• BIST 100

    10225,48%-1,28
  • DOLAR

    40,22% 0,12
  • EURO

    46,67% -0,36
  • GRAM ALTIN

    4303,95% -0,34
  • Ç. ALTIN

    6902,17% 0,06

Kocamaz, “Benim Şu Anda Adaylıkla İlgili Verilmiş Herhangi Bir Kararım Yok”

İYİ Parti Mersin İl Teşkilatınca düzenlenen basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Milletvekili Burhanettin Kocamaz, önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL 4.08.2023 18:13:00 1225
Kocamaz, “Benim Şu Anda Adaylıkla İlgili Verilmiş Herhangi Bir Kararım Yok”
Haberi Sesli Oku

Türkiye ve Mersin gündemini değerlendirmek ayrıca yaklaşan yerel seçimle ilgili düşüncelerin paylaşılması adına İyi Parti Mersin İl Teşkilatı tarafından basın toplantısı düzenlendi. İYİ Parti Mersin İl Teşkilatınca düzenlenen basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Milletvekili Burhanettin Kocamaz, önemli açıklamalarda bulundu. Öncelikle seçim değerlendirmesi vippark yapan Kocamaz, İYİ Parti’nin Mersin’de ki başarısızlığının nedeninin yerel ve genel iktidarca engellenmesi olduğunu savundu.
“Yerel Ve Genel İktidarca Engellendik”
Milletvekili Kocamaz, “Mersin’de beklediğimizi bulamadık. Neden çünkü bir tarafta koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm imkanlarını kullanan bir genel iktidar diğer tarafta da yerelde büyük belediyeler CHP’de diğer belediyelerde MHP’de. İyi Parti’nin hiçbir belediyesi yok. Ve biz bu şartlarda hep birlikte gösterdiğimiz gayret ile ancak bu kadar bir netice alabildik. Yani her yerel iktidar hem genel iktidar ile mücadele ettik.
Dolayısıyla İyi Parti’nin burada başarılı olmaması için hem yerel belediyeler hem genel iktidar elinden gelen her şeyi yaptı. Ama biz İYİ Partililer olarak cesur yürekliler olarak hiçbir zaman hiç kimseye boyun eğmeyecek, mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.
Kocamaz İktidarı da Pas Geçmedi
İktidarı da hedef alan Milletvekili Kocamaz, Mersin’in bir tarım memleket olduğunu ancak bugünkü durumdan memnun olmadığını vippark giriş ifade etti. “Ankara’da her gün değişik bölgelerden bizi arayıp şikayet ediyor. Üreticiyi tüccara boğduruyorlar” diyen kocamaz, “8,5 TL’ye ilan ettikleri buğday piyasada 5-6 TL. Şimdi mısır hasadı geldi. Halen fiyat açıklanmadı. Ve maalesef çiftçinin 7 TL’ye mal ettiği mısıra piyasada 4,5 TL veriliyor. Bu iktidar geldiği günden buyana tarımı, hayvancılığı bitirmek için elinden ne gelirse yaptı. Ve bugün insanlar çiftçilik yapmak istemiyor. Üretici çiftçilerin yaş ortalaması 45’İn üzerine çıktı. Gençler tarımla uğraşmak istemiyor. Çünkü orada gelecek görmüyor. Babaları evlatlarını tarlada çalıştıramıyor. 
Suriyeli Endişesi Giderek Artıyor
Suriyeliler ile ilgili endişelerimizi dile getirdiğimizde köylü, ‘o konuya girmeyin onlar olmasa biz tarlada çalıştıracak adam bulamıyoruz’ diyor. Memleket nereden nereye geldi. Beka diye milleti aldatmaya çalışanlar, ülkeyi soktukları durumda bekanın ne olduğunu inşallah ne demek olduğunu görür, yarınlarda bu ülkeyi çok kötü günler bekliyor. Bu ülkenin demografik yapısı her geçen gün Türk milleti adına geriye gidiyor. Suriyeli kadınların doğurduğu çocuk ortalaması 5,5. Bizim insanlarımızın ise yaklaşık 1,3. Onlar 15’inde, bizim kızlar 29’unda evleniyor. Atatürk bugünleri görüp, ‘Ülkeyi yönetenler gaflet, dalalet, delalet içinde bulunabilirler’ demiş. Bugün o günleri yaşıyoruz” diye konuştu.
 “Mersin’e Seçimden Önce Verilen Sözler Seçimden Sonra Unutuluyor”
TBMM’de, Mersin ile ilgili iktidarın bakış açısını, verdiği sözleri yerine getirmediğini her fırsatta dile getirdiğini ve hesap sorduğunu vurgulayan Kocamaz, “Milletimizin çektiği sıkıntıları dile getirmeye devam edeceğiz. Çeşmeli otoyolu bir an ön evvel yapılmadığı takdirde millet bu çileyi çekmeye devam edecek. Mersin’den Silifke’ye 80 km’yi 5 saatte kat edebiliyorsunuz. Her seçim dönemi söz veriliyor ama seçim bitiyor yoldan kazma kürek iş makineleri geri çekiliyor.
Ankara’da o yolu yapan müteahhit ile bir araya geldik, kendisi söyledi. İnşaat durmuş dedim, ‘ödenek yok’ dedi. Yani seçim zamanı milletin gözünü boyamak için birkaç makine indirip kazı yapıyorlar ama seçim bitiyor her şey geri çekiliyor. Bu Mersinliye yapılacak en büyük hakarettir. Mersinli’yi maalesef aptal yerine koyuyorlar. Ve yine de bu Mersinli gidiyor bunlar oy veriyorlar, onu da anlamak mümkün değil. Bu kadar eksiğe, hakarete rağmen insanlar oy vermekte herhangi bir bahis görmüyorsa bizim yapacak başka bir şey yok, biz ancak milletin sıkıntılarını muhalefet milletvekili olarak dile getiririz. Maalesef Türkiye’de demokrasi yanlış algılanıyor. Sayı bizde çoğunluk bizde diyerek haklı tekliflere karşı çıkılmamalı. İşte ülke neden bugün bu sıkıntıları çekiyor, bu işin özü bu” diye konuştu. 
 


“Büyükşehir İle İlgili Dedikodular Müfettişlerin İşi”
Seçimlerde Mersin’de engellenmeleri ile kentin hayallerini kaybettiğini, çok önemli projelerin durduğunu söyleyen Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e de yüklendi. “Çok dedikodu var bu bizim işimiz değil gelecek müfettişlerin işi” diyen Kocamaz, “Ben Büyükşehir’i bizzat gidip kendim teslim ettim, ‘başladığımız bazı projeler var bunları devam ettirin’ dedim. Ama bu yönetim göreve geldiğinde tek yaptığı iş işçi çıkarmak, mobbing uygulamak oldu. ‘Kocamaz’da çıkardı. Hatta 3 bin 500 kişiyi çıkardı’ diyorlar. Bizim dönemimizde çalışan işçi sayısı toplamda 2 bin 500 kişiydi. Çıkarılanlar bankamatikçiler, kendini iyi solcu ilan edip MHP’li bir yönetimle çalışmak istemeyenler.
Parkomatçılar belediyeye 2 milyon TL borçları vardı, bir kuruşu ödemediler. Ve biz sözleşmeyi iptal ettik ve o firmanın işçileri de çıkarıldı Bunların tamamını üst üste koyarsanız 400 civarında bir işçi çıkarılmış gibi görünüyor. Ama çıkarılma nedenleri de bu. Ve maalesef bu iktidar döneminde 5 bine yakın gariban köylü çocuğu işten çıkarıldı.
Başkan mecliste ‘Belediyeyi partini arka bahçesi yapmış’ diyor. Uzaydan adam mı getireceğiz? Mersin’den değişik siyasi partilerden insanlar gelmiş işe girmiş, ama Kocamaz döneminde işe germiş diye bunların tamamı çıkarıldı, çok az bir kısmı kaldı. Tamamına mobbing uygulandı. Ve maalesef Mersin geriye gitti. Şehir içinde göstermelik yapılan yollar yapılıyor.
Ben kurucu belediye başkanlığı yaptığım, bu sistem ben görevi devraldığımda hayata geçti. Tüm ilçelerde büyükşehirin birimlerini oluşturdum, eksiklerini tespit ettim, proje hazırlattım ve kaynak temin ettim. Mersin genelinde ruhsatlı bir tek mezbaha vardı oda Tarsus’taydı. Yakaköy’deki mezbaha inşaat halindeydi. Bunun yanında Mut’ta, Silifke’de, Anamur’da mezbaha yaptık.
Belediye demek her şeyden kar edilecek demek değildir. Benim dönemimde otobüslerden yılda 45- 50 milyon zara ediyorduk. Yol, asfalt yaptık bunun getirisi mi var? Ama mezbahalar zarar ediyor diye siz oraları özelleştiriyorsunuz. İnşallah sıkıntılı bir durum yaşanmaz. Ve belediye oraları iyi kontrol eder. Yerel yönetimlerde vara gücümüzle çalışacağız ve iyi belediyecilik anlayışını Mersin’in tamamına yayacağız. 
 “Troller Bize Saldırıyor”
Biz bunları söylerken birileri bunlardan çok rahatsız oluyor. Otoyolun yapılmasını, havalimanının bir an önce açılmasını istiyoruz. Bu havalimanının 4 defa ihalesi yapıldı 7 defa da açılacağı tarih ilan edildi. Biz bunları söyleyince iktidar yanlıları, troller devreye giriyor, saldırıyorlar. Büyükşehir’in ve yerel belediyelerin trolleri saldırıyor, ‘sen ne yaptın ki’, yalan, yanlış, iftira, hakaret gırla gidiyor. Ama şunu herkes bilsin ki Burhanettin Kocamaz 25 yılda yıkılmadı, bundan sonra da yıkılmayacak” şeklinde konuştu. 
“Kendine Güvenen Aday Olsun”
Milletvekili Burhanettin Kocamaz da, yerel yönetimlerde var  güçleri ile çalışacaklarını ve iyi belediyecilik anlayışını Mersin’in tamamına yayacaklarını ifade etti. Aday adayları belli olduktan sonra genel merkez tarafından anketler, alan araştırmaları yapılacak, bunların içerisinde en fazla oyu kim alabilecekse, ipi kim göğüsleyecekse iyi Parti’nin adayı o olacak. Peşin hükümle verilmiş şahıslar üzerinden bir kararımız yok. Partinin bu kararı Türkiye geneli için geçerli. Bu mücadelenin startını da 26 Ağustos günü, büyük taarruzun başladığı Afyon’da yapacağımız toplantı ile Türkiye’ye ilan edeceğiz” dedi.
MHA
 

 

Şehit Polis Burak Derya, Vefatının 5. Yılında Dualarla Anıldı

Anamur’un Gözdesi Gözde ile Mehmet Kızıl’ın Düğününde Siyaset ve Dostlar Buluştu

Kaymakam Kemal Duru’dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Anamur’da Turizm Sezonu Durgun Geçiyor

Muz Hasadı Anamur'da Tüm Hızıyla Sürüyor

Transfer Taksim: Smooth Sailing in the Heart of Istanbul

Kaymakam Kemal Duru’dan Mevsimlik Tarım İşçilerine Anlamlı Ziyaret

Anamur’un Gururu Belgüzar Duru Deniz LGS’de Türkiye Birincisi Oldu!

Akdeniz Bölgesi Az Bulutlu Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde

17. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali Başlıyor

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Kanmaz’dan Anamur Belediyesine Ziyaret

Anamur Sahillerinde Temizlik Seferberliği Başladı

Muz Üreticilerinden Güçlü Çağrı: Yerli Muz İçin Lobi Oluşturulsun

Kaymakam Duru Muhtarlarla Yaptığı Toplantıda Yangını Gündeme Aldı

AGC'den Yeni Emniyet Müdürü Mehmet Diyaaddin Özer'e Hoşgeldin Ziyareti

Anamur’da 100 Milyon TL’lik Tefecilik Operasyonu

Yalnızlığın Gecesi"

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Kayıp İlanı

Hızlı Takipçi Artışı İçin Bot Çözümü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Gümüş 'ten Leman Dergisine Sert Tepki

Anamur Gazeteciler Cemiyeti’nden Kaymakam Kemal Duru’ya Ziyaret

Kızılaydan Orman Yangınlarına Müdahale Eden Ekibe Lojistik Destek

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Anamur ve Bozyazılı Muz Üreticilerinden Ortak Çağrı: "Yerli Muz İçin Lobi Oluşturulmalı"

Anamur’da Sokak Hayvanları İçin Veteriner Müdürlüğü Kuruluyor

Anamur'da Gençlik Spor Şenliği Heyecanı

Anamur’da Güvenlik Kameraları Artıyor

Mersin Valisi Atilla Toros’tan Yangın Uyarısı

Yükleniyor

Kaymakam Kemal Duru’dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Anamur’da Turizm Sezonu Durgun Geçiyor

Kaymakam Kemal Duru’dan Mevsimlik Tarım İşçilerine Anlamlı Ziyaret

Anamur’un Gururu Belgüzar Duru Deniz LGS’de Türkiye Birincisi Oldu!

Akdeniz Bölgesi Az Bulutlu Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde

17. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali Başlıyor

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Kanmaz’dan Anamur Belediyesine Ziyaret

Gümüş 'ten Leman Dergisine Sert Tepki

Anamur Gazeteciler Cemiyeti’nden Kaymakam Kemal Duru’ya Ziyaret

Kızılaydan Orman Yangınlarına Müdahale Eden Ekibe Lojistik Destek

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.