• BIST 100

    9390,51%1,20
  • DOLAR

    38,74% 0,39
  • EURO

    43,40% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4146,90% 1,06
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

Kocamaz, “Benim Şu Anda Adaylıkla İlgili Verilmiş Herhangi Bir Kararım Yok”

İYİ Parti Mersin İl Teşkilatınca düzenlenen basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Milletvekili Burhanettin Kocamaz, önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL 4.08.2023 18:13:00 1130
Kocamaz, “Benim Şu Anda Adaylıkla İlgili Verilmiş Herhangi Bir Kararım Yok”
Haberi Sesli Oku

Türkiye ve Mersin gündemini değerlendirmek ayrıca yaklaşan yerel seçimle ilgili düşüncelerin paylaşılması adına İyi Parti Mersin İl Teşkilatı tarafından basın toplantısı düzenlendi. İYİ Parti Mersin İl Teşkilatınca düzenlenen basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Milletvekili Burhanettin Kocamaz, önemli açıklamalarda bulundu. Öncelikle seçim değerlendirmesi vippark yapan Kocamaz, İYİ Parti’nin Mersin’de ki başarısızlığının nedeninin yerel ve genel iktidarca engellenmesi olduğunu savundu.
“Yerel Ve Genel İktidarca Engellendik”
Milletvekili Kocamaz, “Mersin’de beklediğimizi bulamadık. Neden çünkü bir tarafta koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm imkanlarını kullanan bir genel iktidar diğer tarafta da yerelde büyük belediyeler CHP’de diğer belediyelerde MHP’de. İyi Parti’nin hiçbir belediyesi yok. Ve biz bu şartlarda hep birlikte gösterdiğimiz gayret ile ancak bu kadar bir netice alabildik. Yani her yerel iktidar hem genel iktidar ile mücadele ettik.
Dolayısıyla İyi Parti’nin burada başarılı olmaması için hem yerel belediyeler hem genel iktidar elinden gelen her şeyi yaptı. Ama biz İYİ Partililer olarak cesur yürekliler olarak hiçbir zaman hiç kimseye boyun eğmeyecek, mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.
Kocamaz İktidarı da Pas Geçmedi
İktidarı da hedef alan Milletvekili Kocamaz, Mersin’in bir tarım memleket olduğunu ancak bugünkü durumdan memnun olmadığını vippark giriş ifade etti. “Ankara’da her gün değişik bölgelerden bizi arayıp şikayet ediyor. Üreticiyi tüccara boğduruyorlar” diyen kocamaz, “8,5 TL’ye ilan ettikleri buğday piyasada 5-6 TL. Şimdi mısır hasadı geldi. Halen fiyat açıklanmadı. Ve maalesef çiftçinin 7 TL’ye mal ettiği mısıra piyasada 4,5 TL veriliyor. Bu iktidar geldiği günden buyana tarımı, hayvancılığı bitirmek için elinden ne gelirse yaptı. Ve bugün insanlar çiftçilik yapmak istemiyor. Üretici çiftçilerin yaş ortalaması 45’İn üzerine çıktı. Gençler tarımla uğraşmak istemiyor. Çünkü orada gelecek görmüyor. Babaları evlatlarını tarlada çalıştıramıyor. 
Suriyeli Endişesi Giderek Artıyor
Suriyeliler ile ilgili endişelerimizi dile getirdiğimizde köylü, ‘o konuya girmeyin onlar olmasa biz tarlada çalıştıracak adam bulamıyoruz’ diyor. Memleket nereden nereye geldi. Beka diye milleti aldatmaya çalışanlar, ülkeyi soktukları durumda bekanın ne olduğunu inşallah ne demek olduğunu görür, yarınlarda bu ülkeyi çok kötü günler bekliyor. Bu ülkenin demografik yapısı her geçen gün Türk milleti adına geriye gidiyor. Suriyeli kadınların doğurduğu çocuk ortalaması 5,5. Bizim insanlarımızın ise yaklaşık 1,3. Onlar 15’inde, bizim kızlar 29’unda evleniyor. Atatürk bugünleri görüp, ‘Ülkeyi yönetenler gaflet, dalalet, delalet içinde bulunabilirler’ demiş. Bugün o günleri yaşıyoruz” diye konuştu.
 “Mersin’e Seçimden Önce Verilen Sözler Seçimden Sonra Unutuluyor”
TBMM’de, Mersin ile ilgili iktidarın bakış açısını, verdiği sözleri yerine getirmediğini her fırsatta dile getirdiğini ve hesap sorduğunu vurgulayan Kocamaz, “Milletimizin çektiği sıkıntıları dile getirmeye devam edeceğiz. Çeşmeli otoyolu bir an ön evvel yapılmadığı takdirde millet bu çileyi çekmeye devam edecek. Mersin’den Silifke’ye 80 km’yi 5 saatte kat edebiliyorsunuz. Her seçim dönemi söz veriliyor ama seçim bitiyor yoldan kazma kürek iş makineleri geri çekiliyor.
Ankara’da o yolu yapan müteahhit ile bir araya geldik, kendisi söyledi. İnşaat durmuş dedim, ‘ödenek yok’ dedi. Yani seçim zamanı milletin gözünü boyamak için birkaç makine indirip kazı yapıyorlar ama seçim bitiyor her şey geri çekiliyor. Bu Mersinliye yapılacak en büyük hakarettir. Mersinli’yi maalesef aptal yerine koyuyorlar. Ve yine de bu Mersinli gidiyor bunlar oy veriyorlar, onu da anlamak mümkün değil. Bu kadar eksiğe, hakarete rağmen insanlar oy vermekte herhangi bir bahis görmüyorsa bizim yapacak başka bir şey yok, biz ancak milletin sıkıntılarını muhalefet milletvekili olarak dile getiririz. Maalesef Türkiye’de demokrasi yanlış algılanıyor. Sayı bizde çoğunluk bizde diyerek haklı tekliflere karşı çıkılmamalı. İşte ülke neden bugün bu sıkıntıları çekiyor, bu işin özü bu” diye konuştu. 
 


“Büyükşehir İle İlgili Dedikodular Müfettişlerin İşi”
Seçimlerde Mersin’de engellenmeleri ile kentin hayallerini kaybettiğini, çok önemli projelerin durduğunu söyleyen Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e de yüklendi. “Çok dedikodu var bu bizim işimiz değil gelecek müfettişlerin işi” diyen Kocamaz, “Ben Büyükşehir’i bizzat gidip kendim teslim ettim, ‘başladığımız bazı projeler var bunları devam ettirin’ dedim. Ama bu yönetim göreve geldiğinde tek yaptığı iş işçi çıkarmak, mobbing uygulamak oldu. ‘Kocamaz’da çıkardı. Hatta 3 bin 500 kişiyi çıkardı’ diyorlar. Bizim dönemimizde çalışan işçi sayısı toplamda 2 bin 500 kişiydi. Çıkarılanlar bankamatikçiler, kendini iyi solcu ilan edip MHP’li bir yönetimle çalışmak istemeyenler.
Parkomatçılar belediyeye 2 milyon TL borçları vardı, bir kuruşu ödemediler. Ve biz sözleşmeyi iptal ettik ve o firmanın işçileri de çıkarıldı Bunların tamamını üst üste koyarsanız 400 civarında bir işçi çıkarılmış gibi görünüyor. Ama çıkarılma nedenleri de bu. Ve maalesef bu iktidar döneminde 5 bine yakın gariban köylü çocuğu işten çıkarıldı.
Başkan mecliste ‘Belediyeyi partini arka bahçesi yapmış’ diyor. Uzaydan adam mı getireceğiz? Mersin’den değişik siyasi partilerden insanlar gelmiş işe girmiş, ama Kocamaz döneminde işe germiş diye bunların tamamı çıkarıldı, çok az bir kısmı kaldı. Tamamına mobbing uygulandı. Ve maalesef Mersin geriye gitti. Şehir içinde göstermelik yapılan yollar yapılıyor.
Ben kurucu belediye başkanlığı yaptığım, bu sistem ben görevi devraldığımda hayata geçti. Tüm ilçelerde büyükşehirin birimlerini oluşturdum, eksiklerini tespit ettim, proje hazırlattım ve kaynak temin ettim. Mersin genelinde ruhsatlı bir tek mezbaha vardı oda Tarsus’taydı. Yakaköy’deki mezbaha inşaat halindeydi. Bunun yanında Mut’ta, Silifke’de, Anamur’da mezbaha yaptık.
Belediye demek her şeyden kar edilecek demek değildir. Benim dönemimde otobüslerden yılda 45- 50 milyon zara ediyorduk. Yol, asfalt yaptık bunun getirisi mi var? Ama mezbahalar zarar ediyor diye siz oraları özelleştiriyorsunuz. İnşallah sıkıntılı bir durum yaşanmaz. Ve belediye oraları iyi kontrol eder. Yerel yönetimlerde vara gücümüzle çalışacağız ve iyi belediyecilik anlayışını Mersin’in tamamına yayacağız. 
 “Troller Bize Saldırıyor”
Biz bunları söylerken birileri bunlardan çok rahatsız oluyor. Otoyolun yapılmasını, havalimanının bir an önce açılmasını istiyoruz. Bu havalimanının 4 defa ihalesi yapıldı 7 defa da açılacağı tarih ilan edildi. Biz bunları söyleyince iktidar yanlıları, troller devreye giriyor, saldırıyorlar. Büyükşehir’in ve yerel belediyelerin trolleri saldırıyor, ‘sen ne yaptın ki’, yalan, yanlış, iftira, hakaret gırla gidiyor. Ama şunu herkes bilsin ki Burhanettin Kocamaz 25 yılda yıkılmadı, bundan sonra da yıkılmayacak” şeklinde konuştu. 
“Kendine Güvenen Aday Olsun”
Milletvekili Burhanettin Kocamaz da, yerel yönetimlerde var  güçleri ile çalışacaklarını ve iyi belediyecilik anlayışını Mersin’in tamamına yayacaklarını ifade etti. Aday adayları belli olduktan sonra genel merkez tarafından anketler, alan araştırmaları yapılacak, bunların içerisinde en fazla oyu kim alabilecekse, ipi kim göğüsleyecekse iyi Parti’nin adayı o olacak. Peşin hükümle verilmiş şahıslar üzerinden bir kararımız yok. Partinin bu kararı Türkiye geneli için geçerli. Bu mücadelenin startını da 26 Ağustos günü, büyük taarruzun başladığı Afyon’da yapacağımız toplantı ile Türkiye’ye ilan edeceğiz” dedi.
MHA
 

 

72nd Miss World Pageant Kicks Off in Telangana, India

Anamur’dan Filistin’e Tam Destek

Kaymakam Bozdemir'den Anlamlı Anneler Günü Mesajı

Anamur 5. Kitap ve Edebiyat Günleri Toplantısı Belediye Kültür Müdürlüğünde Yapıldı

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Kosmos 482 Düşüşe Geçti Mersin de Risk Altında

Haydi Anamur Gazze İçin Zulme Karşı Tek Yürek Ol

Dünyadan Haberler, Güncel Dünya Haberleri ve Spor: Küresel Değişimleri Anlama ve Takip Etme

Jandarma Zehir Tır da 680 Litre Sıvı Metamfetamin Ele Geçirdi

Trafiği Tehlikeye Sokan Motosikletli Jandarma’dan Kaçamadı

Mersin’in Hafızası Taş Bina, Kent Müzesi’ne Dönüşüyor

Anamur'un Diyetisyeni Yıldız'dan Mayıs Ayında Motivasyonu Korumanın 5 Bilimsel Yolu!

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Kuşe Etiketler Can Barkod Güvencesiyle Sizleri Bekliyor

Anamur’da 1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Teknoloji ve İnsanlık Arasındaki Efsanevi Dönüşüm

Kaymakam Bozdemir’in “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” Mesajı

Alden Hotel Cappadocia ile Kapadokya’da Büyüleyici Bir Konaklama Deneyimi Sizi Bekliyor

Anamur’un İçme Suyu İçin Acı Reçete

Anamur Ekspresten Herkese Editör Muhabirlik İmkanı

Kapadokya’nın Büyüleyici Atmosferini Grand Alfa Travel ile Keşfedin

TikTok Üzerinden 1.2 Milyar Liralık Dolandırıcılık: 120 Şüpheli Gözaltında

Yenileme Yapmayanlar Dikkat!

Karadeniz'de Fındık Üreticiler TMO ve Serbest Piyasayı Takip Ediyor

Güncel Akaryakıt Fiyatları Düşündürüyor

Depremler Küçük Çaplı da Olsa Devam Ediyor

İstanbul'un Kadıköy, Üsküdar ve Beşiktaş ilçelerinde elektrikler kesiliyor

Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) da Yünetmelik Değişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya'da Resmi Temaslarda Bulundu​

Yükleniyor

Anamur’dan Filistin’e Tam Destek

Kaymakam Bozdemir'den Anlamlı Anneler Günü Mesajı

Kosmos 482 Düşüşe Geçti Mersin de Risk Altında

Haydi Anamur Gazze İçin Zulme Karşı Tek Yürek Ol

Jandarma Zehir Tır da 680 Litre Sıvı Metamfetamin Ele Geçirdi

Trafiği Tehlikeye Sokan Motosikletli Jandarma’dan Kaçamadı

Anamur’da 1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

TikTok Üzerinden 1.2 Milyar Liralık Dolandırıcılık: 120 Şüpheli Gözaltında

Yenileme Yapmayanlar Dikkat!

İstanbul'un Kadıköy, Üsküdar ve Beşiktaş ilçelerinde elektrikler kesiliyor

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Anamur’un Gururu! İbrahim Takmet, Kickboks Türkiye Şampiyonasında Üçüncü Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

Ünal’ın “AN” Kitabı Final Okulları’nda Öğrencilerle Buluşuyor

Deniz’den Belediye Başkanlığını Devralan Deniz Okullara Sahne İstedi

Denizden Çocuklara Kutlama Mesajı

Mithat Ünal, AN Kitabının Okullardaki İmza Günlerine İmam Hatip Lisesinden Başladı

Anamurlu Minikler Kur’an-ı Kerim’i Öğrenmenin Mutluluğunu Yaşadı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.