Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay Belediyeler Buluşması’na Katıldı

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay Belediyeler Buluşması’na Katıldı

İlki geçtiğimiz Şubat ayında Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Belediyeler Buluşması’nın dördüncüsü Bodrum’da gerçekleştirildi.

İlki geçtiğimiz Şubat ayında Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Belediyeler Buluşması’nın dördüncüsü Bodrum’da gerçekleştirildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın da katıldığı buluşmada “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı” kapsamında deneyimler paylaşıldı.

 

İklim krizinin ve yerel yönetimler nezdinde olası çözümlerin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olan, belediyeler arasında dayanışma oluşturan ve iklim eylem planlarının düzenlendiği Belediyeler Buluşmaları’nın dördüncüsü Bodrum Belediyesi’nin ev sahipliğinde “İklim Nötr Şehirler Hedefinde Adil Geçiş” ana temasıyla gerçekleştirildi. Karşıyaka, Bodrum, Kadıköy, Nilüfer, Seyhan, Şişli ve Tepebaşı Belediyelerinin katılımıyla Heredot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmada CHP Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri, belediye başkanları, akademisyenler ve gazeteciler de yer aldı.



BAŞKANLAR SÖZ ALDI
İklim Nötr Şehir olma hedefine yürürken hem insani hem ekonomik birçok boyutunun konuşulduğu program; “Kimseyi Geride Bırakmamak”, “Birlikte Dönüşmek” ve “Belediye Başkanları Oturumu” olmak üzere üç oturumda gerçekleşti. Belediye Başkanları Oturumu’nda konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay bu alanda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“YÜZLEŞMELİYİZ”
İklim krizi ve olası etkileriyle mücadele noktasında fikir birliği sağlanması ve ona uygun davranış yöntemleri geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Tugay, konuşmasında şunları kaydetti: “Bu süreci başından itibaren birlikte yürüttüğümüz belediyelerimizin başkanlarına ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim. Bugün burada çok çarpıcı gerçeklerle bir kez daha yüzleştik. Bizler yönettiğimiz şehirlerde yaşadığımız çevre iklim sorunları ve bununla bağlantılı sorunlarla mücadele ediyoruz. Belediyeler; çevre temizliği, yolların tamiri ve benzeri temel belediyecilik hizmetlerini yönetir. Bizler de bunları yapıyoruz, bir de toplumun yaşadığı ağır sorunlar var; bunlara da çözüm üretmeye çalışıyoruz. Ama bazı sorunlar var ki bunlar yetki tanımıyor. Bunlardan biri ve bence en önemlisi de iklim krizi. İklim sorununun bizi görevli kıldığı, bir durumun ilerlemesini durdurmak için yapmamız gereken bölümü var Bir de getirdiği sorunlarla mücadele etme başlığı var. Her kent, her birey iklim krizine neden olan davranışlarıyla ilgili olarak sorumlu. Bu sorumluluğun yerine getirilebilmesi için olayın nedeninin bilmesi, nasıl olduğunun bilinmesi, farkında olunması ve sonrasında bununla ilgili bir şeyler yapılması gerekir. Tam bu noktada hem bireysel hem kurumsal hem de kamusal olarak maalesef bir fikir birliğinin olmadığını görüyoruz, bununla yüzleşmemiz gerekiyor.” 

 

“TOPRAKLARIMIZ ÖLÜYOR”

Gerekli mücadele verilmediği takdirde iklim krizinin dünyayı daha fazla olumsuz etkileyeceğini, insan ve canlı yaşamını tehdit edecek yeni krizleri beraberinde getireceğini dile getiren Tugay, şöyle devam etti: “Bulunduğumuz ana gelip bazı gerçekleri görmemiz gerekiyor. Eğer biz bunu güncel bir konu olarak hissetmezsek, şu an önlem almazsak yaptığımız toplantılar ile farkındalık sağlar ama sorunu çözemeyiz. Dünyada yaşanan bütün belirtiler ülke ve dünya olarak karbon emisyonunu azaltmadığımızı, aksine artırdığımızı gösteriyor. Bu da yapılan her şeyin göstermelik olduğuna işaret ediyor. Dünyada yangınlar çıkıyor, iklim felaketleri yaşanıyor, bu ortamda nasıl duyarsız kalınabilir ki. Hızla artan bir kuraklık var ve bunların sonunda her bölgede farklı zamanlarda olmak kaydıyla bazı sorunlar yaşayacağız. İklim krizinin sonucunda bir su krizi, enerji krizi, gıda krizi mutlaka yaşanacak; ben buna bir de toprak krizini ekledim. Topraklarımız ölüyor… Toprağın kaybedilmesi de geri dönüşümsüz bir kriz. Bunlar da ekonomik krizlere ve insan sağlığını olumsuz etkileyecek başka krizlere neden olacak. Bunlarla yapılacak mücadelenin küresel olması gerekiyor ama bu mücadelenin esas yükünü kimler taşıyacak noktasında adaletten bahsetmemiz lazım. Sorumlusu kimse bedelini o ödesin, bu sistemi kuralım.”

 

“KENDİ KENDİNE YETEN ŞEHİRLER KURALIM”

Karbon salınımını azaltmak için gıda ve enerji başta olmak üzere tüketim konusunda tasarruf davranışının benimsenilmesi gerektiğine değinen Tugay, “Dünya üzerinde yaşayan herkes bu konuyu bilmek zorunda. Konforumuzdan feragat etmek, davranışlarımızı değiştirmek zorundayız. Karbon salınımını bilmek ve bunu yapmamak için nasıl davranmamız gerektiğini bilmeliyiz. Şu anda yapabileceğimiz en önemli şeylerden biri enerji verimliliğini sağlamaktır. Daha az kullanarak bir katkı sağlayabiliriz. Aynı şey gıda için de geçerli. Biz İzmir’de halde yüzde 90’ı dışardan gelen meyve ve sebzeyi tüketiyoruz. Önerim kendi kendine yeten şehirlere dönüşmenin yolunu bulmak ve bu konudaki dirençliliğimizi artırmak. İklim dostu mutfak anlayışına sahip olalım. Kendi bölgemizde üretilmiş ürünlerle ne yapabiliyorsak onu yiyelim” şeklinde konuştu.

 

ADİL DEMOKRASİ VURGUSU

Çalışmaların adil demokrasi çerçevesinde sürdürülmesi gerektiğine vurgu yapan Tugay, “Sorunlarımızın çözümünde demokrasi ve katılımcılığı esas almak zorundayız. Bunun sistemini korumak zorundayız ve biz bunun için Karşıyaka Belediyesi olarak çok mücadele ediyoruz. Bizim kent vizyonu birimimiz, vatandaş katılım birimimiz ve sürdürülebilirlik ofisimiz var. Hep birlikte bu sorunların çözümü için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Buradaki en hassas nokta da katılımın, demokrasinin adaletini sağlamak; bizim bu yolu bulmamız gerekiyor. Bunun için de bazı uygulamalar gerçekleştiriyoruz, çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı. Tugay konuşmasının ardından Karşıyaka Belediyesi’nin çalışmalarını içeren bir sunum gerçekleştirdi.

 

 


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Genç Kız Yapay Zeka ile Gündemi Atatürk’e Sordu Sonra Gözyaşlarını Tutamadı

Anamur'da İnsan Ticareti Operasyonu: 6 Gözaltı, 4 Tutuklama

Anamur’da Uyuşturucudan Yakalanan İki Şüpheliden Birisi Tutuklandı

İsrail Suriye'deTürkiye'nin Etkisini Sınırlamayı Amaçlıyor​

İsrail, Gazze'ye Yeniden Saldırdı: Ateşkes Bozuldu, Bölge Alarmda

Antalya'da Filistin İçin Barış Masası Kuruldu

Anamur’da Türk Polis Teşkilatının 180. Yılında Anlamlı Tören

Jandarma’dan Polis Haftası’na Anlamlı Ziyaret

Mersin’de Jandarma Kaçaklara Göz Açtırmıyor!

Kaymakam Bozdemir'den Türk Polis Teşkilatının 180. Yıl Dönümüne Özel Mesaj​

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Anamur’un Gururu! İbrahim Takmet, Kickboks Türkiye Şampiyonasında Üçüncü Oldu

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Anamur'da Cami Cemaati Bayramda Çocukları Sevindirdi

Mersin Büyükşehir Kurs Merkezi Anamur’da Yüzlerce Öğrenciye Umut Oluyor

Ünal, “AN” Kitabı İçin İlk İmza Gününü Bu Cuma Yücelen Vakfı’nda Gerçekleştirecek

Öğrenci Kimlik Kartı Kayıp İlanı

Silifke’de 15 Öğretmene Model Uçak Eğitimi Sertifikası Verildi

Öğretmenler günü öncesi çocukların öğretmenlerine olan sevgi ve özgüven bağlarını arttıralım

Yeni Dünya Zirvesi: Gençlere Yeni Dünyanın Kapılarını Araladı

Lidya Grup, SIGN İstanbul 2024’de global markaların yeni ürünleri ile teknoloji şovu yapacak

KARİYER MERKEZİ İŞ GÜCÜ PİYASASININ FOTOĞRAFINI ÇEKİYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN KURSLARI SAYESİNDE 3 ÜNİVERSİTEYİ DERECEYLE KAZANMAYI HAK ETTİ

Gönülden Sevenler ile Hayatınızı Değiştirin

Genç Kız Yapay Zeka ile Gündemi Atatürk’e Sordu Sonra Gözyaşlarını Tutamadı

Albatros Kuşundan İnsanlığa Sunulan Muhteşem Efsane

MHP’li Uysal: Mersin Afet Bölgesi İlan Edilmeli

Gülümsemenin Psikolojik Etkileri Nelerdir ?

Meteorolojiden Anamur-Silifke Arası Fırtına Uyarısı

Efendi Derneği ile Yardımlarınıza Yön Verin: Kurban Bağışı, Su Kuyusu ve Zekat Bağışı

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Türkiye'de Çocuklar İçin Altı Bileşenli Karma Aşı Uygulaması Başladı​

Dünyamızın Genel İstikrarı Tehdit Altında

ABD-Çin Rekabeti Tayvan Üzerinden Jeopolitik Krize Dönüşüyor

2025 Küresel Riskler Raporu: Devletler Arası Silahlı Çatışmalar Zirvede​

Kendi Elimizle oluşturduğumuz İklim Krizi Sağlığımızı Nasıl Tehdit Ediyor?

Dünyamız Küresel Ekonomisi ile Zorlu Sınavlarla Karşı Karşıya

ABD-Çin Ticaret İlişkilerinde Yeni Bir Dönem mi Başlıyor?

Kahve Bahane

Kırık Saatin Sırrı

Anamur'da İnsan Ticareti Operasyonu: 6 Gözaltı, 4 Tutuklama

Anamur’da Uyuşturucudan Yakalanan İki Şüpheliden Birisi Tutuklandı

Altın Fiyatlarında Yükseliş Sürüyor

Euro TL Karşısında Değer Kazanmaya Devam Ediyor

Dolar Kuru 38,06 Seviyesinde, Yükseliş yüzde 0,38

BIST 100 Endeksi 9286,42 Puanla Kapanışını Gerçekleştirdi

Atıl Malzemeler MBB Geri Dönüşüm Atölyesinde Hayat Buluyor

Mersinli Kuyumcular, Yeni Sezon Vitrinlerini IJS Istanbul Jewelry Show İle Yenileyecek

Anamur Gümüş Koleji Öğrencilerinden Polisimize Pastalı Kutlama

Abiye Modasında 2025'in Öne Çıkan Renkleri ve Tasarımları

ABD ile Çin Arasındaki Artan Gerilim Küresel Piyasaları Olumsuz Etkiliyor​

İsrail Suriye'deTürkiye'nin Etkisini Sınırlamayı Amaçlıyor​

İsrail, Gazze'ye Yeniden Saldırdı: Ateşkes Bozuldu, Bölge Alarmda

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.