9724,50%-0,42
35,19% 0,30
36,73% 0,92
2968,28% 1,32
4806,92% 0,71
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Karamollaoğlu, ağustos ayındaki önemli günleri değerlendirdiği açıklamasında şöyle konuştu:
“Bugün 31 Ağustos Çarşamba. Tarihe baktığımızda Ağustos ayı, milletimiz açısında gerçekten büyük zaferlerin kazanıldığı, büyük fetihlerin gerçekleştiği bir aydır. 26 Ağustos 1071’de Malazgirt, 27 Ağustos 1389’da Kosova, 24 Ağustos 1516’da Mercidabık, 26 Ağustos 1526’da Mohaç, 30 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz Zaferi. İlk zaferimiz Malazgirt ile Anadolu'nun kapıları bizlere açılmış, son zaferimiz Dumlupınar ile de 900 yıl sonra, İslam’ı Anadolu’dan söküp atmaya çalışan emperyalistlere karşı en kesin cevap yine aziz milletimiz tarafından verilmiştir.
Bu vesileyle; Aziz milletimizin hem Malazgirt Zaferi'ni hem de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı bir kez daha tebrik ediyor, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum. Elbette Malazgirt’ten de, Dumlupınar’dan da alınacak önemli dersler vardır. Bu büyük zaferlere baktığımızda iki önemli gerçeği net bir şekilde görürüz. Bağımsızlık; milletimiz, şartlar ne olursa olsun, esaret ve dayatmaya boyun eğmemiş ve bağımsızlığından asla ama asla taviz vermemiştir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; bu aziz millet, istiklal ve istikbalimiz tehlikeye girdiğinde aynı kararlılığı ortaya koymaktan hiçbir zaman çekinmeyecektir. Birlik ve Beraberlik; milletimizin en büyük gücü birlik ve beraberliğidir. Bugüne kadar karşı karşıya kaldığı her türlü zorluk ve badireyi kardeşlik ruhuyla aşmıştır. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece de değil 7 düvel, 77 düvel bir araya gelse bizden tek bir çakıl taşı dahi koparamamıştır ve de koparamaz.”
'Anadolu kılıçla değil, adaletle vatan haline getirilmiştir'
Büyük zaferlerin, büyük ufuklar gerektirdiğini belirten Karamollaoğlu, “Asıl zafer kılıç ile değil, inancı bilgi ve strateji ile kazanılır. Tarihi değiştiren ve dönüştüren büyük liderlere baktığımızda bazı değişmeyen temel özellikler görürüz. Mesela ileri görüşlüdürler. Günün değil, çağın getirdiklerine göre hareket ederler. Bugün Türkiye’de durum ne? Bırakın çağı, üç gün sonrasını bile göremeyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Bırakın 50 yıl sonrasını, 5 gün sonrasını dahi hesaplayamayan bir yönetimle karşı karşıyayız. Suriye’de bataklığa saplanmış bir Türkiye, bu öngörüsüzlüğün neticesidir. Dün 'çocuk katili' dediğiniz İsrail’le, bugün dost olmanız bu öngörüsüzlüğün sonucudur. Dış politikadan ekonomiye, Türkiye’nin yaşadığı savrulma işte bu öngörüsüzlüklerin sonucudur maalesef. Büyük liderler istişareye önem verir, tecrübeden yararlanırlar. Peki bugün Türkiye’de nasıl bir yönetim anlayışı hakim? Mutlak bir tek adam hakimiyeti. 'Ben yaptım, oldu' mantığı ile yönetilen bir ülke. İstişarenin yerini dayatmanın, kanunların yerini kararnamelerin, ehliyet ve liyakatin yerini partizanlığın aldığı bir Türkiye. İşte hep birlikte görüyoruz, danışmanların çevirdikleri dolaplar çarşaf çarşaf ortaya dökülüyor. Rüşvet pazarlıkları, yolsuzluklar, baştan aşağı korkunç bir yozlaşma. Ülke adeta Kurtlar Vadisi’ne dönmüş durumda. Meşhur Dallas dizisi, bugün Türkiye’nin yaşadıkları karşısında adeta masum kalıyor.” şeklinde konuştu.
Karamollaoğlu, “Gerçekten merak ediyorum; Sayın Erdoğan, bu danışmanlara ne danışıyor? Hangi birikimlerinden istifade ediyor? Ve asıl önemlisi bu kadar iddia karşısında hangi adımı atacak? Benim danışmanım diye sahip mi çıkacak; yoksa 'ne danışmanı, 'kızım Fatıma bile olsa' düsturunca gereğini yaparım’ mı diyecek? Büyük liderler adalet üzere davranır. Haksız yere kimseye zulmetmez, zulmedilmesine de izin vermez. Peki bugün ülkemize bir göz attığımızda gördüğümüz manzara ne? Adalete güven dibe vurmuş. Hukukun gücü gitmiş, yerine gücün hukuku gelmiş. Tweet atanlar, iktidarın hoşuna gitmedi diye anında cezaevini boylarken; ortaya dökülen korkunç rüşvet ağlarıyla ilgili olarak aylardır, yıllardır tek bir adım dahi atılmıyor. Hep söyledik, yine söylüyoruz; ‘Adalet mülkün temelidir.’ Adaleti rafa kaldırırsanız, devlet çöker.” dedi.
AK Parti’nin kendi iktidarını korumak için devletin temelini yok ettiğini söyleyen Karamollaoğlu, “Büyük liderler israf ve şatafattan uzak durur. Daha önce söyledim yine söylüyorum; Osmanlı çadırda kurulmuş ama sarayda yıkılmıştır. Tevazunun yerini kibir, sadeliğin yerini gösteriş aldığında; o ülkede tehlike çanları çalıyor demektir. Nitekim bugün, Türkiye’nin en büyük sorunu; israf, şatafat ve gösteriştir. 'İtibardan tasarruf olmaz' derseniz, kendi itibarınız için Türkiye’nin itibarını yok edersiniz; maalesef bugün olduğu gibi.” diye konuştu.
“3Y diyerek geldiler, 3Y ile gidiyorlar”
Karamollaoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:
“Şimdi özellikle bugüne kadar iyi niyetlerle AK Parti'ye oy vermiş insanlarımıza seslenmek istiyorum; Sizlerin desteğiyle iktidara gelen Ak Parti, 2002 yılında 3Y’yi ortadan kaldıracakları vaadiyle sizlerden oy almıştı. Yolsuzluğu, yoksulluğu ve yasakları ortadan kaldıracaklardı. Oysa bugün her alanda 2002 öncesinden çok daha vahim bir tablo ile karşı karşıyayız: 20 yıl sonra bugün Türkiye, rüşvet çamuruna saplanmıştır. Şantaj, tehdit, rüşvet ve yolsuzluklar her yeri bir örümcek ağı gibi sarmıştır. Ekonominin kitabını yazdıklarını iddia edenler, görülüyor ki aslında ‘çürümenin kitabını’ yazmışlar. 20 yılın sonunda 'kolektif bir ahlaksızlık' ile karşı karşıyayız. Bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır ki; amaçlarını yitiren siyasi hareketler, çıkar şebekelerine dönüşüyor.”
“İktidar değişmedikçe sonuç değişmeyecek”
Tarihi bir dönemeçte olunduğunu belirten Karamollaoğlu, “Maalesef iktidar çevresine çöreklenenler, sadece yetimin malını, garip gurebanın hakkını, milletin emeğini değil; Türkiye’nin de geleceğini çalıyor. Açık söylüyorum; bu iktidar ve bu anlayış değişmedikçe, sonuç değişmeyecektir. Ve çok net görülüyor ki bu iktidar, kendini değiştirmeye niyetli değil. O halde, vereceğiniz oylarla iktidarı sizler değiştireceksiniz. Aynı şeyleri tekrar ederek farklı sonuç elde edilmez! Şimdi önümüzde bir fırsat var.. Türkiye, artık seçim atmosferine girmiştir. Bu seçimde; Parti kaygısıyla değil, ülke kaygısıyla hareket eden bir yönetim gelecek. Partisinin iktidarını değil, Türkiye’nin itibarını düşünen bir yönetim gelecek. Şahısların menfaatlerini değil, milletin ihtiyaçlarını merkeze alan bir iktidar gelecek.” ifadesinde bulundu.
Yeni iktidarın en güçlü aktörlerinden birisinin Saadet Partisi olacağını belirten Karamollaoğlu, “Saadet Partisi; yolsuzluğun, haksızlığın, rüşvetin olmadığı bir Türkiye’nin teminatıdır. Sadece seçimlere değil, iktidara da hazırız. Muhterem arkadaşlarım; büyük bir memnuniyetle, vatandaşlarımızın bize olan güvenini ve her geçen gün artan desteğini gittiğimiz her yerde, her programda görüyoruz. Sahada çok net bir şekilde görülüyor ki; milletimizin ve özellikle AK Parti iktidarının yanlışlarından bıkmış usanmış olan vatandaşlarımız için umudun ve güvenin adresi Saadet Partimizdir. Sözün burasında ifade etmek isterim ki, Pazar günü İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz bir piknik organizasyonunun adeta mitinge dönüşmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.” dedi.
Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen programı organize eden İstanbul İl Başkanlığı’na, programa katılan teşkilat mensuplarına ve vatandaşlara teşekkür eden Karamollaoğlu, şöyle devam etti:
“Milletimizin bize olan güvenini boşa çıkarmamak ve her geçen gün umudu daha da büyütmek için 7/24 çalışıyoruz, aynı kararlılıkla çalışmaya da devam edeceğiz. Altını çizerek ifade ediyorum; ülkemizin ihtiyacı olan politikalarımızla ve tertemiz kadrolarımızla biz sadece seçimlere değil, bugün itibariyle iktidara da hazırız.”
“İşsizliğe mi yoksa bu hoyrat iktidara mı sabretmek daha zor?”
Karamollaoğlu, “Erdoğan'ın Kütahya programında kürsüden sarf etmiş olduğu şu sözleri aynen okuyorum: ‘Bir de utanmadan sıkılmadan diyorlar ki işsizlik var. Ne işsizliği ya? Yeter ki iş istesin vatandaş. İş çok. Ama ne diyor; benim istediğim gibi iş yok’ Evet maalesef, okurken bile hicap duyduğum bu cümleleri, 20 yıldır ülkeyi tek başına idare eden bir iktidarın Cumhurbaşkanı olarak kürsüden dile getirdi. Aynı konuşmasında vatandaşlarımızdan ‘biraz sabır ve daha fazla destek’ de istemiş kendileri. Hakikaten inanılır gibi değil. İşsizliğe mi sabretmek daha zor, yoksa sizin bu hoyrat iktidarınıza sabretmek mi daha zor? ‘İşsizim’ diyen insanımızı azarlayan bu anlayışın devamı için mi daha fazla destek istiyorsunuz? Bugün ülkemizde; Çalışma çağındaki nüfusun sadece üçte biri kayıtlı ve tam zamanlı istihdamda. Her üç gencimizden biri işsiz. Açlık sınırı 7 bin lirayı, bekar bir çalışanın yaşam maliyeti 9 bin lirayı bulmuş, yoksulluk sınırı da 22 bin lirayı aşmıştır. Fazla çalışma saatleri ile OECD ülkeleri arasında zirvedeyiz. Ve bu şartlarda iş arayan insanımıza ‘Ya asgari ücrete razı ol ya da işsiz kal.’ deniliyor. Sermaye büyüdükçe, çalışanın payı her geçen gün küçülüyor. Küresel haklar endeksinde çalışanlar için en kötü 10 ülke arasında yer alıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Asgari ücretin açlık sınırının çok altında olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, şunları söyledi:
Özetle; milyonlarca işsizimiz var. İçlerinde nispeten şanslı olup da iş bulabilenler de en kötü koşullar altında çok çalışıp, az kazanıyorlar. Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sormak istiyorum; Kendisi bugün, 18 yaşında liseden mezun olan ve dahası 25 yaşlarında üniversiteden yeni mezun olmuş bir genç olsa, Recep Tayyip adlı bu genç; Nerede ve nasıl bir iş bulabilirdi? Hangi işte çalışmak isterdi? Kaç lira maaşa razı olurdu? Bugün her fırsatta ‘Ben ekonomistim diyor ya’, bu genç ekonomist, motokurye veya kasiyer olarak çalışmak ister miydi? 'Hiç karşılığında her şeyi yaptıran’ bu düzende imkanı olsa yurtdışına gitmek istemez miydi? Girmiş olduğu sınavda derece yapmasına rağmen, torpille hakkı yenseydi ne hissederdi? Ve kendisi ilkokula başladığında iktidara gelmiş ve 20 yıl tek başına ülkeyi idare etmiş bir siyasi partinin genel başkanı, aynı zamanda ülkenin Cumhurbaşkanı da olan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ‘işsizlik yok, millet iş beğenmiyor’ dediğini duysaydı; 20-25 yaşlarında bir genç olarak ne hisseder, ne söylemek isterdi? Buna empati diyorlar. Eminim çok şey söylemek isterdi fakat tutuklanma korkusuyla onu da söyleyemez, içine atardı.”
“Saadet Partisi olarak söz veriyoruz”
Karamollaoğlu, Saadet Partisi olarak iktidara geldiklerinde yapacaklarını sıraladı:
“Üniversite mezunu Recepler işsiz kalmasın, 'ev genci' olarak anılmasın istiyoruz. Genç Tayyipler tutuklanma korkusu yaşamadan özgürce kendilerini ifade edebilsin diyoruz. Birileri 4-5 maaş birden alırken, milyonlarca gencimizin hakkı yenmesin istiyoruz. İnsanımız açlık sınırının dahi altında değil, ‘insanca bir yaşam’ sürsün diyoruz. Ve söz veriyoruz, iktidara geldiğimizde; Beton ve israf odaklı yatırım anlayışına son verecek, üretim ve istihdama dayalı ekonomi politikalarını uygulayacağız. Partizanlığı ve siyasal sadakati değil, ehliyet ve liyakati esas alacağız. Hak yemeyecek, tek bir vatandaşımızın dahi hakkının yenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Çalışanlarımızın hem çalışma koşullarını hem de ücretlerini hızlı bir şekilde iyileştireceğiz. Asgari ücrette dahi zamanla yoksulluk sınırını yakalayacağız. Ve vatandaşa tepeden bakan, hor gören, azarlayan bu siyasi dile ve anlayışa artık son vereceğiz.”
'Pakistan'da yaşanan sel felaketi'
Pakistan’da yaşanan sel felaketine de gündeminde yer veren Karamollaoğlu, “Son bir haftadır Pakistan'da yaşanan sel felaketlerinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve dost-kardeş Pakistan halkına sabır ve başsağlığı diliyorum. Kayıpların daha fazla artmamasını ve yaraların bir an evvel el birliğiyle sarılmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle basın toplantımıza katılımınız için teşekkür ediyor, sizleri muhabbetle selamlıyor, hayırlı günler diliyorum. Allah'a emanet olunuz.” diye ekledi.
Hibya Haber Ajansı