9224,84%-0,88
38,45% 0,06
43,90% 0,00
4113,06% -0,46
6606,04% 0,25
MHA - Karadeniz Bölgesi'nde fındık fiyatları, TMO ve serbest piyasa fiyatları arasında değişiklik gösteriyor, üreticiler bu durumu yakından takip ediyor. Karadeniz Bölgesi’nde fındık üreticileri, fiyatlardaki dalgalanmaları yakından izliyor. Ordu, Giresun ve Samsun gibi
önemli fındık üretim bölgelerinde, fiyatlar serbest piyasa koşullarına ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alım fiyatlarına bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. TMO'nun belirlediği fiyatlar, fındık üreticileri için bir güvence sunarken, serbest piyasa fiyatları da üreticilerin kazancını doğrudan etkileyen önemli bir faktör. Fındık üreticileri, bu iki fiyat arasındaki farkları değerlendirerek hasat dönemine yönelik kararlar alıyor. Özellikle Ordu ve Giresun illerinde, fiyatların yükselmesi veya düşmesi, bölge ekonomisini ve tarımın geleceğini şekillendiriyor. Fındık üreticileri, bu yılın hasadında TMO’nun alım politikalarını ve serbest piyasadaki fiyat hareketlerini göz önünde bulundurarak en uygun zamanda satış yapmayı hedefliyor. Bu belirsizlikler ve fiyat dalgalanmaları, üreticilerin doğru strateji belirleme zorunluluğunu artırıyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.