• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% 0,00
  • EURO

    44,94% 0,00
  • GRAM ALTIN

    4255,72% 0,46
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

İzmir Büyükşehir Belediyesi bin kişi ile deprem bölgesinde çalışacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası basın açıklaması yaptı.

GÜNCEL 9.02.2023 19:41:40 633
İzmir Büyükşehir Belediyesi bin kişi ile deprem bölgesinde çalışacak
Haberi Sesli Oku

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası basın açıklaması yaptı. Başkan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tüm dinamiklerini seferber ederek bin belediye personeli ile Hatay, Adıyaman, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta bir büyükşehir belediyesi gibi çalışacak koordinasyon merkezleri kuracaklarını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) toplantısı sonrası basın toplantısı yaparak, deprem bölgesindeki izlenimlerini paylaştı. Soyer, “Adana'ya gittik. Daha sonra İskenderun, Antakya, Defne, Samandağ ve Arsuz'da kaldık. Sonra Osmaniye, Pazarcık, Gölbaşı, Nurdağı, Maraş, Adıyaman ve Urfa'ya kadar gittik. Yaklaşık bin kilometrelik güzergah boyunca büyük bir felaketle karşılaştık. Ve facia, felaket ne kadar büyükse koordinasyonsuzluk da o kadar büyüktü. Yıkılmış moloz kentlerden geçtik. Büyük bir çaresizlik vardı. Su, elektrik, ekmek, doğalgaz yoktu. Günlerce sadece bir tas çorba içmiş insanlarla karşılaştık. İnsanlar donarak ölmemek için yaşam mücadelesi veriyor. Çok ağır bir tablo var. Televizyonlarda gördüğümüz mucize kurtuluş haberleri doğru ama bu ger&cc edil;eğin binde biri bile değil” dedi.
 
“İnsanlar zor şartlarda yaşama savaşı veriyor”
Deprem bölgesinde ilk gittikleri zaman devleti orada göremediklerini ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Enkaz altından ilk 8 saat kendi imkanları ile çıkanlar vardı. 40. saatten sonra kurtarma haberlerini duymaya başladık. Ondan sonra arama kurtarma ekipleri arama kurtarma çalışmalarına müdahil oldu. Sağlık konusu aynı şekilde. Hastaneler yıkılmış. Ayakta kalanların ise koridorlarında üst üste cesetler var. İnsanlar çaresiz ve yalnız kalmış durumda” dedi.

“İzmir bu çalışmaları en iyi yapacak kent”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremin ardından başlattığı çalışmaları da anlatan Başkan Tunç Soyer, “Hatay’da içme suyu yok. İZSU ekipleri, orada çalışıyor. İçme suyu pis su ile karışmış. Şehir idaresi içme suyu veremiyor. Ekiplerimiz pis su kanallarının ayrı tutulması için çalışıyor. Bölgeye gidecek diğer ekiplerle paket su arıtma tesisinin montajını yapacağız. 4 şehirde bir koordinasyon merkezi kuracağız. Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Kahramanmaraş. Bu koordinasyon merkezleri birçok fonksiyonu icra edecek. Bir birim çocuklar, diğeri kadınlar, bir diğeri gönderilen malzemelerin doğru adreslere teslim edilmesi için çalışacak. Çok büyük bir coğrafya. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 81 kent içerisinde en doğru, en iyi hizmeti taşıyacak ve hedefine ulaştırtacak kent İzmir’dir. İzmir 2 yıl önce büyü k bir deprem yaşadı ve bundan büyük ders çıkardı. Başarı ile bu sınavı atlattı. Kentin tüm dinamiklerini seferber ederek bunu başardı. Bir hayalden bahsetmiyorum. İzmir bu çalışmaları en iyi şekilde yapacak şehirdir” dedi.

Acil ihtiyaçları anlattı
Bölgede en çok çadır, battaniye, jeneratör, tuvalet, mazot ihtiyacının bulunduğunu aktaran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Biz İzmir olarak üzerimize düşen neyse sonuna kadar yapacağız. Siyaset hayatı iyileştirme sanatı ise biz o siyasetin alasını yapacağız. Biz o yardımları ulaştırdık, ulaştırmaya devam edeceğiz. Bunu kimse durduramaz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İzmir’in bütün enerjisini, vicdanını oraya götürmek zorundayım. Bana yüzlerce gönüllü talebi geliyor. Bu benim vazifem. Ben İzmir'in Büyükşehir Belediye Başkanıysam o yardımı oraya en doğru şekilde götürmeye devam edeceğim” dedi.

İzmir’deki deprem çalışmaları
Başkan Soyer, İzmir’de kenti depremlere karşı dirençli hale getirmek için yaptıkları çalışmaların sürdüğünü de hatırlatarak, şunları paylaştı: “İzmir’de bütün viyadüklerin, köprülerin analizleri yapıldı. Hepsi ile ilgili raporlar çıktı. O anlamda korkacak bir şey yok. Ama konut stoku eski ve bizim açımızdan kuşkulu. Her binanın deprem güvenliğini ölçüyoruz. Bütün bu veriler ve bilimsel raporlar ışığında gelecek planlaması yapmaya çalışıyoruz. İmar planlarımızı bu veriler ışığanda yeniden revize ediyoruz.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin afet sonrası yaptığı çalışmaları anlattı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deprem sonrası yaptığı yardım çalışmalarından da bahseden Başkan Tunç Soyer, açılan umuthareketi.izmir.bel.tr adresinden bölgeye ulaştırılmak üzere 60 saatte 37 milyon liralık alışveriş yapıldığını, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu, Gaziemir Fuar İzmir ve Çankaya'daki APİKAM'ın bahçesinde yardım toplama merkezi oluşturduklarını, bugüne dek 92 tır, 42 kamyon, 3 uçak ve 3 gemi ile toplamda 1 milyon 600 bin 200 parça eşyanın deprem bölgelerine gönderildiğini söyledi. Başkan Soyer, 478 İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli ve 185 aracın deprem bölgesinde yardım çalışmalarına destek verdiğini, ayrıca günde 10 bin kişilik yemek üreten mobil mutfağın  Hatay EXPO yolu üzerinde vatandaşlara sıcak yemek dağıttığını açıkladı.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Anamur’un Kalbinde Yaşam ve Kültür: Tarih, Tat ve Gelenek Bir Arada

Altın Uçtu Gram Altın 4 Bin 256,47 TL’ye Ulaştı

Anamur'da Yüzlerce Gençler Camilerde Buluştu

Osman Kahvecioğlu Bayram Mesajı

Kaymakamımız Bilal Bozdemir'den Kurban Bayramı Mesajı

Başkan Denizden, Kurban Bayramı Mesajı

AK Parti Anamur İlçe Başkanı Burak Bulutun Kurban Bayramı Mesajı

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL KURBAN BAYRAMI’NI KUTLADI

Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya'dan Kutlama Mesajı

MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal

Aksa Doğal Gaz

Bozyazı CHP Baykal Arıdeniz

Esnaf Kefalet Kooperatifi

Erdal Karan

Kılıç Tarım

Asil Gayrimenkul

Çözüm Akademi

Anamur 7/24

Motorcu Küçük Dayı

Özgüven Bayram Mesajı

ANTSO Başkanı Tuna’dan: Mesajında, Bayramı'nızın Huzur İçinde Geçmesi Temenni Etti

Başkan Deniz; "Memurumuzu Enflasyona Ezdirmedik"

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

Ukrayna'dan Rusya'ya Derinlikli İHA Saldırısı: Stratejik Hava Üsleri Hedef Alındı

Gaziantep'te Hava Durumu: Sıcaklık 32°C'ye Ulaştı

Resmi Gazete'de Bugün: Yeni Yönetmelikler ve Atamalar Yayımlandı

Hollandalı Aşırı Sağcı Lider Wilders, Koalisyondan Çekildiklerini Duyurdu

Milli Savunma Üniversitesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Bayram Öncesi Ulaşım Tedbirlerini Açıkladı

Ticaret Bakanı Bolat, OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı'na Katıldı

Yükleniyor

Başkan Deniz; "Memurumuzu Enflasyona Ezdirmedik"

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

Büyükşehir Belediyesi Anamur ve Bozyazı’da Yol Konforunu Artırıyor

Z Kuşağı Argo Terimleri ve TikTok Trendleri Sosyal Medyada Gündemi Sarstı!

Müftü Fidan, Engelli Bireylerle Buluştu

AGC, AGF’nin 12. Üyesi Oldu 

AGF’li Gazeteciler Anamur’a Hayran Kaldı 

Muhtar Bolluk’un Hizmetlerini Dinleyen Kaymakam Dereköyün Fahri Hemşerisi Oldu

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun Anamur Gezisine Anamur AGC Ev Sahipliği Yapacak

Traktörle Çarpışan Motosiklet 3 Can Aldı

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.