-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,90% -0,02
-
GRAM ALTIN
7270,89% 0,91
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
İzmir'de mahalle afet gönüllüleri eğitimleri başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, olası bir depremin ardından kentte arama ve kurtarma çalışmalarını daha etkili şekilde sürdürmek için mahallelerde afet gönüllülerinden oluşan ekipler kuruyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, olası bir depremin ardından kentte arama ve kurtarma çalışmalarını daha etkili şekilde sürdürmek için mahallelerde afet gönüllülerinden oluşan ekipler kuruyor. İzmir genelinde bin 293 mahallede 10’ar kişilik ekipler oluşturulacak. Gönüllüler afetlerde arama ve kurtarma çalışmalarının daha sağlıklı şekilde sürdürülmesi için yetkililere hayati öneme sahip bilgiler verecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, birinci derecede deprem kuşağında yer alan kenti afetlere dirençli hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, bir yandan deprem araştırmaları ve risk azaltma çalışmalarını sürdürürken diğer taraftan ise yurttaşların afetlere karşı bilinçlenmesini sağlıyor. Bu kapsamda Mahalle Afet Gönüllüleri projesini hayata geçiren Büyükşehir, ilk eğitimi Buca Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Konferans Salonu’nda verdi. Gönüllülere ilk yardım konusunda da bilgi verildi.
“Artık daha bilinçli olmak zorundayız”
Toplantının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, ülkenin 6 Şubat’tan beri büyük bir sınav verdiğini belirterek, “Hepimiz çok üzgünüz. İçimiz öyle acıyor ki. Yaşandı geçti, önümüze bakalım diyebilmek mümkün değil. Sürekli sorguluyor ve düşünüyoruz. Hepimiz biliyoruz ki artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, olmamalı da zaten. Artık daha bilinçli olmak, daha dikkatli olmak zorundayız” dedi.
Binayı bilen kişiler çok önemli
Deprem bölgesinde binaların nasıl yıkıldığını herkesin gördüğünü ifade eden Şükran Nurlu, “Oysa hepsi birer yuvaydı. Enkaz yığını haline geldi. Bu depremlerde ayrıca arama kurtarma ekipleri enkaza ulaştığında, binayı bilen, binadaki evlerin odalarını bilen, yerleşimini anlatabilecek, içinde kaç kişinin yaşadığını söyleyebilecek, kişilerin yaşlarını az çok bilen birilerinin olmasının ne kadar önemli olduğunu da anladık” diye konuştu.
Bilinçlendirme
Mahalle Afet Gönülleri eğitim çalışmasının önemine değinen Nurlu, “Gönüllülerimize afet öncesinde, afet anında ve afet sonrasında yapılması ve yapılmaması gerekenleri anlatacağız. Profesyonel destek gelene kadar, geldikten sonra yapılması gereken basit ama hayat kurtarabilecek önemli çalışmaları aktarıyoruz. Gönüllülerimiz öğrendiklerini birer elçi olarak içerisinde bulunduğu ortamlarda, mahallelerinde farklı kişilere anlatacak. Bu sayede daha çok insanımız bilinçlenecek, olası bir afet anında daha çok can kurtulabilecek” ifadelerini kullandı.
Gönüllülük çalışması nasıl olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk etapta bin 293 mahallede 10’ar kişilik ekipler kuracak. Gönüllülere verilecek eğitimlerle, yurttaşlar olası bir afet sonrası arama ve kurtarma ekiplerinin çalışmaları sağlıklı şekilde sürdürmesi için bina ve mahalle ile ilgili detaylı bilgileri sağlayacak.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal
19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı
Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu
7 Mart Çılgın Sayısal Loto Sonuçları Açıklandı: Gözler Büyük İkramiyede!
Müftü Deresi Yaşam Vadisi’nde Çalışmalar Haziran’da Başlıyor
Bu İftarda Manevi Ruh Gönüllere Dokundu
Yemek Yardımı Düzenlemesinde Lokanta ve Küçük İşletmeler İçin Eşitlik Çağrısı
3-D Oyun Konsolu Hakkında Bilmeniz gerekenler
Kadınlar Toplumsal Gelişimin Temel Taşıdır
Son Nesilden Yeni Doğuş Senaryosu
Yükleniyor

