-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Konak'ın Sağlıklı Yaşam Merkezinden yıl sonu sergisi
Konak Belediyesi’nin 55 yaş üzeri vatandaşları sosyal yaşamın içinde tutan, emek ve üretimlerine değer katan İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin, kursiyerlerinin emeğinin sergilendiği 2023 Yıl Sonu Sergisi açıldı.
Konak Belediyesi İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin yıl sonu sergisine katılan Başkan Batur, Konak Belediyesi’nin vatandaşıyla iç içe hizmet üreten, sosyal ve kültürel yaşama değer veren bir belediye olduğunu ifade ederek, “Konak Belediyesi sosyal ve kültürel anlamda da vatandaşının yanında olan bir belediye. Konak halkıyla iç içe olan, vatandaşının talep ve ihtiyacını dikkate alan ve bu doğrultuda hizmet üreten bir belediye” dedi.
Konak Belediyesi’nin 55 yaş üzeri vatandaşları sosyal yaşamın içinde tutan, emek ve üretimlerine değer katan İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin, kursiyerlerinin emeğinin sergilendiği 2023 Yıl Sonu Sergisi açıldı. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ne gerçekleştirilen açılışa Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları Erdoğan Ünlü ve Nuray İltuş, kurs öğretmenleri, kursiyerler, muhtarlar ve kursiyerlerin yakınları katıldı. Emeğin taçlandığı sergide örgü sınıfı kursiyerlerinin kendi el emekleriyle hazırladıkları kıyafetleri, yine kendileri giyerek sergilediği bir de defile yapıldı. Büyük alkış alan defilenin yanı sıra geçtiğimiz dönem boyunca eğitim alan kursiyerler, resim, kaat-ı, örgü, tezhip, heykel, epoksi, seramik takı, makrome alanlarındaki üretimlerini gururla sergiledi.
Batur: Konak Belediyesi, halkıyla iç içe bir belediyedir
Bin 500’ün üzerinde kayıtlı kursiyeriyle, emeğin ve üretimin hiç durmadığı, bir fabrika gibi işleyen İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi kursiyerlerini ve eğitmenlerini kutlayan Başkan Batur, sergi açılış konuşmasında umuda vurgu yaptı. Konak Belediyesi’nin fiziki hizmetlerin yanı sıra kentin sosyal ve kültürel ihtiyacına yönelik hizmet üretmeyi de öncelediğine dikkat çeken Başkan Batur şunları söyledi:
“Merkezimizdeki değerli çalışmaların sonucunda ortaya çıkan birbirinden güzel eserleri burada bir arada görüyoruz. Emeklerinize, yüreklerinize sağlık. Konak Belediyesi olarak sosyal ve kültürel çalışmalar konusunda hassasiyetimiz var. Konak Belediyesi yol, kaldırım, kanal gibi fiziki hizmetlerin yanında sosyal ve kültürel anlamda da vatandaşının yanında olan bir belediye. Konak halkıyla iç içe olan, vatandaşının talep ve ihtiyacını dikkate alan ve bu doğrultuda hizmet üreten bir belediye. Kadın dostu, genç dostu, çocuk dostu bir belediye. Bundan sonra da sizlerle beraber, dostluk ve dayanışma içinde güzel işler yapacağız. Umudun hiç bitmediği bir ülke diliyorum. Umudumuz hiç bitmeyecek. Umudumuzu asla kaybetmeden, Atatürk’ün çizgisinden ayrılmadan, O’nun bize emanet ettiği cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkarak mücadelemize devam edeceğiz.”
Kötü gün dostu bir merkez
Serginin en çok dikkat çeken eserlerinden biri de Covid-19 pandemisinde eşini kaybeden kaat-ı sınıfı kursiyeri Meral Dayıcık’ın, eşinin anısına yaptığı tablo oldu. Kağıt malzemesinin özel bir teknik kullanarak uygulanmasıyla yapılan Atatürk tablosu büyük beğeni aldı. Sergiye, mini defileyle damga vuran örgü sınıfı kursiyerleri ise dayanışma, sevgi ve özveri mesajı verdi. Örgü sınıfı öğrencileri 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından yüzlerce bere, atkı ve şal örerek bölgeye göndermişti.
15 Haziran tarihine kadar görülebilecek
Konak Belediyesi İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin 2023 Yıl Sonu Sergisi, 15 Haziran tarihine dek, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde yer alan Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ziyarete açık olacak.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Yükleniyor


