Tarih: 16.07.2024 09:27

Kaymakam 15 Temmuz Şehidi İle İlgili Anısını Anlatırken Kendini Zor Tuttu

Facebook Twitter Linked-in

MHA - 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. Yılı nedeni ile gerçekleştirilen programda konuşan, Kaymakam Bilal Bozdemir, katıldığı iki 15 Temmuz şehidimizin cenaze töreni ile ilgili anısını anlatırken ağlamamak için kendini zor tuttu.
Mithat ÜNAL/Anamur(MHA)-Mersin’in Anamur İlçesi’nde 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. Yılı nedeni ile gerçekleştirilen programda konuşan Kaymakam Bilal Bozdemir, katıldığı iki şehidimizin cenaze töreni ile ilgili anısını anlatırken ağlamamak için kendini zor tuttu.

Yeni Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen törene, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı, Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Jandarma Bölük komutanı Üsteğmen Kadir Dölek, Emniyet Müdür Vekili Namık Azgıt, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Şehitlerimiz adına okunan Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Mehmet Fidan şehitlerimize rahmet diledi ve dua okudu.

Törende günün anlam ve önemi ile ilgili konuşan Kaymakam Bilal Bozdemir şu ifadelere yer verdi; “ Biz, 23 Nisan 1920’de o zor şartlarda, işgal yıllarında kurduğumuz Türkiye Büyük Millet Meclisini, Yunana bile bombalatmamıştık. Yunan bile meclisimizi bombalayamadı. Ama maalesef bu hainler, o akşam yüce meclisimizi bombaladılar. Gazi unvanı olan meclisimizi, ikinci kez gazi yaptılar. Ben Hatay Vali Yardımcılığı sırasında, Gülşah Güler’in cenaze töreninde bulunmuştum, 24 yaşındaydı, evli değildi, gelinliği giyemeden, Annesi gelinliği getirip, tabutuna koymuştu, 24 yaşında komiser yardımcısıydı, ellerimizle toprağa verdik. Yine bir çocuk annesi, Özel Harekât Polisimiz Demet Sezen’i toprağa verdik.” Dedi. Konuşması sırasında, duygulu anlar yaşayan Bozdemir’in bu hali meydandakileri de duygulandırdı.

Özel kuvvetlerde Fetöcü Semih Terzi’yi yine o hainler tarafından Ömer Halis Demir’i, rahmetle, minnetle, şükran duygularımla bu akşam tekrar anlam istiyorum.” Diyen Kaymakam Bilal Bozdemir, FETÖ Terör Örgütünün gerçekleştirdiği bu darbe girişimine karşı top yekûn karşı koyan milletimizin başarısını ortaya koyacak başka bir milletin olmadığını kaydetti. Bu ruhun ilelebet yaşatılması gerektiğinin altını çizen Bozdemir, “ Bu, bu vatanı bize emanet eden şehitlerimize olan borcumuzdur.” Dedi.

15 Temmuz ile ilgili şiirlerin okunmasının ardından Cumhurbaşkanlığı’nın hazırladığı, 15 Temmuz Darbe girişimi ve Milletin zaferini anlatan videoyu izleyen vatandaşlar, deyim yerindeyse o anları tekrar yaşadılar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —