Tarih: 29.07.2024 00:19

KKTC’ye Uçacak Olan Paramotorlara Hava Engeli

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Ayşe Tatile Çıksın Emrinin 50. Yıldönümünde Anamur'dan KKTC'ye paramotorların etkinliği ertelendi.  Anamur'dan 18-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan ve Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıldönümüne denk gelen paramotor uçuşu, hava şartlarının elverişsiz olması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF) öncülüğünde ve Türk Hava Kurumu (THK) merkezi ile THK Anamur Şube Başkanlığı'nın desteğiyle düzenlenecek olan organizasyonda, Anamur'dan toplamda 17 paramotorun, KKTC'nin Girne Limanı'na uçuşu planlanıyordu.  Etkinlik kapsamında, Anamur ekibi  KKTC hava sahasına girdiğinde Girne'den havalanacak olan ikinci bir ekip ile birlikte hareket ederek toplamda 30 paramotor ile Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yıldönümünde paramotorlar, Türkiye ve KKTC bayraklarının yanı sıra Atatürk ve Rauf Denktaş'ın posterleri ile törene havadan katılmayı planlıyordu. 
THK Anamur Şube Başkanı Muhammet Demir ve Başkan Yardımcısı Halil Ünlüselek’in  görev  aldığı Anamur ayağında, paramotor ekibi  geçtiğimiz hafta  gerçekleştirilen Anamur 19. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali'ne de katılarak festivalin duyurulmasına havadan broşür atarak katkıda bulunmuştu. 
Ünlüselek, “Yeni tarih belirlendiğinde etkinliğin detayları kamuoyuyla paylaşılacaktır.” Dedi. 
Komite yayınladığı açıklamada, organizasyonun başarısı için desteklerini esirgemeyen Anamur Kaymakamı Sayın Bilal Bozdemir, Anamur Belediye Başkanı Sayın Durmuş Deniz, Akdeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı, Anamur Sahil Güvenlik Komutanlığı ve personeli, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Tuna ve yönetim kurulu üyelerine, projenin sponsorları Tektem Makine ve CleanVac markalarına, Ünlüselek Hotel'e, katılan tüm pilotlara ve yer ekibine teşekkür etti. 
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —