle yatıyor, kentsel dönüşümle kalkıyoruz. Devletin tüm kurumları, yerel yönetimler, hep birlikte, işbirliği içerisinde, süratle bu dönüşümü sağlamamızın ne kadar önemli olduğunu her depremde anlatıyoruz. İzmir’imize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum” dedi. Başkan Batur ayrıca Kubilay Mahallesindeki Selahattinoğlu Camii’nin minaresinde oluşan hasarla ilgili de bilgi verdi. Çevre güvenliği ve moloz kaldırma işini Konak Belediyesi olarak devraldıklarını ifade eden Başkan Batur, “Büyükşehir Belediyesi, AFAD, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, hep birlikte oradaydık. Daha sonra da müdahaleyi, moloz kaldırmayı ve çevre güvenliğini Konak Belediyesi olarak aldık. Sayın Valimize, Kaymakamımıza bilgileri arz ettik. Minarenin yeniden yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Valiliğimizle birlikte çalışmaları yürüteceğiz” diye konuştu.

 

 

Batur: İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi kardeş belediyeler

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediyesi Hizmet Binasının inşaa bedelinin tamamının İzmir Büyükşehir Belediyesince karşılanması karşılığında, Büyükşehir Belediyesi’ne verilecek olan taşınmazlar hakkındaki önergenin oyçokluğuyla kabul edilmesinin ardından açıklama yaptı. Yenişehir  Pazaryeriyle ilgili eleştirileri de yanıtlayan Başkan Batur, 3,5 emsalli alan üzerinde yine belediye hizmet binası yapılacağını vurguladı. Başkan Batur şöyle konuştu:

 

“Bu konuda hem İzmir Büyükşehir Belediyemiz, hem Konak Belediyemiz büyük bir uzlaşı içinde bir araya geldik. Bu talep ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’den geldi. Tepecik’teki pazaryerinin belediye mülkiyeti olarak kendilerine zabıta ve güvenlik birimi olarak, yani yeni bir hizmet binası olarak yapılması yönünde bir talep geldi. Orası, evet 3 buçuk emsal ama belediye hizmet binası olarak kullanılacak. Ne imara açılacak, ne bir gelir elde edilecek, ne de Büyükşehir Belediyesine bir irat kaydedilecek bir arazi. Aynı zamanda bizim de mevcut haliyle faydalanmamız mümkün değil. Büyükşehir Belediyesi’ninse ihtiyacı var. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi kardeş belediyeler. Başkanımızdan da böyle bir öneri geldi ve biz de tamam dedik. Orası imara açılıp yeniden değerlendirmeye girecek, yeniden yapılaşmaya açılacak bir yer değil. Yine, belediye hizmet alanı olarak yapılacak.”

 

Büyükşehir’in Konak’a katkısı büyük

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Konak Belediyesi projelerinde büyük katkı sunduğunu dile getiren Başkan Batur, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi’ne sanki hiçbir şey vermiyormuş gibi konuşmak, Büyükşehir Belediyesi’ne de Tunç Soyer Başkan’a da haksızlık olur” dedi ve şunları söyledi:

 

“İzmir Büyükşehir Belediyesi bizim tüm projelerimize katkı sunuyor. 1.Kadriye’de şu anda yüzde 60’lık bir katkıyı Büyükşehir Belediyesi’nden alıyoruz. Daha önce Toros’ta yaptığımız tesisler, Gültepe’deki spor tesisimiz Büyükşehir’in yüzde 60’lık katkısıyla gerçekleşti. Yani İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi’ne sanki hiçbir şey vermiyormuş gibi konuşmak, Büyükşehir Belediyesi’ne de Tunç Soyer Başkan’a da haksızlık olur. Yılbaşından sonra iki projeye başlıyoruz. Yine burada da Büyükşehir Belediyemize, baba belediyeye gideceğiz. Yine aynı katkıyı sunmasını isteyeceğiz. Zaten bugüne kadar Konak’la ilgili götürdüğümüz hiçbir projede bizi kırmamıştır. Projelerimizden biri Cemevi; her şeyi hazır, ihaleye çıkacağız. Bir de kadın sığınma evimiz var. Bu projeler için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden maksimum oranda destek isteyeceğiz.”

 

 

Hayırlı bir anlaşma

Başkan Batur, belediyenin kasasından beş kuruş çıkmadan hizmet binası yapıldığı, gelir getirmeyen arazilerin değerlendirildiği ve Büyükşehir Belediyesi’nin de ihtiyacı olan bir hizmet binası noktasında yardımcı olunduğu için teşekkür beklerken yanlış bir değerlendirmeyle karşılaştıkların ifade etti. İki belediyenin hayırlı bir anlaşma yaptığını söyleyerek tartışmalara son noktayı koyan Başkan Batur, “O alan yine kamunun hizmetinde kullanılacak bir alan. Değerlendirmeye de bu gözle bakmak lazım. Biz iki belediye anlaştık, her iki belediyenin de yararına olacak şekilde anlaşmamızı yaptık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e yaklaşımından, katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı bir anlaşma oldu. En kısa sürede de ihaleyi yapıp kentimize, Konak’ımıza yakışan, gerçekten ihtiyacımız olan bir hizmet binasını Konak’ta hayata geçireceğiz” dedi.

 
Anahtar Kelimeler:

Bez Kalemlik ile Doğal ve Sağlıklı Seçenekler

Popo Büyütme ile Brezilya Kalçalarının Sırrını Keşfedin

Meme Dikleştirme Operasyonları ile Daha Doğal ve Çekici Görünüm

​Anamur'da Elektrikli Bisiklet Kazası: 2 Yaralı

Güvenli ve Verimli Çalışma için İdeal Ekipmanlar

Modern Moda Dünyasında Abiye Elbiseler: Stil, Kombin ve Tavsiyeler

Husi Başbakanı İsrail Saldırısında Öldü

İran’da İdam Cezaları Tırmanıyor

Anamur’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkkulu Kutlandı

Şahinden Kimlik Kartı Değişimi İçin Son Çağrı

Kaymakam Duru'dan Zafer Bayramı Mesajı

Başkan Denizden, 30 Ağustos Zafer Bayramı Nesajı

Son Dakika Otel Rezervasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Futbol Ayakkabısı ile Krampon Arasındaki Farklar Nelerdir?

Doktor Yalçın ve Ailesinden Örnek Çevre Duyarlılığı

En Son Haberler - Turkinform.com.tr

Eleman İlanları ile Doğru İşe Doğru Kişi

Fotoğraftaki O Masumiyet:Bir Meleğin Anneye Bakış Anı

Dereköy’ün Koca Çınarı Vefat Etti

MHA - Mersin’in Mut ilçesinde düzenlenen operasyonda 15 bin 800 boş makaron, 3.480 doldurulmuş makaron ve 30 kg tütün ele geçirildi, 2 şüpheli yakalandı.

Jandarmadan Uyuşturucuya Büyük Darbe

Bozyazı Tarımı için Genel Sayım Devam Ediyor

Türkiye’nin İncilerinden Mersin 13 İlçesiyle Yükseliyor

Kızılay Anamur Şube Başkanı Sakine Kuz ve Heyetinden Bozyazı Kaymakamı Topsakaloğlu ve Milli Eğitim Müdürü Karaltı'ya Anlamlı Ziyaret

Ergin Paşa Dereköy Fahri Hemşerisi Oldu

Güncel ve Anlaşılır Hukuki Belgeler için Avevrak.com

Eşini Küvette Saklayan Kadın 9 Ay Sonra Yakalandı

Süper Lig'de Sürpriz Lider: Konyaspor Zirvede!

Bu Görüntüler Başkan Deniz'i İsyan Ettirdi; 'Ne Anamur'a ne de Anamurluya Yakışmıyor'

500 bin Yavru Caretta Caretta Anamurdan Denize Uğurlandı

Yükleniyor

Anamur’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkkulu Kutlandı

Şahinden Kimlik Kartı Değişimi İçin Son Çağrı

Başkan Denizden, 30 Ağustos Zafer Bayramı Nesajı

Doktor Yalçın ve Ailesinden Örnek Çevre Duyarlılığı

Dereköy’ün Koca Çınarı Vefat Etti

MHA - Mersin’in Mut ilçesinde düzenlenen operasyonda 15 bin 800 boş makaron, 3.480 doldurulmuş makaron ve 30 kg tütün ele geçirildi, 2 şüpheli yakalandı.

Bozyazı Tarımı için Genel Sayım Devam Ediyor

Kızılay Anamur Şube Başkanı Sakine Kuz ve Heyetinden Bozyazı Kaymakamı Topsakaloğlu ve Milli Eğitim Müdürü Karaltı'ya Anlamlı Ziyaret

Ergin Paşa Dereköy Fahri Hemşerisi Oldu

Eşini Küvette Saklayan Kadın 9 Ay Sonra Yakalandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Süper Lig'de Sürpriz Lider: Konyaspor Zirvede!

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 4 4 0 0 12 12
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Göztepe 4 2 0 2 5 8
4.Konyaspor 3 2 0 1 6 7
5.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
6.Samsunspor 3 2 0 1 2 7
7.Antalyaspor 4 2 2 0 0 6
8.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
9.Alanyaspor 3 1 1 1 1 4
10.Eyüpspor 4 1 2 1 -3 4
11.Beşiktaş 2 1 1 0 -1 3
12.Fatih Karagümrük 3 1 2 0 -4 3
13.İstanbul Başakşehir 2 0 0 2 0 2
14.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
15.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kasımpaşa 3 0 3 0 -3 0
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.