-
BIST 100
15748,15%-0,38
-
DOLAR
44,46% 0,11
-
EURO
51,16% -0,10
-
GRAM ALTIN
6481,01% 0,99
-
Ç. ALTIN
10645,44% 0,00
İzmirliler PAKOFEST'te patili dostlarla buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hayvanseverlerle patili dostları buluşturmak için “PAKOFEST”e ev sahipliği yapıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hayvanseverlerle patili dostları buluşturmak için “PAKOFEST”e ev sahipliği yapıyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen festivalde, İzmirliler can dostlarla keyifli anlar yaşama imkanı yakaladı. Pako Sosyal Yaşam Kampüsü’ndeki festival bugün de devam ediyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez düzenlediği PAKOFEST ile hayvanseverlerle patili dostları aynı çatı altında buluşturdu. Bornova’nın Gökdere mevkiinde bulunan Pako Sosyal Yaşam Kampüsü’nde düzenlenen festival kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yanı sıra söyleşiler, yarışmalar ve konserlerle renklendi. İzmirliler eğlenceli aktivitelerle zaman geçirirken, can dostlarla da keyifli anlar yaşama imkanı yakaladı. Özellikle köpek yıkama ve gezdirmeye yönelik aktiviteler, çocukların can dostlara yönelik sevgisini de pekiştirdi. PAKOFEST bugün de (Pazar) 11.00- 21.00 saatleri arasında yapılacak.
“Sokaktaki hayvana bir yaşam kazandırmak çok kıymetli”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Kerem Girişken, Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nün sadece hayvanların barınak olarak misafir edildiği bir alan değil, özel bir yer olduğunu söyledi. Kerem Girişken, “İnsanlar gelip burada hayvanlarla zaman geçiriyor. Yurttaşların sosyalleştiği bir alan. Yine hayvanların özel ilgi gördüğü bir yer. Burada hayvanlar için de özel mamalar üretiliyor” dedi.
Festivale güzel bir ilginin olduğunu belirten Girişken, sokak hayvanlarının sahiplenilmesi için de çağrıda bulunarak, “Artık sokaktaki hayvanı eve almak, ona bir yaşam kazandırmak çok kıymetli. Sokaklar, hayvanlar için tehlikeli yerler. Yaşamlarını sağlıklı yürütmeleri için kısıtlı imkanların olduğu yerler. Bir hayvan satın almak yerine, onu sahiplenmek, ona bir yaşam kazandırmak demek. Bunu yapabilmek için çok fazla çaba sarf ediyoruz. Herkesi buraya bekliyoruz. Gelsinler, neler yaptığımızı görsünler. Buraya gelmek herkesi çok mutlu edecektir” dedi.
Bir kap su çağrısı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik İşleri Şube Müdürü Umut Polat da yurttaşlara “Satın alma sahiplen” diye seslenerek, “Bakım evlerimizde çok güzel köpeklerimiz var. Yurttaşlar haftanın yedi günü gelip bakımevini ziyaret ederek, can dostlarımızı sahiplenebilir. Onunla hayatı boyunca mutlu bir yaşam sürebilirler” dedi. Havaların ısındığına da dikkat çeken Umut Polat, şu çağrıda bulundu: “Yaz aylarına girdik. Havalar çok sıcak. Vatandaşlarımızın kapılarının önüne bir kap su koymalarını rica ediyoruz. Bu, can dostlarımızı mutlu edecek. Onların bize bizim de onlara ihtiyacımız var.”
Çocuklar da yetişkinler de doyasıya eğlendi
Festivale çocukları ile gelen Pelin Kocatürk, “Çocuklarımızı getirdik. Çok güzel bir organizasyon. Çocuklarımız çok eğlendi” dedi. Hülya Avcı da “Beş çocukla geldik. Harika bir etkinlikti. Köpek yıkadık ve gezdirdik. Yürüyüş yaptık. Çok keyfiydi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bu etkinlik için çok teşekkür ediyorum” dedi. Çocuklar da etkinlikte eğlenceli anlar geçirdi. Beril Erdoğan daha önce Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’ne gelmediğini belirterek, “İlk kez geldim. Köpek gezdirdim, çok tatlıydı” diye konuştu. Deniz Avcı ise “Köpek yıkadım, köpek gezdirdim. Tiyatro izlerken biraz üzüldüm ama yine de kendimi çok iyi hissediyorum” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Anamur’da Nevruz Ateşi Birlik ve Beraberlik İçin Yandı
Kandilli’nin 115 Yıllık İklim Arşivi Yapay Zeka ile Dijital Dünyaya Taşınıyor
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
Yükleniyor

