• BIST 100

    9286,42%-0,56
  • DOLAR

    38,06% 0,38
  • EURO

    43,37% 1,89
  • GRAM ALTIN

    3936,21% 1,68
  • Ç. ALTIN

    6217,27% 0,00

Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türk Kızılay çatısı altında Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlenen 5. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali ödülleri sahiplerine takdim edildi.

KÜLTÜR - SANAT 26.12.2022 07:48:33 838
Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu
Haberi Sesli Oku

Türk Kızılay çatısı altında Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlenen 5. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali ödülleri sahiplerine takdim edildi. En İyi Film Ödülü; Şilili Yönetmen Katerina Harder’in Çöl Işıkları ile Kasım Ördek’in Birlikte, Yalnız filmlerine verildi. Festivalde bu yıl ilk kez verilen Kızılay İnsani Bakış Ödülü; İranlı Perwiz Rostemi’nin Zagros’un 7 Senfonisi filmine verildi. Festivalin Onur Ödülleri; sinemanın duayenlerinden Ayla Algan’a ve Türk sinemasının yıldız oyuncusu Yusuf Sezgin’e verildi. 

‘Dostluk’ kavramını, sinema yoluyla yeniden okumak, düşünmek ve hayatımızdaki yansımalarını çoğaltmak niyetiyle yola çıkan Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali’nde ödüller Atlas 1948 Sineması’nda düzenlenen tören ile sahiplerine takdim edildi. Ödül töreni, Kırşehir’den gelen 3 Alp grubunun konseriyle açıldı. Açılış konuşmasını yapan Festival Başkanı Faysal Soysal, “5. kez düzenlediğimiz festivalimizde bu yıl da bizleri yalnız bırakmadığınız için, teşrifleriniz için teşekkür ederiz. Bir hayale inanmak, bunun rüyasını görmek ve bunu bir sanat formunda gelecek nesillere bırakmak, insanın yaptığı en ulvi işlerinden biri. Sanatçılarımız olmasa nasıl bir hayat yaşardık? Ne kadar yavan, kurak ve anlamsız bir yere sürüklenirdik. Dünya çatışmalar, kapitalizm ve birbirini tanımama üzerine ve yok etme üzerine şekillenmiş. Müthiş bir hırs ve yarış var. Fakirin, mazlumun ve yardıma muhtaç olanların tutunacak bir dalı yok. Sanatçılar bunların dertlerini, dünyasını evrensel sanat formlarıyla bizlere sunuyorlar. Bu yıl dünyanın 48 ülkesinden 522 film aldık. Bir şeyleri düzeltme ve anlamlandırma, empati kurarak ötekini tanıma üzerine filmlerini bize gönderdiler. Hepsine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bunlardan 48 film ve 16 belgeseli sizlere ulaştırmaya çalıştık. Festival kapsamında kısa film atölyesi ve Fono Film desteğiyle post prodüksiyon atölyesi yapıldı. Ayrıca önemli panellerde kıymetli konuklarımız Ercan Kesal, Adnan Özer gibi sanatçılarımızı misafir ettik. Açılışta Atalay Taşdiken’in Ah Yalan Dünyada belgesinin gösterimiyle dostluğu ve Neşet Ertaş’ı konuştuk. Bunların arkasında büyük bir ekip ve altı aylık bir emek var. Destek verenlere çok teşekkür ederiz. Bu festivalde filmleriyle olan, sinema dostluğunu pekiştiren herkese teşekkür ediyoruz” dedi. 

Kerem Kınık: En çok dostluğun konuşulmasını istiyoruz

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, “Dostluk kazansın diye başladığımız bu sanat yolculuğunda dostlar kazanarak, dostluğun mecrasını genişleterek devam ediyoruz. 5.’ncisini birlikte yapıyoruz. Biz en çok dostluğa muhtacız, en çok dostluğun konuşulmasını istiyoruz. Bu yüzden Kızılay hilali burada, bu festival içinde yer alıyor. Bugün silah zoruyla, evini, ülkesini terk etmiş, 100 milyon insan dost arıyor. Ekonomik sebeplerle ülkesini terk etmiş 280 milyon göçmen dost arıyor. Gözünü göç yolculuklarında veya çadırlarda açan bebekler dost arıyor. Her akşam başını yastığa aç olarak koyan 1 milyar insan, okula gidemeyen 200 milyon çocuk dost arıyor. Kölelik bitmiş olsa da parayla alınıp satılan 25 milyon insan dost arıyor. Bugün dostluğa, insanın dayanışmasına her günden fazla ihtiyacımız var. Bugün ülkemizde milyonlara kucak açmışsak, insani misafirperverlik devam edebiliyorsa bu toprakların dostluğa bakışı ve Neşet Babanın “gonul” genişliğinden kaynaklanıyor. Sanatın penceresi çok daha etkili ve gerçek. Bizim açımızdan da insanı haklarıyla onurunu korumaya çalışan, ihtiyacını gidermeye çalışan kurumlar açısından çok büyük bir araç. Bundan dolayı buradayız. Bunun için tüm sanatçılarımıza, destek veren tüm kurum ve kuruluşlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  

Ahmet Misbah Demircan: Filmler kültür mirasımızın taşıyıcısı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan; “İlk görevimiz somut mirasımız diğeri de somut olmayan mirasımızı korumak ve gelecek nesillere aktarmak. Bunları yaparken kitaplar, tiyatro, opera ama en çok sinema yardımcı. Çünkü büyük bir emekle çekim yaparak milyonlarca milyarlarca insana taşıma konusunda bize büyük fırsat veriyor. Türk kültürü yaptığı eserlerle dünyanın dört bir tarafından izleniyor, takip ediliyor hatta bir çok kişi Türkçe öğreniyor. Yapılan tüm filmler, kısa olsun uzun olsun hepsi bizim kültürümüzün somut mirasının, somut olmayan mirasının bir taşıyıcısı. Bu çerçeveden bakıldığında sinema sektörünün tüm paydaşlarına teşekkür ediyorum” dedi. 

Bu toplumun vicdanını, bütün dünyaya taşıyan bayrağımız Kızılayımızdır

Medeniyet ve kültürün insanlığa iyilik mi yoksa düşmanlık mı getirdiği konusunun geldiğimiz nokta olduğunu ifade eden Demircan; “Yunus Emre’nin hepimizin bildiği bir dörtlüğü var. İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir. İlim kendin bilmektir. Kendin nedir? Vicdanımız, kalbimizden gelen sesimiz, ruhumuzdan getirdiğimiz insanlık duygumuz. Anadolu kültürü insanın kalbinin sesini dinlemeyi, vicdanın sesini dinlemeyi ona öğretir. Sen kendin bilmezsin bu nice okumaktır? Kalbinin sesini, vicdanının sesini dinlemeyi öğrenemediysen, bu dostluktur, bu iyiliktir, kardeşliktir, o zaman okuduğun ilimlerin hiç anlamı yoktur. Bu toplumun vicdanını, kalbinin sesini taşıyan bütün dünyaya taşıyan bir bayrağımız varsa o da Kızılayımızdır. Film festivalini yaparken başına boşuna dostluk konulmadı. Dostluk, vicdanın sesini dinleme bizim öz kültürümüzün ta kendisidir. Kızılay’ımızın bir yandan tüm dünyaya yardım yaparken öte yandan dostluğun bayrağını sallamayı ve onu da film festivaliyle taçlandırmayı ihmal etmemesi ayrıca takdire şayandır, alkışı hak etmektedir. Bu sene Neşet Ertaş anısına yapılıyor. Neşet Ertaş ne diyor? Engel girmesin araya, dost merhem olsun yaraya. Dost için geldik dünyaya. Dost ile sohbet edelim. Dost için geldik buraya. Dost ile sohbet edelim” diyerek sözlerine son verdi.

Onur Ödülleri Ayla Algan ve Yusuf Sezgin’e verildi

Festivalin Onur Ödülleri; sinemanın duayenlerinden Ayla Algan’a ve Türk sinemasının yıldız oyuncusu Yusuf Sezgin’e verildi. Rahatsızlığı nedeniyle geceye katılamayan Ayla Algan yerine ödülü Festival Sanat Yönetmeni Lütfi Şen’in elinden Sevinç Özer aldı. Yusuf Sezgin onur ödülünü, Jüri üyesi Murat Tırpan’ın elinden aldı. 

Neşet Ertaş Dostluk Ödülü, Demir Özcan’a verildi

Bu yılki festivalin anısına düzenlendiği Neşet Ertaş’ın ailesinden gelen mesaj, Jüri Üyesi Atalay Taşdiken tarafından iletildi. Neşet Ertaş Dostluk Ödülü, Demir Özcan’ın İstanbul İstanbul filmine verildi. Festivalin Fono Film Post Prodüksiyon ödülü, Emre Sefer’in Babamın Öldüğü Gün filmine verildi. 

Kızılay İnsani Bakış Ödülü İranlı Perwiz Rostemi’nin

Festivalde bu yıl ilk kez verilen Kızılay İnsani Bakış Ödülü; İranlı Perwiz Rostemi’nin Zagros’un 7 Senfonisi (Seven Symphonies of Zagros) filmine Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık tarafından takdim edildi. 

En İyi Film Ödülü’nü Türk ve Şilili yönetmenler paylaştı

Festivalin “Panorama” ve “40 Yıllık Hatır” seçkilerinde 10 ülkeden 14 kısa film yarıştı.

Mansiyon Ödülü, Agnieszka Nowosielska’nın İfade (Vraj) filmine verildi. Özel Jüri Ödülü, Valentina Casadei’nin Eylül Sonu (End of September) filmine verildi. En İyi Film Ödülü, Jüri Başkanı Ebru Ceylan tarafından açıklandı. Ödül; Şilili Yönetmen Katerina Harder’in Çöl Işıkları ile Kasım Ördek’in Birlikte, Yalnız filmlerine verildi. En İyi Film Ödülü, Kasım Ördek’e Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan tarafından takdim edildi. Şilili Yönetmen Katerina Harder, gönderdiği video mesaj ile teşekkür etti. Ödülünü Zeynep Esra Kaya; Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’tan aldı.

Türk Kızılay çatısı altında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle düzenlenen festivalin ana sponsorluğunu Halk Bank üstlendi. Beyoğlu Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi’nin de büyük destek sağladığı festivalin global iletişim ortaklığını Anadolu Ajansı üstlendi. Festival kapsamında 22- 25 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da beş ayrı mekânda 27 ülkeden 48 kısa film ve 16 belgeselin gösterimi gerçekleştirildi. Ayrıca, Fono Film, Türk Medya, Sinefesto, TSA, İnterpress, Artizan Sanat ve Filmarası gibi birçok sinema ve medya kuruluşu da festivalin destekçileri arasında yer aldı.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Anamur Gümüş Koleji Öğrencilerinden Polisimize Pastalı Kutlama

Abiye Modasında 2025'in Öne Çıkan Renkleri ve Tasarımları

ABD ile Çin Arasındaki Artan Gerilim Küresel Piyasaları Olumsuz Etkiliyor​

İsrail Suriye'deTürkiye'nin Etkisini Sınırlamayı Amaçlıyor​

İsrail, Gazze'ye Yeniden Saldırdı: Ateşkes Bozuldu, Bölge Alarmda

Antalya'da Filistin İçin Barış Masası Kuruldu

Kütüphane Haftası Anamurda “Üreten Kütüphaneler” Teması ile Kutlandı

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Anamur’da Türk Polis Teşkilatının 180. Yılında Anlamlı Tören

Jandarma’dan Polis Haftası’na Anlamlı Ziyaret

Mersin’de Jandarma Kaçaklara Göz Açtırmıyor!

Anamur'da Umre Ödüllü Bilgi Yarışması Heyecanı Başlıyor

Kaymakam Bozdemir'den Türk Polis Teşkilatının 180. Yıl Dönümüne Özel Mesaj​

Telegram Futbol Gupları

Berkant’ın İçinde Fark Ettiği Şimdiki Evren

Gölgedeki Kalp: Sessiz Bir Aşkın Sırrı

Jandarma Anamur ve Çamlıyayla’da 56 Litre Sahte İçki Ele Geçirdi

18 Yıla Mahkum Firariye JASATtan Nefes Kesen Operasyon

Jandarmadan Kaçak Sigara Operasyonu

Kaçak Kazı Yapan Şahıs Jandarma Tarafından Suçüstü Yakalandı

Anamurda Kayıp Ruhlar Ormanı Efsanesi

Atik’ten Acı Haber: Cansız Bedeni Ormanlık Alanda Bulundu

Türk Doktor Mehmet Öz, ABD'nin (CMS) Direktörü Olarak Onaylandı

Trup’ın Müdalalesi Sonrası Finans Piyasalarında Güncel Durum

Anamur’da Günübirlik Piknik Alanı Hizmete Açıldı

Arıcılara GES Projesine Karşı, ‘Kovanlarınızı Yaylaya Koyun’ Çağırısı

Genç Oyuncu Kubilay Aka’nın Sosyal Medyada Yükselişi Dikkat Çekiyor

Berna Laçin'in Sosyal Medya Paylaşımları Gündem Yarattı

Gazze'de Un Krizi Gaza Etiketi Küresel Dikkat Çekiyor​

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

Yükleniyor

İsrail Suriye'deTürkiye'nin Etkisini Sınırlamayı Amaçlıyor​

İsrail, Gazze'ye Yeniden Saldırdı: Ateşkes Bozuldu, Bölge Alarmda

Antalya'da Filistin İçin Barış Masası Kuruldu

Anamur’da Türk Polis Teşkilatının 180. Yılında Anlamlı Tören

Jandarma’dan Polis Haftası’na Anlamlı Ziyaret

Mersin’de Jandarma Kaçaklara Göz Açtırmıyor!

Kaymakam Bozdemir'den Türk Polis Teşkilatının 180. Yıl Dönümüne Özel Mesaj​

Jandarma Anamur ve Çamlıyayla’da 56 Litre Sahte İçki Ele Geçirdi

18 Yıla Mahkum Firariye JASATtan Nefes Kesen Operasyon

Jandarmadan Kaçak Sigara Operasyonu

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Anamur’un Gururu! İbrahim Takmet, Kickboks Türkiye Şampiyonasında Üçüncü Oldu

Berna Laçin'in Sosyal Medya Paylaşımları Gündem Yarattı

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Anamur'da Cami Cemaati Bayramda Çocukları Sevindirdi

Mersin Büyükşehir Kurs Merkezi Anamur’da Yüzlerce Öğrenciye Umut Oluyor

Ünal, “AN” Kitabı İçin İlk İmza Gününü Bu Cuma Yücelen Vakfı’nda Gerçekleştirecek

Öğrenci Kimlik Kartı Kayıp İlanı

Silifke’de 15 Öğretmene Model Uçak Eğitimi Sertifikası Verildi

Öğretmenler günü öncesi çocukların öğretmenlerine olan sevgi ve özgüven bağlarını arttıralım

Yeni Dünya Zirvesi: Gençlere Yeni Dünyanın Kapılarını Araladı

Lidya Grup, SIGN İstanbul 2024’de global markaların yeni ürünleri ile teknoloji şovu yapacak

KARİYER MERKEZİ İŞ GÜCÜ PİYASASININ FOTOĞRAFINI ÇEKİYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN KURSLARI SAYESİNDE 3 ÜNİVERSİTEYİ DERECEYLE KAZANMAYI HAK ETTİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 28 13 6 9 14 48
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Göztepe 28 10 9 9 10 39
8.Gazişehir Gaziantep 28 11 11 6 0 39
9.Kasımpaşa 29 9 8 12 -3 39
10.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.