• BIST 100

    10507,11%0,46
  • DOLAR

    36,50% 0,12
  • EURO

    39,66% 0,27
  • GRAM ALTIN

    3425,06% 0,39
  • Ç. ALTIN

    5550,99% 0,00

Kalekim'den 2022 yılında güçlü büyüme: Yıllık net karı %146'lık artışla 524,7 milyon TL oldu

Türkiye Yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim, 2022 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Yıl genelindeki istikrarlı başarısını yıl sonuna da taşıyan Kalekim, küresel pazarlarda yaşanan pandemi, savaş ve enerji krizi

EKONOMİ 4.03.2023 07:52:02 736
Kalekim

Türkiye Yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim, 2022 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Yıl genelindeki istikrarlı başarısını yıl sonuna da taşıyan Kalekim, küresel pazarlarda yaşanan pandemi, savaş ve enerji krizine rağmen 2022 yılını hedeflerinin üstünde bir başarıyla tamamladı. 2021 yılında yaklaşık 213,2 milyon TL olan net karını 2022 sonu itibariyle %146 oranında artıran Kalekim, yeni yatırımlarının da katkısıyla toplamda 524,7 milyon TL’lik net kara ulaştı. Yurt içi satışlarını bir önceki yıla göre, %161, yurt dışı satışlarını da %171 oranında artıran Kalekim, böylece çeyrek bazlardaki başarılı performansını yıl sonu rakamlarıyla taçlandırmış oldu.

Yapı kimyasalları alanında yenilikçi ürünleri ile başarısını her yıl bir adım ileri taşıyan Kalekim, 2022 yılı Ocak-Aralık dönemine ait finansal sonuçlarını babilonbet Kamuoyu Aydınlatma Platformu üzerinden paylaştı. Yıl genelindeki istikrarlı performansını yıl sonuna da taşıyarak, güçlü bir büyüme performansı ortaya koyan Kalekim, 2022 yılını hedeflerinin üstünde bir başarıyla tamamladı. 2022 yılında yurt içinde ve yurt dışında yaptığı yeni yatırım ve güçlü iş birlikleri üretim gücünü ve pazarlama ağını daha da genişleten Kalekim, Rusya-Ukrayna savışı nedeniyle küresel pazarlarda derinleşen enerji krizine rağmen 2021 yılında yaklaşık 213,2 milyon TL olan net karını 2022 sonu itibariyle %146 oranında artırarak, toplamda 524,7 milyon TL’lik net kara ulaştı. 

“2022 yılı, yatırım ve iş birliklerine odaklandığımız bir yıl oldu”

2022 yılında büyüme hedefleri doğrultusunda yurt içinde ve yurt dışında yatırım planlarına odaklandıklarını belirten Kale Holding CFO’su Haluk Alperat, Türkiye’nin içinden geçtiği sürece ve bu süreçteki destekleri ile yıl içinde yaptıkları yatırımlara ilişkin şunları söyledi:


 “Ülke olarak, zor bir süreçten geçiyoruz. 6 Şubat günü Kahramanmaraş ilimizde peş peşe meydana gelen iki depremde, on binlerce canımızı yitirdik. Milletimizin başı sağ olsun. Bu felaket karşısında da yine tek yürek olup, yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz. Kalekim de ilk günden itibaren Kale Grubu bünyesindeki grup şirketleri ile birlikte gönüllü çalışanları, yurt içi ve yurt dışı bayileri, tedarikçileri ile birlikte destek için hareket babilonbet giriş geçti. Ayni ve nakdi desteklerimizi Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı üzerinden organize ederek, AFAD başta olmak üzere ilgili resmi ve özel kuruluşların koordinesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Yine afet bölgesindeki valiliklerimiz tarafından belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda, özel yapım engelli bireyler için erişilebilir tuvalet, hem duş hem de tuvalet kullanımına uygun toplam 170 hijyen konteyneri ve 79’u yaşam ve 4’ü kreş olmak üzere toplamda 253 konteyneri bölgeye sevk ettik. Ayrıca, ihtiyaç görülmesi halinde ise, Kalekim’in Mersin ve Mardin lokasyonlarındaki tesislerimizi kullanıma açabileceğimizi söyledik.

Bizim için 2022 yılı, büyüme hedeflerimiz doğrultusunda yatırım ve iş birliklerine odaklandığımız bir yıl oldu. Yılın başında yurt içi pazarda yapı kimyasalları ve beton teknolojileri alanında faaliyet gösteren Lyksor Kimya A.Ş.’nin %75’lik hissesini yaklaşık 140 milyon TL karşılığında satın aldık. Yaptığımız bu yatırım, 2022 yılındaki ciromuza, 439 milyon TL’lik bir katkı sağladı. 

Bununla birlikte yurt dışında büyüme hedeflerimiz kapsamında, geçen yıldan beri üzerinde çalıştığımız Romanya’daki yatırımımızı da bu yılın hemen başında olumlu şekilde sonuçlandırdık. Romanya’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren güçlü bir yerel ortak ile ortaklaşa kurduğumuz Kalekim Romania SA, bu ülkedeki faaliyetlerine başladı. Köstence ve Bükreş’te açtığımız depo ve satış yerlerimiz ile faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Yine Irak’ın Duhok şehrinde yeni bir şube açmayı planlıyoruz. Bu şubemiz ile hem Kuzey Irak’ta hem de Irak’ın geri kalan bölgelerinde tüketicilere daha hızlı ulaşmayı amaçlıyoruz. Ayrıca artan enerji maliyetleri ve sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda önümüzdeki süreçte, güneş enerjisine yaklaşık 6 milyon dolarlık bir yatırımı yapma kararı aldık.”

“Zorlukları başarıya dönüştürdüğümüz bir yıl oldu”

Kalekim Genel Müdürü Timur Karaoğlu ise, 2022 yılında güçlü performansları ile zorlukları başarıya dönüştürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:
 “Yaşadığımız deprem felaketleri nedeniyle zor bir süreçten geçiyoruz. Ama zorluklar karşısında birlik olmayı, dayanışma ruhu içinde hareket etmeyi çok iyi bilen ve geçmişi bunun örnekleri ile dolu olan bir milletiz. Bu deprem felaketinde de yine aynı dayanışma ruhu ile yaralarımızı sarıp, yeniden ayağa kalkacağız. Kalekim olarak, Kale Grubu’nun iştiraki şirketlerle birlikte ilk günden itibaren harekete geçerek, ayni ve nakdi yardımlarla bölgeye destek olduk. Yitirdiğimiz tüm canlar için bir kez daha tüm milletimize baş sağlığı diliyorum. Şirket olarak, ilk gün olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşen sorumluluk doğrultusunda hem bölgeye hem de depremzedelerimize destek olmaya devam edeceğiz.

Kalekim olarak, 2022 yılının içerisinde her çeyrek bir adım daha ileri taşıdığımız finansal başarımızı, yıl sonu itibariyle hedeflerimizin de üstüne çıkarak, taçlandırdık. Pandemi, savaş, enerji krizi ve küresel resesyon endişelerinin gölgesinde geçen bir yılda, yaptığımız doğru yatırım ve iş birliği hamleleri ile zorlukları başarıya dönüştürdük. Yıl sonu itibariyle net satış gelirimizi, bir önceki yıla göre, %165 artırarak, 2,14 milyar TL ’ye çıkardık. Bu süreçte net dönem karımız da geçen yıla oranla %146 artarak, 524,7 milyon TL olarak gerçekleşti. 2022 yılında ayrıca esas faaliyet kar marjımızı 420 baz puan iyileştirerek, %15,6’dan %19,8’e yükselttik. Aynı şekilde yurt içi satışlarımızı bir önceki yıla göre %161, yurt dışı satışlarımızı da %171 oranında arttırarak hem ulusal hem de uluslararası pazarda önemli bir başarıya imza attık. Önümüzdeki süreçte de yine yeni yatırım ve iş birlikleri ile bu başarımızı daha da ileri taşımayı hedefliyoruz.

“Güneş enerjisi için 6 milyon dolarlık yatırım kararı aldık”

Önümüzdeki süreçte en önemli yatırım hedeflerimizden biri de temiz enerji olacak. Gerek artan enerji maliyetleri gerekse de sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda temiz enerjiye dönük önemli bir yatırım kararı aldık. Üretimde daha fazla temiz enerjiden yararlanmak adına özellikle önümüzdeki dönemde güneş enerjisine dönük yatırımlar yapmayı planlıyoruz. Bu kapsamda, Yozgat Yerköy’deki Kaleseramik Özel Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 5 farklı parselde bulunan 171.477 metrekare alanın, 99.520 metrekaresinde 5 MW’e (MegaWatt İnvertör) ile yine Balıkesir’deki fabrikamızın çatısına da 0,96 MW’e olmak üzere toplam 5,96 MW’e kurma kararı aldık. Yerköy’deki yatırımımızın ÇED uygunluk başvuru sürecini de tamamladık. Güneş enerjisi alanında, alternatif teklifleri de değerlendirerek, önümüzdeki süreçte şirket kaynakları ve yeşil finansman imkanlarıyla yaklaşık 6 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı hedefliyoruz. Bu yatırımın, özellikle bizim şirket olarak yeşil dönüşümümüze katkı yapmasının yanında, ülkemizin 2053 Net Sıfır emisyon hedeflerine de çok önemli katkılar yapacağına inanıyoruz.” 

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

ABD ve Güney Kore’nin Özgürlük Kalkanı Tatbikatına, Kuzey Kore'den Sert Tepki

Ramazan Bayramı Öncesi Emekli İkramiyelerine Zam Ne Kadar Olacak?

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Gram Altın ve Çeyrek Altında İlginç Artış

Piyasalarda Dolar Şoku

Euro 39,46 TL’ye Yükseldi! Döviz Piyasalarında Son Durum

Anamur’da Miniklerin "Tekne Orucu" Heyecanı

CHP’li Vekilden TBMM’ye Boşanma Önergesi

Özdemirden Esnafa Bayramlık Müjde

Kaymakam Bilal Bozdemirden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Anamur Muzuna Oynanan Büyük Oyun Ne?

Tourette Sendromu Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Mersin Büyükşehir, 8 Mart’a Özel “Pedalları Çeviriyoruz” Etkinliği

Mersin'de Gezegen Geçit Töreni Gökyüzü Tutkunlarını Büyüledi

Mersin’de Kaçak Akaryakıt Operasyonu: 6 Kişi Tutuklandı!

“CAYROKOPTER İLE HAVADAN TRAFİK DENETİMİ YAPILDI”

Anamur’da Yeşil Gelecek İçin Örnek Hareket!

Akdeniz’in Renkli Kültürü ve Yerel Radyoları

Evren Bütün Galaksi, Yıldız, Gezegen ve Göktaşları  İle Nereye Gidiyor?

Doğal Gençlik İksiri: Hücreleri Yenileyen Güçlü Macun

Yatırımcılar altında, Yeni Zirveyi Konuşuyor

Mersin Jandarmasının Yakaladığı 19 Sosyal Medya Dolandırıcısından 17'ai Tutuklandı

Anamur'a Serin ve Yağışlı Hava Geliyor

Anamur'da Kadınlar Mukabele Geleneğini Yaşatıyor

Anamur'da "Baba Okulu" Seminerleri Yoğun İlgi Gördü

Bahçeşehir Koleji'nden Euroleague Vurgusu: Başkan Yücel Hedefi Açıkladı!

Sevgilinize En Özel Çiçekler ile Zarif Bir Dokunuş

Mart Ayında Yapay ZekaYeni Döneme Giriyor

Orta Akdeniz'de Fırtına ve Sağanak Yağış Uyarısı

Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük Enfeksiyonlara Savaş Açan Besinleri Sıraladı

Yükleniyor

ABD ve Güney Kore’nin Özgürlük Kalkanı Tatbikatına, Kuzey Kore'den Sert Tepki

Ramazan Bayramı Öncesi Emekli İkramiyelerine Zam Ne Kadar Olacak?

Gram Altın ve Çeyrek Altında İlginç Artış

Piyasalarda Dolar Şoku

Euro 39,46 TL’ye Yükseldi! Döviz Piyasalarında Son Durum

Anamur’da Miniklerin "Tekne Orucu" Heyecanı

CHP’li Vekilden TBMM’ye Boşanma Önergesi

Özdemirden Esnafa Bayramlık Müjde

Kaymakam Bilal Bozdemirden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Anamur Muzuna Oynanan Büyük Oyun Ne?

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Anamur’un Gururu! İbrahim Takmet, Kickboks Türkiye Şampiyonasında Üçüncü Oldu

BOZYAZI’DA FUTBOL ŞÖLENİ! BELEDİYESPOR TARİHİ BİR MAÇA ÇIKIYOR

Mersin’de Büyük Heyecan: Carettalar İkinci Yarıya Galibiyetle Başlamak İstiyor

Mersin, Sporun Başkenti Olma Yolunda Hızla İlerliyor!

Galatasaray Deplasmanda Fırtına Esti, Kayserispor'u Ezip Geçti!

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Ünal, “AN” Kitabı İçin İlk İmza Gününü Bu Cuma Yücelen Vakfı’nda Gerçekleştirecek

Öğrenci Kimlik Kartı Kayıp İlanı

Silifke’de 15 Öğretmene Model Uçak Eğitimi Sertifikası Verildi

Öğretmenler günü öncesi çocukların öğretmenlerine olan sevgi ve özgüven bağlarını arttıralım

Yeni Dünya Zirvesi: Gençlere Yeni Dünyanın Kapılarını Araladı

Lidya Grup, SIGN İstanbul 2024’de global markaların yeni ürünleri ile teknoloji şovu yapacak

KARİYER MERKEZİ İŞ GÜCÜ PİYASASININ FOTOĞRAFINI ÇEKİYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN KURSLARI SAYESİNDE 3 ÜNİVERSİTEYİ DERECEYLE KAZANMAYI HAK ETTİ

BÜYÜKŞEHİR, GELECEĞİN BİLİM İNSANLARINI YETİŞTİRİYOR

E-öğrenme trendleri aldı başını gidiyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 26 21 0 5 37 68
2.Fenerbahçe 25 19 2 4 40 61
3.Samsunspor 26 15 6 5 14 50
4.Beşiktaş 24 12 4 8 15 44
5.Eyüpspor 26 12 7 7 11 43
6.Göztepe 25 10 9 6 10 36
7.İstanbul Başakşehir 25 10 9 6 7 36
8.Rizespor 26 10 13 3 -10 33
9.Antalyaspor 26 9 11 6 -17 33
10.Trabzonspor 25 8 9 8 9 32
11.Gazişehir Gaziantep 24 9 10 5 -1 32
12.Kasımpaşa 26 7 8 11 -6 32
13.Alanyaspor 26 8 11 7 -8 31
14.Konyaspor 26 7 12 7 -8 28
15.Sivasspor 26 7 13 6 -11 27
16.Bodrum FK 26 7 13 6 -11 27
17.Kayserispor 25 6 10 9 -18 27
18.Hatayspor 25 3 15 7 -18 16
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35