-
BIST 100
15827,36%-0,29
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,27% 0,04
-
GRAM ALTIN
6337,76% 1,47
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
kadınlardan Erkeklere Afetlere Dayanışma Çağırısı
Bornova Belediyesi Kadın Yazarlar Derneği işbirliği ile “8 Mart Kadın Mücadelesi ve Afetlerde Kadın Dayanışması” konulu söyleşi düzenledi.
Bornova Belediyesi Kadın Yazarlar Derneği işbirliği ile “8 Mart Kadın Mücadelesi ve Afetlerde Kadın Dayanışması” konulu söyleşi düzenledi. Söyleşide konuşan Birgül Değirmenci, “8 Mart bir dayanışma günüdür. Yaşamın her alanında hukuki ve fiili eşitliği sağlama günüdür. Bu erkeklerin de mücadelesi olmak zorundadır. Çünkü bu bir demokrasi mücadelesidir. Biz özgürleşmedikçe erkekler de özgürleşemez. Birlikte mücadele etmenin yolunu bulmak zorundayız” dedi.
Söyleşi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirildi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunulan söyleşiye Kadın Yazarlar Derneği’nin üyeleri Gönül Çatalcalı, Şerife Yalçınkaya, Birgül Değirmenci ve Sevim Korkmaz Dinç konuşmacı olarak katıldı.
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Belediyesi olarak kadınların hayatın her alanında var olmaları ve eşit temsili birlikte mücadele ettiklerini belirterek, “Ülkemizi yasa boğan deprem felaketinde de gördük ki, kadınların yaşadıkları haksızlıklar sürüyor. Kadınlar yaşamamaları gereken bazı dezavantajlı durumlar yine sadece kadın oldukları için deprem bölgesinde yaşıyor. Hayatın her alanında kadınların eşit ve onurlu bir şekilde yer alabilmeleri için mücadele etmeye devam etmeliyiz. Kadınlar ve erkekler zor günleri de iyi günleri de birlikte ve eşit bir şekilde yaşamalı” dedi.
“Ötekileştirme dili”
Konuşmacılardan Gönül Çatalcalı 8 Mart’ın önemini vurgulamaya devam edeceklerini söyleyerek, yerleşmiş algıları kırabilmek için hala büyük mücadeleler verdiklerini hatırlatırken, Şerife Yalçınkaya, özellikle depremden sonra bu felakette zarar görmüş kadınlara yönelik olarak ötekileştirme dilinin kullanıldığını dikkat çekti. Hiyerarşi içeren yardım kelimesinin yerine dayanışma kelimesinin kullanılması gerektiğini söyleyen Yalçınkaya, “Kadınlarımız” şeklindeki sahiplik bildiren kullanımlara da itiraz ettiklerini dile getirdi.
“Nüfusun yarısı kadın ama”
Söyleşiyi yöneten Sevim Korkmaz Dinç kadın mücadelesinde önemli aşamalar kaydedilmesini sağlayan kadınları salonu dulduran izleyicilerle birlikte alkışlarken, Birgül Değirmenci kadınların temsiliyetindeki sorunlara dikkat çekti. Türkiye’nin nüfusunun yarısının kadın olduğunu, bu oranın Bornova başta olmak üzere pek çok ilçede de aynı şekilde oluştuğunu dile getiren Değirmenci, ”Ancak bizler yaşamı, yönetim ve karar organlarını, kaynaklara erişimi yarı yarıya paylaşmıyoruz. 8 Mart bir dayanışma günüdür. Yaşamın her alanında hukuki ve fiili eşitliği sağlama günüdür. Bu erkeklerin de mücadelesi olmak zorundadır. Çünkü bu bir demokrasi mücadelesidir. Biz özgürleşmedikçe erkekler de özgürleşemez. Birlikte mücadele etmenin yolunu bulmak zorundayız” dedi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yükleniyor


