Tarih: 04.11.2022 10:49

Kocaeli AB Bilgi Merkezi’nden ″İklim Diplomasisi Haftası″ etkinlikleri

Facebook Twitter Linked-in

KSO Konferans Salonu’nda seminer ile başlayan etkinlik,  KSO Fuaye Alanı’nda gerçekleşen atölye çalışması ile devam etti.

Katılımcıların iklim risklerini ve fırsatlarını anlamaları, yönetmeleri, yenilikçi iklim direnci çözümlerini desteklemeleri ve çözüm bulmaya yönelik politikalar üretmeye teşvik edilmelerinin amaçlandığı seminerde iklim değişikliğinin dünyamıza etkileri konuşuldu.

Seminerin açılış konuşmasını yapan KSO Genel Sekreteri Memet Barış Turabi  KSO’nun ‘yeşil ve dijital dönüşüme’ uyum sürecinde üyeleri için yaptığı çalışmalardan bahsederek, sözü konuk konuşmacı Kaynak, Çevre ve İklim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Ünal Sayman’a bıraktı.

Sayman, “İklim Değişikliği ve Türkiye” başlığında hazırladığı görsel sunumda hafızaları tazeledi. Dünyada artan sıcaklıkların etkisiyle aşrı iklim olayları yaşandığına dikkat çeken Sayman, Türkiye ve dünyada yaşanan doğal afetleri görselleriyle paylaştı.

Türkiye’de meteorolojik olay sayısının artış gösterdiğine dikkat çeken Sayman, “2021 yılında yaşana aşırı iklim olaylarının sayısı bin 24 oldu. 2021 yılı aşırı olay yaşanan yıl olarak da tarihteki yerini almıştı.” dedi.

Sayman, iklim değişikliği ile mücadele konusuna da değinerek, sera gazı azaltımının ve sürece uyum için yapılması gerekenlerin önemine dikkati çekti.

Seminerin bir diğer konuşmacısı İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas ise “AB Yeşil Mutabakat ve İklim Değişikliği Politikaları” konusunda son gelişmeleri aktardı.

Nas, AB’nin İklim Değişikliği konusunda öncü rolünden bahsederek, “AB, iklim nötr kıta olma adına 2050 yılına kadar sera gazı emisyonlarını net olarak sıfırlamayı hedefliyor” ifadesini kullandı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —