• BIST 100

    9504,82%0,31
  • DOLAR

    39,03% 0,28
  • EURO

    44,25% 0,49
  • GRAM ALTIN

    4169,77% 1,14
  • Ç. ALTIN

    6643,34% 0,00

Kızılay, 2022 yılında 43.5 milyon kişiye destek oldu

Kızılay, 2023 yılını “İnovasyon ve Sürdürülebilirlik Yılı” ilan etti. Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, “2022 yılı bizim için faaliyetler dolu bir yıl olarak geçti. Bu toprakların merhametini ihtiyaç sahibi insanlarla buluştu

GÜNCEL 27.12.2022 12:55:21 609
Kızılay, 2022 yılında 43.5 milyon kişiye destek oldu
Haberi Sesli Oku

Tüm dünyada etkisini artıran doğal afetler, göç ve mülteci krizleri ile bölgesel savaşların ortaya çıkardığı mağduriyetlerin etkisini azaltmayı amaçlayan Kızılay, 2023 yılını “İnovasyon ve Sürdürülebilirlik Yılı” ilan etti. Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, “2022 yılı bizim için faaliyetler dolu bir yıl olarak geçti. Bu toprakların merhametini ihtiyaç sahibi insanlarla buluşturmaya gayret ettik. Kızılay’ımız bağışçılarımızın desteği ile 43 milyon 476 bin 25 kişiye ulaştı. 2023 yılında da farklı coğrafyalarda bütün ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kızılay’ın İstanbul’daki Sütlüce Yerleşkesinde düzenlediği basın toplantısında 2022 yılı faaliyetleri ile 2023 yılı hedefleri hakkında bilgi verdi.

“2022 yılı bizim için faaliyetlerle dolu bir yıl olarak geçti. Bu toprakların merhametini ihtiyaç sahibi insanlarla buluşturmaya gayret ettik” diye konuşan Dr. Kerem Kınık, “2022 yılında Kızılay’ımız 43 milyon 476 bin 25 kişiye ulaştı. Bunun 32 milyon 518 bin 500’ü yurt içinde. 10 milyon 957 bin 525’i ise yurt dışında oldu. Bunlar insani yardım faaliyetlerimiz sağlık ve eğitim yardımlarımız geçimlik kaynaklarla ilgili yardımlarımız kan hizmetleri konusundaki yardımlarımız. Bunu 2 milyon 985 bin 687 bağışçımızdan nakdi ve kan bağışı olarak aldık. Bunun için 2022 yılında 11 milyar 482 milyon 686 bin 241 lira kaynak kullandık. Bu büyük operasyonu yürütürken 15 bin 530 Kızılay çalışanı 239 bin 128 gönüllü ise yaklaşık 254 bin 658 insan gücüyle bu büyük operasyonu 2022 yılında başardık.” ifadelerini kullandı.

“Dünyada en çok ülkeye ve ihtiyaç sahibine yardım ulaştıran dernek olduk”

2023 yılında 63 ülkede 13 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedeflediklerini belirten Kınık, “2022 yılında iklim temelli afetlerin arttığına şahit olduk. Dünya üzerinde devam eden 100 bölgesel çatışmayla yerinden edilen 80 milyon kişiye Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte 20 milyon kişi daha eklendi. Dolayısıyla silah zoruyla evlerini terk eden insan sayısının 100 milyona ulaştı. Kızılay’ımız 2022 yılında da şampiyonlar ligindeki en üst sırasını korumaya devam etti. Dünya’da nüfusa oranla gönüllü kan bağışı toplamında en büyük 3. Ulusal dernek olduk. Dünyanın en büyük nakit temelli programlarını yürüten dernek olduk. Dünyada en çok ülkeye ve ihtiyaç sahibine yardım ulaştıran ulusal derneğiz. Ekonomik büyüklüğü açısından da dünyanın en büyük ulusal cemiyetiyiz. Sosyo-ekonomik güçlendirme faaliyetleri ile en fazla insana destek olan ulusal cemiyet olduk. Kızılay’ımız bu gücünü gönüllülerimize, bağışçılarımıza, teşkilatımıza ve bütün bunları hizmet anlamında bizlere destek olan devletimize borçluyuz.” dedi.

“2023’ü İnovasyon ve Sürdürülebilirlik Yılı ilan ediyoruz”

Yenilikçi hedeflerle yapılacak çalışmalarla Kızılay’ın 2023 yılında daha çok ön planda olacağını belirten Kınık, “2023 yılı İnovasyon ve Sürdürülebilirlik Yılı olacak. İnovasyon; yenilikçi fikirlerin ürüne hizmete ya da metoda dönüştüğü bir süreç. Sürdürülebilirlik ise kaynaklarımızın tasarruf edilerek bizden sonra gelecek olan canlıların kaynaklarını da koruyarak bugün yaşadığımız canlıları haklarını gözeterek kaynaklarımızı verimli kullanmayı hedefliyor. İklimin ve iklim değişikliği temelli faaliyetlerin kurumumuzun içerisinde bir departman olarak görünebilir hale gelmesi için. Afet Genel Müdürlüğümüzün ismi Afet ve İklim Genel Müdürlüğü olarak değiştiriliyor. Kızılay afet izleme sistemimiz önleyici çalışmalar ve tahmin sistemleri ile donatılacak. Yapay zeka ve Kızılay afet yönetim sistemi bizim faaliyetlerimizi yürütürken bize bu anlamda teknoloji desteği sağlayacak” diye konuştu.

“Kızılay, dünyanın en güvenli kan temin programını yürütüyor”

Kınık, “Kızılay, bağışçılarından almış olduğu kan bağışlarını işleyerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Her gün yaklaşık 300 farklı noktada 8 bin kan bağışını alıp 4 referans laboratuvarında işleyip bu ürünlerin bin 500’e yakın hastaneye ulaşımı için lojistik faaliyetlerini de gerçekleştiriyoruz. 2 milyon 181 bin 214 bağışçımız 2 milyon 592 bin 659 kan bağışında bulundu. 4 milyon 5 bin 912 kan ürünü hastalarımıza ulaştırılmış oldu. Bu faaliyetlerimizi 2023 yılında da arttırma hedeflerimizi koyduk. Bizim prensibimiz geride kimseyi bırakma. Herkesin faydalanacağı bir sistem yürütüyoruz. 2022 yılında da hayırseverlerimizin iyilik adresi Kızılay oldu. 804 bin 473 tekil bağışçı 2 milyon 206 bin 77 kez bağışta bulundu. Bunun maddi karşılığı ise 1 milyar 622 milyon 267 bin 261 Türk lirası karşılığı. Bütün bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Kızılay Su 2023’te raflarda olacak”

Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, “2023 yılında raflarımızda Kızılay Su’yu görebileceksiniz. Maden suyu ile Kızılay İçecek Grubumuz, Kızılay Gıda ve İçecek Grubu olarak yeniden konumlanıyor. Perakende sektöründe Kızılay’ımızı daha fazla görüp tercih edebileceksiniz.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Anamur’da Diyanet Yayınları Tanıtım Standı Açıldı

Müftü Fidan, Engelli Bireylerle Buluştu

5 Adımda Nasıl Güzel Kalınır?

Anamur Belediyesi Edebiyat ve Kitap Günleri Hızlı Başladı

Ege’de Başlayan Hareket, Türkiye’ye Yayılıyor: Anadolu Elazığlılar Federasyonu Kuruldu

Trafik Sigortası Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Anamur Belediyesi Edebiyat ve Kitap Günleri Başlıyor

Gençliğin Cumhuriyetin Bekçisi Olması

Atatürk’ün Gençlik Vizyonu ve Eğitim Reformları

Gençliğe Emanetin Tarihsel Arka Planı

Atatürk ve Gençliğe Hitabe’nin Önemi

Atatürk’ün Gençlik Vizyonu ve Eğitim Anlayışı

Gençliğe Emanet Edilen Gelecek: Sorumluluk ve Vazife Bilinci

Cumhuriyetin Kuruluş Felsefesi ve Gençliğin Rolü

Atatürk’ün Gençliğe Olan İnancı ve Güveni

Cumhuriyet Meydanına Kortej Yürüyüşü

Gençliğin Ata’ya Cevabı

Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi

Türkiye Cumhuriyetini İlelebet Yaşatacak

“Geçti” kelimesi, bir olayın tamamlandığını, yaşandığını belirtir.

“Renkli” kelimesi, hayatın canlılığını ve çeşitliliğini ifade eder.

Kutlamalar, özel günlerin coşkusunu yaşatan etkinliklerdir.

Bayram, toplumsal birlik ve beraberliği pekiştiren, kutlama ve anma günleridir.

Spor, bireylerin fiziksel sağlığını desteklemenin yanı sıra disiplin, takım çalışması ve mücadele ruhunu da kazandıran önemli bir faaliyettir.

“Ve” bağlacı, iki farklı kavramı birleştirerek bütünlüğü sağlar

“19” rakamı, Türk milletinin kaderini değiştiren yılın ilk adımıdır.

Anamur, Akdeniz'in serin sularına nazır, tarihiyle, doğasıyla ve kültürüyle büyüleyici bir ilçe

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

Balık: Mavi Suların Sessiz Misafiri

Yükleniyor

Müftü Fidan, Engelli Bireylerle Buluştu

AGC, AGF’nin 12. Üyesi Oldu 

AGF’li Gazeteciler Anamur’a Hayran Kaldı 

Muhtar Bolluk’un Hizmetlerini Dinleyen Kaymakam Dereköyün Fahri Hemşerisi Oldu

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun Anamur Gezisine Anamur AGC Ev Sahipliği Yapacak

Traktörle Çarpışan Motosiklet 3 Can Aldı

Tere’den Gençlere Barış Manço Çağırısı

Emre’ye Askerlik Kınası

Anamur’da Aile Yılı Kapsamında Anneler Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Anamur’dan Filistin’e Tam Destek

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

Ünal’ın “AN” Kitabı Final Okulları’nda Öğrencilerle Buluşuyor

Deniz’den Belediye Başkanlığını Devralan Deniz Okullara Sahne İstedi

Denizden Çocuklara Kutlama Mesajı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
8.Göztepe 34 12 11 11 10 47
9.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
10.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
14.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.