-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
İzmir İtfaiyesi 2022 yılında 12 bin 500 kişiye eğitim verdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2022 yılında 12 bin 500 kişiye Toros’ta bulunan Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi’nde eğitim verdi.
Merkezde özel sektörde çalışan itfaiye ekiplerine, yangın ve doğal afet gibi durumlara hızlı ve etkili müdahale teknikleri öğretiliyor. Doğal Afet Eğitim simülasyonları, gerçeğe yakın müdahale teknikleriyle, eğitime katılanları afetlere hazırlıyor. Geçen yıl 12 bin 500 kişiye eğitim verildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimlerle temel afet bilincinin geliştirilmesinin hedeflendiğini belirterek, şunları söyledi:
“Birinci öncelik bu tür olaylarda onların hayatta kalmasını sağlayacak temel bilgileri öğrenmelerini sağlamak. Dumanlı ve zehirli ortamlardaki müdahale şekillerinin yanı sıra temiz hava solunum cihazları, duman maskeleri ile çalışmayı öğreniyorlar. Bir kriz anında yapacakları standart hareket tarzlarını da öğretiyoruz.”
.jpg)
“Türkiye’ye örnek tesis”
Katılımcıların gerçeğe yakın bir simülasyon merkezinde deneyim kazandıklarını dile getiren Derse, “Alevin sıcaklığını hissederek, duman ve zehirli gazları hissederek burada bir müdahale yöntemini öğreniyor. Dumanlı ortamlarda hareket tarzı, araç yangınları, mutfak yangınları gibi yangınlara müdahaleyi öğreniyor. Burası Türkiye’de örnek bir tesis.” diye konuştu.
“Yangının içerisindeymişim gibi hissettim”
Özel bir şirkette çalışan ve Toros’ta verilen eğitimlere katılan Mehmet Kirkit, yangının içerisinde kalma hissini yaşadığını belirterek, “Normalde fabrikada da bu tür eğitimler yapıyorduk ama böylesini ilk kez deneyimledim. Bizim için de bir ilk oldu. Bu eğitimden çok şey öğrendim. Yangına nasıl müdahale edeceğimi öğrendim. Çok faydalı oldu.” ifadelerini kullandı.
“Eğitim alırken bu görevin ne kadar zor olduğunu gördüm”
Serdar Zeytinciler ise önemli deneyimler kazandığının altını çizerek, “Bazı müdahaleler dışardan basit gibi görünüyor ama öyle değil. İçerde ısı çok yüksek. Burada eğitim alırken, bu görevin ne kadar zor olduğunu gördüm. Özverili çalışılması gereken bir iş. Çoğu zaman insanları kurtarmanız gerekiyor.” dedi.
“Nasıl müdahale edebileceğimizi öğrendik”
Gürcan Güler de “Biz de iş yerimizde eğitim alıyoruz ancak bu şekilde çok amaçlı bir binamız yok. Burada daha profesyonel eğitim alıyoruz. Güzel bir tecrübe. Böyle bir eğitim almak iş dışında sivil hayatımız açısından da önemli. Evimizde veya işimizde olsun, bu tür tehlikelere karşı önlem alabileceğimizi, nasıl müdahale edebileceğimizi öğrendik.” şeklinde konuştu.
.jpg)
Hibya Haber Ajansı
Anamur’da Nevruz Ateşi Birlik ve Beraberlik İçin Yandı
Kandilli’nin 115 Yıllık İklim Arşivi Yapay Zeka ile Dijital Dünyaya Taşınıyor
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
Yükleniyor

