• BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

Kalekim'den 2022 yılında güçlü büyüme: Yıllık net karı %146'lık artışla 524,7 milyon TL oldu

Türkiye Yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim, 2022 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Yıl genelindeki istikrarlı başarısını yıl sonuna da taşıyan Kalekim, küresel pazarlarda yaşanan pandemi, savaş ve enerji krizi

EKONOMİ 4.03.2023 07:52:02 761
Kalekim
Haberi Sesli Oku

Türkiye Yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim, 2022 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Yıl genelindeki istikrarlı başarısını yıl sonuna da taşıyan Kalekim, küresel pazarlarda yaşanan pandemi, savaş ve enerji krizine rağmen 2022 yılını hedeflerinin üstünde bir başarıyla tamamladı. 2021 yılında yaklaşık 213,2 milyon TL olan net karını 2022 sonu itibariyle %146 oranında artıran Kalekim, yeni yatırımlarının da katkısıyla toplamda 524,7 milyon TL’lik net kara ulaştı. Yurt içi satışlarını bir önceki yıla göre, %161, yurt dışı satışlarını da %171 oranında artıran Kalekim, böylece çeyrek bazlardaki başarılı performansını yıl sonu rakamlarıyla taçlandırmış oldu.

Yapı kimyasalları alanında yenilikçi ürünleri ile başarısını her yıl bir adım ileri taşıyan Kalekim, 2022 yılı Ocak-Aralık dönemine ait finansal sonuçlarını babilonbet Kamuoyu Aydınlatma Platformu üzerinden paylaştı. Yıl genelindeki istikrarlı performansını yıl sonuna da taşıyarak, güçlü bir büyüme performansı ortaya koyan Kalekim, 2022 yılını hedeflerinin üstünde bir başarıyla tamamladı. 2022 yılında yurt içinde ve yurt dışında yaptığı yeni yatırım ve güçlü iş birlikleri üretim gücünü ve pazarlama ağını daha da genişleten Kalekim, Rusya-Ukrayna savışı nedeniyle küresel pazarlarda derinleşen enerji krizine rağmen 2021 yılında yaklaşık 213,2 milyon TL olan net karını 2022 sonu itibariyle %146 oranında artırarak, toplamda 524,7 milyon TL’lik net kara ulaştı. 

“2022 yılı, yatırım ve iş birliklerine odaklandığımız bir yıl oldu”

2022 yılında büyüme hedefleri doğrultusunda yurt içinde ve yurt dışında yatırım planlarına odaklandıklarını belirten Kale Holding CFO’su Haluk Alperat, Türkiye’nin içinden geçtiği sürece ve bu süreçteki destekleri ile yıl içinde yaptıkları yatırımlara ilişkin şunları söyledi:


 “Ülke olarak, zor bir süreçten geçiyoruz. 6 Şubat günü Kahramanmaraş ilimizde peş peşe meydana gelen iki depremde, on binlerce canımızı yitirdik. Milletimizin başı sağ olsun. Bu felaket karşısında da yine tek yürek olup, yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz. Kalekim de ilk günden itibaren Kale Grubu bünyesindeki grup şirketleri ile birlikte gönüllü çalışanları, yurt içi ve yurt dışı bayileri, tedarikçileri ile birlikte destek için hareket babilonbet giriş geçti. Ayni ve nakdi desteklerimizi Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı üzerinden organize ederek, AFAD başta olmak üzere ilgili resmi ve özel kuruluşların koordinesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Yine afet bölgesindeki valiliklerimiz tarafından belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda, özel yapım engelli bireyler için erişilebilir tuvalet, hem duş hem de tuvalet kullanımına uygun toplam 170 hijyen konteyneri ve 79’u yaşam ve 4’ü kreş olmak üzere toplamda 253 konteyneri bölgeye sevk ettik. Ayrıca, ihtiyaç görülmesi halinde ise, Kalekim’in Mersin ve Mardin lokasyonlarındaki tesislerimizi kullanıma açabileceğimizi söyledik.

Bizim için 2022 yılı, büyüme hedeflerimiz doğrultusunda yatırım ve iş birliklerine odaklandığımız bir yıl oldu. Yılın başında yurt içi pazarda yapı kimyasalları ve beton teknolojileri alanında faaliyet gösteren Lyksor Kimya A.Ş.’nin %75’lik hissesini yaklaşık 140 milyon TL karşılığında satın aldık. Yaptığımız bu yatırım, 2022 yılındaki ciromuza, 439 milyon TL’lik bir katkı sağladı. 

Bununla birlikte yurt dışında büyüme hedeflerimiz kapsamında, geçen yıldan beri üzerinde çalıştığımız Romanya’daki yatırımımızı da bu yılın hemen başında olumlu şekilde sonuçlandırdık. Romanya’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren güçlü bir yerel ortak ile ortaklaşa kurduğumuz Kalekim Romania SA, bu ülkedeki faaliyetlerine başladı. Köstence ve Bükreş’te açtığımız depo ve satış yerlerimiz ile faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Yine Irak’ın Duhok şehrinde yeni bir şube açmayı planlıyoruz. Bu şubemiz ile hem Kuzey Irak’ta hem de Irak’ın geri kalan bölgelerinde tüketicilere daha hızlı ulaşmayı amaçlıyoruz. Ayrıca artan enerji maliyetleri ve sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda önümüzdeki süreçte, güneş enerjisine yaklaşık 6 milyon dolarlık bir yatırımı yapma kararı aldık.”

“Zorlukları başarıya dönüştürdüğümüz bir yıl oldu”

Kalekim Genel Müdürü Timur Karaoğlu ise, 2022 yılında güçlü performansları ile zorlukları başarıya dönüştürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:
 “Yaşadığımız deprem felaketleri nedeniyle zor bir süreçten geçiyoruz. Ama zorluklar karşısında birlik olmayı, dayanışma ruhu içinde hareket etmeyi çok iyi bilen ve geçmişi bunun örnekleri ile dolu olan bir milletiz. Bu deprem felaketinde de yine aynı dayanışma ruhu ile yaralarımızı sarıp, yeniden ayağa kalkacağız. Kalekim olarak, Kale Grubu’nun iştiraki şirketlerle birlikte ilk günden itibaren harekete geçerek, ayni ve nakdi yardımlarla bölgeye destek olduk. Yitirdiğimiz tüm canlar için bir kez daha tüm milletimize baş sağlığı diliyorum. Şirket olarak, ilk gün olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşen sorumluluk doğrultusunda hem bölgeye hem de depremzedelerimize destek olmaya devam edeceğiz.

Kalekim olarak, 2022 yılının içerisinde her çeyrek bir adım daha ileri taşıdığımız finansal başarımızı, yıl sonu itibariyle hedeflerimizin de üstüne çıkarak, taçlandırdık. Pandemi, savaş, enerji krizi ve küresel resesyon endişelerinin gölgesinde geçen bir yılda, yaptığımız doğru yatırım ve iş birliği hamleleri ile zorlukları başarıya dönüştürdük. Yıl sonu itibariyle net satış gelirimizi, bir önceki yıla göre, %165 artırarak, 2,14 milyar TL ’ye çıkardık. Bu süreçte net dönem karımız da geçen yıla oranla %146 artarak, 524,7 milyon TL olarak gerçekleşti. 2022 yılında ayrıca esas faaliyet kar marjımızı 420 baz puan iyileştirerek, %15,6’dan %19,8’e yükselttik. Aynı şekilde yurt içi satışlarımızı bir önceki yıla göre %161, yurt dışı satışlarımızı da %171 oranında arttırarak hem ulusal hem de uluslararası pazarda önemli bir başarıya imza attık. Önümüzdeki süreçte de yine yeni yatırım ve iş birlikleri ile bu başarımızı daha da ileri taşımayı hedefliyoruz.

“Güneş enerjisi için 6 milyon dolarlık yatırım kararı aldık”

Önümüzdeki süreçte en önemli yatırım hedeflerimizden biri de temiz enerji olacak. Gerek artan enerji maliyetleri gerekse de sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda temiz enerjiye dönük önemli bir yatırım kararı aldık. Üretimde daha fazla temiz enerjiden yararlanmak adına özellikle önümüzdeki dönemde güneş enerjisine dönük yatırımlar yapmayı planlıyoruz. Bu kapsamda, Yozgat Yerköy’deki Kaleseramik Özel Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 5 farklı parselde bulunan 171.477 metrekare alanın, 99.520 metrekaresinde 5 MW’e (MegaWatt İnvertör) ile yine Balıkesir’deki fabrikamızın çatısına da 0,96 MW’e olmak üzere toplam 5,96 MW’e kurma kararı aldık. Yerköy’deki yatırımımızın ÇED uygunluk başvuru sürecini de tamamladık. Güneş enerjisi alanında, alternatif teklifleri de değerlendirerek, önümüzdeki süreçte şirket kaynakları ve yeşil finansman imkanlarıyla yaklaşık 6 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı hedefliyoruz. Bu yatırımın, özellikle bizim şirket olarak yeşil dönüşümümüze katkı yapmasının yanında, ülkemizin 2053 Net Sıfır emisyon hedeflerine de çok önemli katkılar yapacağına inanıyoruz.” 

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Gönülden Sevenler ile Hayatınızı Değiştirin

Genç Kız Yapay Zeka ile Gündemi Atatürk’e Sordu Sonra Gözyaşlarını Tutamadı

Albatros Kuşundan İnsanlığa Sunulan Muhteşem Efsane

MHP’li Uysal: Mersin Afet Bölgesi İlan Edilmeli

Gülümsemenin Psikolojik Etkileri Nelerdir ?

Meteorolojiden Anamur-Silifke Arası Fırtına Uyarısı

Efendi Derneği ile Yardımlarınıza Yön Verin: Kurban Bağışı, Su Kuyusu ve Zekat Bağışı

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Türkiye'de Çocuklar İçin Altı Bileşenli Karma Aşı Uygulaması Başladı​

Dünyamızın Genel İstikrarı Tehdit Altında

ABD-Çin Rekabeti Tayvan Üzerinden Jeopolitik Krize Dönüşüyor

2025 Küresel Riskler Raporu: Devletler Arası Silahlı Çatışmalar Zirvede​

Kendi Elimizle oluşturduğumuz İklim Krizi Sağlığımızı Nasıl Tehdit Ediyor?

Dünyamız Küresel Ekonomisi ile Zorlu Sınavlarla Karşı Karşıya

ABD-Çin Ticaret İlişkilerinde Yeni Bir Dönem mi Başlıyor?

Kahve Bahane

Kırık Saatin Sırrı

Anamur'da İnsan Ticareti Operasyonu: 6 Gözaltı, 4 Tutuklama

Anamur’da Uyuşturucudan Yakalanan İki Şüpheliden Birisi Tutuklandı

Altın Fiyatlarında Yükseliş Sürüyor

Euro TL Karşısında Değer Kazanmaya Devam Ediyor

Dolar Kuru 38,06 Seviyesinde, Yükseliş yüzde 0,38

BIST 100 Endeksi 9286,42 Puanla Kapanışını Gerçekleştirdi

Atıl Malzemeler MBB Geri Dönüşüm Atölyesinde Hayat Buluyor

Mersinli Kuyumcular, Yeni Sezon Vitrinlerini IJS Istanbul Jewelry Show İle Yenileyecek

Anamur Gümüş Koleji Öğrencilerinden Polisimize Pastalı Kutlama

Abiye Modasında 2025'in Öne Çıkan Renkleri ve Tasarımları

ABD ile Çin Arasındaki Artan Gerilim Küresel Piyasaları Olumsuz Etkiliyor​

İsrail Suriye'deTürkiye'nin Etkisini Sınırlamayı Amaçlıyor​

İsrail, Gazze'ye Yeniden Saldırdı: Ateşkes Bozuldu, Bölge Alarmda

Yükleniyor

Genç Kız Yapay Zeka ile Gündemi Atatürk’e Sordu Sonra Gözyaşlarını Tutamadı

Anamur'da İnsan Ticareti Operasyonu: 6 Gözaltı, 4 Tutuklama

Anamur’da Uyuşturucudan Yakalanan İki Şüpheliden Birisi Tutuklandı

İsrail Suriye'deTürkiye'nin Etkisini Sınırlamayı Amaçlıyor​

İsrail, Gazze'ye Yeniden Saldırdı: Ateşkes Bozuldu, Bölge Alarmda

Antalya'da Filistin İçin Barış Masası Kuruldu

Anamur’da Türk Polis Teşkilatının 180. Yılında Anlamlı Tören

Jandarma’dan Polis Haftası’na Anlamlı Ziyaret

Mersin’de Jandarma Kaçaklara Göz Açtırmıyor!

Kaymakam Bozdemir'den Türk Polis Teşkilatının 180. Yıl Dönümüne Özel Mesaj​

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Anamur’un Gururu! İbrahim Takmet, Kickboks Türkiye Şampiyonasında Üçüncü Oldu

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Anamur'da Cami Cemaati Bayramda Çocukları Sevindirdi

Mersin Büyükşehir Kurs Merkezi Anamur’da Yüzlerce Öğrenciye Umut Oluyor

Ünal, “AN” Kitabı İçin İlk İmza Gününü Bu Cuma Yücelen Vakfı’nda Gerçekleştirecek

Öğrenci Kimlik Kartı Kayıp İlanı

Silifke’de 15 Öğretmene Model Uçak Eğitimi Sertifikası Verildi

Öğretmenler günü öncesi çocukların öğretmenlerine olan sevgi ve özgüven bağlarını arttıralım

Yeni Dünya Zirvesi: Gençlere Yeni Dünyanın Kapılarını Araladı

Lidya Grup, SIGN İstanbul 2024’de global markaların yeni ürünleri ile teknoloji şovu yapacak

KARİYER MERKEZİ İŞ GÜCÜ PİYASASININ FOTOĞRAFINI ÇEKİYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN KURSLARI SAYESİNDE 3 ÜNİVERSİTEYİ DERECEYLE KAZANMAYI HAK ETTİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
9.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
10.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
11.Göztepe 29 10 10 9 9 39
12.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 31 9 15 7 -12 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 30 4 19 7 -25 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.