9725,14%0,01
35,22% 0,06
36,77% 0,12
2977,45% 0,32
4828,24% 0,00
KAHRAMANMARAŞ - 04.11.2022 - HİBYA - Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniğine kol ve bacaklarında uyuşma ve kas gücü kaybı şikayeti ile başvuran ve omurili?
KAHRAMANMARAŞ - 04.11.2022 - HİBYA - Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniğine kol ve bacaklarında uyuşma ve kas gücü kaybı şikayeti ile başvuran ve omuriliğinde 3,5 cm’lik tümör tespit edilen 45 yaşındaki hasta, gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.
Kahramanmaraş'ta yaşayan 45 yaşındaki Nazlı Palalı, 2020 yılında el ve ayaklarında uyuşma şikayetiyle başvurduğu birçok özel ve devlet hastanesi ameliyatın riskinden dolayı hastayı ameliyat etmekten kaçındı.
Uzun araştırmalar sonucu Palalı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İdris Altun'a başvurdu. Altun tarafından yapılan muayene ve tetkiklerde hastanın boyun ( servikal) omuriliğinde yerleşimli ve omuriliğe tamamen basan 3,5cm'lik büyüklüğünde tümör olduğu, kol ve bacaklarındaki güçsüzlük ve kas gücü kaybının tümörden kaynaklandığı tespit edildi. Beyinden çıkarak tüm vücudu kontrol eden ve solunum görevinde etkili olan omuriliğin içinde yerleşimli tümörün tüm risklerini kabul etti ve başarılı bir ameliyat geçirdi.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İdris Altun, ameliyat hakkında şunları belirtti:
“Tümör tüm vücudu kontrol eden, solunum fonksiyonunda etkili olan servikal 4 omurgadan başlayarak 5 omur seviyesinden 6 omura kadar uzanan omurilik içinde yerleşimliydi ve omurilik kanalının ön kısmındaydı. Boyun ön kısımdan çıkarılabilmesi için en az 2 boyun omurga kemiğinin alınması gerekiyordu. Boyun Arka tarafından çıkarılması durumunda omuriliğin zedelenme riski çok yüksek olup felç kalma ihtimali ve hayati risk taşıyordu. Omurgaların çıkarılması, şah damarlar, yemek borusu ve soluk borusunda zedelenmeler ve yaralanmalar olabileceği için arka kısımdan ameliyata kara verildi. Arka kısımdan 3 omurgaya kısmi pencereler açılarak kitleye ulaşıldı. Kolları kontrol eden ve omuriliği besleyen damarların arasından3,5 cm lik kitle tamamen başarı ile çıkarıldı. Ameliyat sırasında hiçbir komplikasyon olmadı. Ameliyat sonrasında sinir hattı rahatladı. Hastamız gayet iyi ve rahat durumda. Hastamızı bugün de yürüterek taburcu ettik.”
Nazlı Palalı ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Birçok doktora gittiğini ancak hiç kimsenin kendisini tedavi etmek istemediğini belirten Nazlı Palalı, bu riski alarak kendisini ameliyat yapan Altun'a teşekkür etti. Ameliyatın başarılı geçmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten palalı, şunları söyledi, 'Doktorumdan Allah razı olsun. Ameliyatımı yaptı. Sağlığıma kavuştum. Ameliyat riskliydi ve doktor ameliyat öncesi felç olabilirsin, ölüm tehlikesi var diyerek riskleri anlattı. Riski alıyorum dedim. İdris Hoca’ma ve ekibine çok teşekkür ederim' dedi.
Hibya Haber Ajansı