• BIST 100

    9037,2%0,20
  • DOLAR

    39,17% -0,15
  • EURO

    44,77% 0,13
  • GRAM ALTIN

    4234,59% 2,08
  • Ç. ALTIN

    6715,78% 1,42

Kılıçdaroğlu: ″2 yıl içerisinde mültecileri özgür iradeleriyle kendi ülkelerine göndereceğiz″

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu.

GÜNCEL 17.01.2023 11:52:19 657
Kılıçdaroğlu: ″2 yıl içerisinde mültecileri özgür iradeleriyle kendi ülkelerine göndereceğiz″
Haberi Sesli Oku

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

'Dert sahibi olan vatandaşlarımız var birinci nokta şu çözüm odaklı bir politika izlediğimizin herkes farkında hangi sorunun nasıl çözüleceğini en iyi bilen partinin CHP olduğunu artık herkes biliyor. Dolayısıyla var olan sorunlar nasıl çözülüyor. Siz sorunu dike getirin çözümü de söyleyin saray iktidarı çözümü bilmiyor bari bizi dertten kurtarın diyorlar. Türkiye’de yaşayan her vatandaşı dertten kurtaracağız, yaşadıkları ızdıraptan kurtaracağız bu memlekete huzuru adaleti getireceğiz. Hiç kimse merak etmesin Türkiye güçlü bir ülke. Sorunları bize aktardığınız zaman her sorununuzu not alıyoruz. İşin uzmanlarıyla beraber oturuyoruz bu sorun nasıl çözülür diye uzun uzun tartışıyoruz dolayısıyla ürettiğimiz çözümler masa başı çözümler değil. Ürettiğimiz çözümler sahadan elde ettiğimiz verilerden de yola çıkarak elde ettiğimiz çözümler.

Baktığınız zaman vatandaş önce ekonomide istikrar bekliyor. Gerçekten de istikrarsız bir ekonomi var. Yarın sabah hangi ürünün fiyatı kaç olacak kimse bilmiyor. Oysaki ekonomide istikrar fiyat istikrarı en azından kişinin rahat geçinebileceği bir gelire kavuştuğunda onunla yaşamını insan onuruna yakışır şekilde sürdürmesini beklemesi en doğal hakkıdır. Ama vatandaşın elinden bu hak alınmış vaziyette. Maaşına zam yapıyorsunuz ama peynire soğana ete çok daha zamlar yapıyorsunuz. Aldığı gelir fazla geçmiyor bir hafta sonra tekrar olumsuz tabloyla vatandaş pazara çıktığında karşılaşıyor. Sadece pazar değil ev kiraları da çok yüksek onu da herkes biliyor.

Buradan bütün vatandaşlarıma söz veriyorum yüz binlerce ailenin suyu kesik, doğalgazı kesik, elektriği kesik. Bütün vatandaşlarıma siz veriyorum geliri olmayan veya düşük gelirli hiçbir hanenin elektriği kesilmeyecek, suyu kesilmeyecek, doğalgazı kesilmeyecek. Aile Destekleri Sigortası ile hiç kimse kışın ortasında soğukta donmayacak, susuz kalmayacak, elektriksiz kalmayacak. İktidar sahipleri veremezler çünkü sarayda elektrik, su, doğalgaz kesilmez herkes orada çok rahat bir eli yağda bir eli baldadır. Onları çözeceğiz.

Vatandaş yine emeğinin karşılığını istiyor, torpil istemiyor, ayrımcılık istemiyor, eşitlik istiyor, adamına göre muamele de istemiyor. Torpilin yoksa kamuda iş bulamazsın bu artık toplumun her kesimine yerleşmiş temel bir kural halinde. 20 yıllık bir iktidarın Türkiye’yi getirdiği nokta bu buradan da Türkiye’yi çıkartmamız lazım. Bunun için Denizli’ye gittiğimde tütün üreticileri geldiler bunlarla işletmeler daha tütün ekilmeden önce sözleşme yapıyor ama tütünün kaça satın alınacağı bölümü boş. Ekin yapılıyor çiftçi üretici borçlandırılıyor iş alıma gelince oraya damga vuruluyor ve çok düşük fiyattan alıyorlar. Bugün tütünün kilo maliyet 80 TL ama verdikleri fiyat 55 TL. Bu bir hak gaspıdır bunun önüne geçmek lazım.

Ben buradan Pikdest projesi çerçevesinde yani Suriyeli çocuklara Türkçeyi öğreten öğretmenlerle ilgili bir konuyu açmıştım. Bu öğretmenlerin sözleşmeli olduğunu yıl içerisinde çalıştıklarını yıl sonu gelince işlerine son veriliyor ertesi yıl 1 Ocaktan itibaren yeni sözleşmeleri yapılıyor amaç bunlara kıdem tazminatı vermemekti. Hiç meraklanmayın az kaldı sizin de hakkınızı teslim edeceğiz.

Mültecilerden sığınmacılardan şikayet var en geç 2 yıl içerisinde onları davulla zurna ile onların özgür iradeleriyle kendi ülkelerine göndereceğiz hiç kimse bundan endişe etmesin. Ama iktidar sahipleri 3 milyon 600 bin resmi rakama göre yabancıların burada kalmasını istiyor. Bu Türkiye’nin geleceği açısından çok ciddi bir sorundur eğer bir beka sorunu diyorsanız asıl beka sorunu budur. Bunlar yarın çoğalacaklar ve hiçbirisinin sosyal güvenliği olmayacak ne olacak bu insanlar. Geleceği düşünmeyen bir idarenin ülkeyi sağlıklı yönetmesi beklenemez. Dolayısıyla bütün vatandaşlarıma sesleniyorum 3 milyon 600 bin Suriyelinin buraya gelişine kim imkan verdi kim yanlış politika izledi. Eğer şikayet ediyorsan yabancılardan benim elimden işimi aldı diyorsan sandığa gideceksin altı oku göreceksin vicdan rahatlığı içerisinde altı okun altına mührü basacaksın ve göreceksin bütün göçmenler bütün mülteciler kendi ülkelerine onurlu bir şekilde gidecekler.

SMA'lı çocuklar var. Hangi ile gitsem başka bir aile geliyor. Sosyal devlet dediğiniz kendi evladına sahip çıkan bir devlettir. SMA’lı çocuğun iyileşmesi için ilaç kullanması lazım. 3 bin civarında evladımız var fiyatı 2 milyon 125 bin dolar. Hangi aile bunu ödeyecek hangi aile götürecek çocuğunu tedavi ettirecek. SMA’lı çocukları olan ailelere de sesleniyorum hiç meraklanmayın çocuklarınız sosyal güvenlik kurumu tarafından tedavi edilecek onların yaşaması için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz. Evlilik öncesi kan testlerinin yapılması lazım çocukların SMA’lı doğmaması için o konuda ilk uygulamayı da Mansur Başkan başlattı bunun Türkiye genelinde yaygınlaşması da en büyük arzumuzdur.

Vatandaşlarımızı sınırların korunmasını istiyorlar. Hudut namustur dedik. Sınır korunmadığı için mafya geliyor rahatlıkla adam öldürüyorlar, ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. Bütün bunların hepsini biliyoruz bize fotoroman Süleyman değil Teoman memurlar olmalı. Hiç kimse endişe etmesin memur Teomanların sayısını arttıracağız.

Denizli’de atama bekleyen öğretmen sordu Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmen atayabilecek misiniz diye. Ona söz verdim Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmeni atayacağız sadece 100 bin öğretmeni değil köy okullarını açtıktan sonra tekrar 100 bin öğretmen daha atayacağız hiç merak etmeyin. Okulda beslenme işini tamamen devlet yapacak beslenme çantası olmayacak, çocuk okula geldiğinde ara verilecek ve çocuk karnını doyuracak. Kantinde görevli olan kantincilerle bu görev yerine getirilecek. Ücretli öğretmen kadrolu öğretmen sözleşmeli öğretmen diye ayrımcılık olmayacak bütün öğretmenler kadrolu olacak.

Bir başka önemli nokta devlete olan güven ciddi şekilde sarsılıyor. Uyuşturucu baronları, bir sürü mafya var bütün bunların tamamı devlete olan güveni sarsıyor. Devlete olan güveni yeniden sağlamak için liyakati yeniden sağlayacağız ve gerçekleştireceğiz. Valiler, Kaymakamlar, sarayın değil devletin memurları olacak.

Büyükelçileri de çağıracağız buraya rüşvet alan adamdan Büyükelçi mi olur onları da çağıracağız.

Yolsuzlukları kesinlikle önleyeceğiz bunun için de tmmde bir kurulun kurulmasına öncülük edeceğiz. Kesin Hesap Komisyonu. Kesin Hesap Komisyonu Başkanı ana muhalefetten olacak ve biz iktidar olarak gelip harcadığımız her kuruşun hesabını ana muhalefete vereceğiz. Bunu büyük bir özgüvenle yapacağız. Bizim iktidarımızda artık yolsuzluklar tarihe karışacak.

Türk Silahlı Kuvvetler bünyesinde sözleşmeli olarak çalışan uzman erbaşlar var ve uzman çavuşlar var onlara da kadro verilmesi lazım. Belediye bünyesinde Şehir Tiyatrolarında çalışan sanatçılar ve sahne arkasında görev yapan işçiler var onlara da kadro verilmesi lazım. Özel bütçeli kuruluşlarda çalışan sözleşmeliler var onlara da kadro verilmesi lazım. Biz geleceğiz ve bi o kadroların tamamını vereceğiz.'

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

Üç Dokunuş, Sonsuz Etki: Kurban, Su Kuyusu ve Yetimlere Destek

Dijital Reklamcılıkta ROI'yi Artırmanın Stratejileri

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Kaymakam Bozdemir Samsun Vali Yardımcısı Oldu. Yerine Dinar Kaymakamı Kemal Duru Geliyor

Mesfeno - Tarzınızı Yansıtan, Şıklığın Adresi

Anamur’da Gerçekleştirilen Deprem Tatbikatı Tam Not Aldı

LOKMAN HEKİMİN TORUNU FİLMİ BÖLGEMİZİN FİLMİ OLACAK

Bozyazı’da Çıkan Şüpheli Orman Yangını Gündem Oldu: Sabotaj Şüphesi Araştırılıyor

Anamurlu Muz Üreticileri Endişeli: Düşük Fiyat ve Yüksek Maliyet Krizi Derinleştiriyor

Anamur’da Yaz Sıcağı Vatandaşlar Çözümü Denizde ve Yaylada Arıyor

Kapanmamak İçin “Kafasına Göre” Takıldı mı? İddialarına Karşı ChatGPT Kendisini Böyle Savundu

Tüzün: “Mersin Sanayi Odası’nın Kuruluşunda Sona Gelindi, Bu Tarihi Bir Dönüm Noktasıdır”

Enerji Kontrolü: Günlük Hayatımızda Dengenin Anahtarı

Flex: Sosyal Medyada Havalı Görünmenin ve Gösterişin Yeni Yolu

Cap / No Cap: Sosyal Medyada Yalan ve Gerçeğin Yeni Dili

DM'lere Kayma: Aniden Özel Mesaj Göndermek Ne Kadar Doğru?

Görünmezleşen İnsanlar: Ghosting Gerçeği

Günün Dijital Nabzı: Sosyal Medyada En Çok Konuşulanlar

Z Kuşağı Argo Terimleri ve TikTok Trendleri Sosyal Medyada Gündemi Sarstı!

Uçak Teknisyenleri Günü ve Dünya Şizofreni Günü - Hem Emek Hem Farkındalık Günü

İzmir Foça Açıklarında 3.7 Büyüklüğünde Deprem! Uzmanlardan Artçı Uyarısı

İstanbul büyükşehir Belediyesinden dikkat Çeken Gelişme

Anamur Belediyesi 5. Edebiyat ve Kitap Günleri Yoğun İlgi Gördü

Anamur’da Diyanet Yayınları Tanıtım Standı Açıldı

Müftü Fidan, Engelli Bireylerle Buluştu

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Anamur Belediyesi Edebiyat ve Kitap Günleri Hızlı Başladı

Ege’de Başlayan Hareket, Türkiye’ye Yayılıyor: Anadolu Elazığlılar Federasyonu Kuruldu

Yükleniyor

Z Kuşağı Argo Terimleri ve TikTok Trendleri Sosyal Medyada Gündemi Sarstı!

Müftü Fidan, Engelli Bireylerle Buluştu

AGC, AGF’nin 12. Üyesi Oldu 

AGF’li Gazeteciler Anamur’a Hayran Kaldı 

Muhtar Bolluk’un Hizmetlerini Dinleyen Kaymakam Dereköyün Fahri Hemşerisi Oldu

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun Anamur Gezisine Anamur AGC Ev Sahipliği Yapacak

Traktörle Çarpışan Motosiklet 3 Can Aldı

Tere’den Gençlere Barış Manço Çağırısı

Emre’ye Askerlik Kınası

Anamur’da Aile Yılı Kapsamında Anneler Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

Ünal’ın “AN” Kitabı Final Okulları’nda Öğrencilerle Buluşuyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.