-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,17% 0,05
-
EURO
50,70% -0,07
-
GRAM ALTIN
7142,44% 0,47
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Kemer'den depremzedelere duygusal mesajlar
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde hissedilen 7.7 ve 7.6’lık iki deprem sonrası Kemer’den yardım malzemeleri toplanmaya devam ediyor.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde hissedilen 7.7 ve 7.6’lık iki deprem sonrası Kemer’den yardım malzemeleri toplanmaya devam ediyor. Toplanan yardım malzemelerinin arasında minik yüreklerin yazdığı mektuplar duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.
Kemer Belediyesi ve Arslanbucak Düğün Salonu’nda deprem bölgesine gönderilmek üzere toplanan yardım malzemeleri içerisinde gelen mektuplar, çocukların hatıralarıyla dolu oyuncukları görenlerin gözleri doluyor.
Deprem bölgesinde çocukları düşünen minik yüreklerden birisi gönderdiği giyeceklerin üzerine ‘ihtiyaç giderebilecek olanların kullanılması, kullanılamayacak olanların da ısınmak için yakılması amacıyla kullanın. Sizin yanınızdayız, asla yalnız değilsiniz, Allah yardımcınız olsun’ notunu düştü.
Yüreği kocaman çocuklardan birisi ise bir kutu içinde misketlerini göndererek, kutunun üzerine ‘Rahmetli dayımdan hatıra olan misketlerimi gönderiyorum. Her zaman yanınızdayız’ notunu ekledi.
Cemre Su Elbağı isimli bir çocuk ise içinde oyuncak dolu olan kolinin üzerine resim çizdi ve ‘Sevgili arkadaşlarım, hepinize geçmiş olsun. Ben sizin için Ayet-el Kürsi okudum. Allah yardımcınız olsun’ yazdı.
Eslem isimli bir çocuk da ‘Tüm arkadaşlarıma çok geçmiş olsun. Umarım hep beraber bu kötü günleri çabucak unuturuz. Sizin eviniz gitti bizim de canımız yandı. Bu tokalardan size hediye gönderiyorum. Güzel saçlarınıza çok yakışacak. Allah yardımcınız olsun. Kemer’den sevgiyle’ notunu düştü.
KOLTUK DEĞNEKLERİNİ BAĞIŞLAYIP AKSAYARAK EVİNE DÖNDÜ
Kemer’de yaşayan Mustafa Çavdar isimli vatandaş, yıllar önce yaşadığı trafik kazasında bir ayağının aksak kalması nedeniyle kullandığı koltuk değneklerini deprem bölgesine göndermek için Arslanbucak Düğün Salonu’na geldi.
Depremde yaralanan vatandaşların ihtiyacı olduğunu düşünerek evde sakladığı koltuk değneklerini deprem bölgesine göndermek istediğini belirten Çavdar, “Yıllar önce trafik kazası sonrası kullandığı koltuk değneklerini evde saklıyordum. Bir ayağım hala aksıyor.
Şu anda deprem bölgesinde benden daha fazla ihtiyacı olan kişilere yardım için koltuk değneklerimi gönderiyorum. Allah bize bir daha bugünleri göstermesin. Allah yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar versin.” dedi.
Öte yandan düğün salonunda hazırlanan yardım malzemelerinin hazırlanması sırasında Efe Gögeş, Beril Çivak ve Deniz Özçelik isimli çocuklar, kocaman yürekleriyle gönüllü vatandaşlara yardımcı oldu.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yardım malzemeleri arasında gelen duygu dolu mektupları okurken gözleri doldu.
Başkan Topaloğlu, yaptığı açıklamada, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’nı dahi birlik ve beraberlik içinde kazandığına vurgu yaparak, “Herkes karınca kararınca elinden gelen desteği veriyor. İlkokul çocukları depremzedeler için şiir ve mektup yazıyor. ‘Siz orada üzülüyorsunuz biz de burada üzülüyoruz’ diye not yazıyorlar. Bunlar bizim genimizde var. Çocukların bu davranışları yardımlaşmayı daha önemli hale getiriyor. Çocuklarımıza duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
Yükleniyor


