-
BIST 100
15978,76%-0,68
-
DOLAR
44,18% -0,07
-
EURO
50,61% 0,16
-
GRAM ALTIN
7099,47% -0,50
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
İYİ Partili Usta: “2023 hedefleri çöp oldu”
İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Samsun'da yaptığı konuşma sırasında 2023 hedeflerine değindiğini belirten İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Türkiye’nin hedeflerin koyulduğu 2011 yılına göre bile çok geride olduğunu öne sürerek, “2023 hedefleri çöp oldu.” dedi.
Usta, partisinin Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ün, Genel Kurul salonunda yaşanan olay nedeniyle yoğun bakıma alındığına değinerek, AK Parti'den konuyla ilgili bir özür gelmediği için bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti Grubu'nun söz aldığı sırada Genel Kurul salonunu terk ettiklerini hatırlattı.
'Her konuda çıkıp beyanat veren Meclis Başkanı, bir milletvekili ölümden dönüyor ama böyle bir olaydan sonra çıkıp bir kelime konuşmuyor. Meclis Başkanı'nın tarafsızlığını yitirdiğini net şekilde görmek mümkün.' diyen Usta, bu durumu kabul etmediklerini ekledi.
Usta, 'AK Parti şiddetle arasına mesafe koyamayan bir siyasi parti haline gelmiştir. Kavgadan, gerginlikten besleniyor. Bunu Meclis'te çok net şekilde gösteriyor.' diye konuştu.
AK Parti’nin 2023 seçimlerini kaybedeceğini ileri süren Usta, “Bu başarısızlığın getirdiği bir hırçınlık maalesef ülkeye de zarar veriyor.' şeklinde konuştu.
Usta, 2011'de TÜFE yüzde 6,5 iken şu anda yüzde 84,4; 2011'de ÜFE yüzde 11,1 iken şu anda yüzde 136; işsizlik oranı 2011'de yüzde 9,1 iken şu anda yüzde 10,8 olduğunu aktararak, 2011 yılında 838 milyar dolar olan Türkiye'nin milli gelirinin, şu anda 808 milyar dolara düştüğünü vurguladı.
“Samsun’u kaybettiklerini görüyor”
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin art arda Samsun’a ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Usta, 'Kendilerine hayırdır diyorum. Bu kadar Samsun ziyareti neyin nesidir? Bugüne kadar Samsun'a hiçbir şey vermediniz. Niye Samsun'u bu kadar çok ziyaret ediyorsunuz? Çünkü Samsun'u kaybettiklerini çok net bir şekilde görüyorlar.' değerlendirmesini yaptı.
Usta, 'AK Parti, Samsun'un üzerine son 20 yılda bir kabus gibi çöktü. Samsun'a hiçbir şey vermeyen, Samsun'u geriye götüren bir hükümet var. AK Parti Samsun milletvekillerinin Samsun diye bir dertleri yok. Birçoğu zaten Samsun'da değil.' dedi.
Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Endeksi rakamlarına işaret eden Usta, 'Samsun'un 17 ilçesi var. Bir ilçesi bile ilk 50'de değil. Yine 17 ilçeden 11 ilçe 2017-2022 mukayesesine göre, ilçeler sıralamasında aşağıya düşmüş.' bilgilerini paylaştı.
Usta, 2006 yılında kişi başı gelirde 38. sırada olan Samsun'un, 2021 yılında 48. sıraya gerilediğine dikkat çekerek, kente 147 milyon dolarlık yatırım yapılmasına rağmen aynı dönemde ilden 3 milyar 335 milyon dolar vergi alındığını dile getirdi.
'Topladığının yüzde 4'ünü yatırım olarak vermiş bir AK Parti iktidarı var' diyen Usta, sözlerinin devamında Samsun'da yapılan açılışa kaç kişinin katıldığına ilişkin tartışmalara değindi.
“Maksimum 22 bin kişi vardı”
Usta, Samsun’da düzenlenen mitinge en fazla 22 bin kişinin katıldığını iddia ederek, şunları kaydetti:
'100 bin kişi falan deniliyordu. Bu işin uzmanları var, alan hesabında yapılan hesaplar var. Bunun çok önemli bir kısmı da polis. Dolayısıyla siz Samsun'a bir şey vermezseniz, Samsun sizi kucaklamaz. Hiçbir coşku yok, gençlerin olmadığı, etraftan partililerin, devlet memurlarının doldurulduğu bir miting oldu.'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Samsun'a 9 baraj yaptıkları yönündeki açıklamasını hatırlatan Usta, kentteki 13 barajdan 6 tanesinin AK Parti döneminden önce, inşası daha önce başlayan 5 barajın AK Parti döneminde, 1 barajın ise AK Parti döneminde başlayıp bitirildiğini söyledi.
Usta, AK Partili Samsun milletvekillerinin kente sahip çıkmadığını öne sürerek, 'Orman İşletme Bölge Müdürlüğü başka bir ile taşınmak istendi. Buna biz engel olduk. Türk Telekom Bölge Müdürlüğü başka bir ile taşınıyordu. Yine yaptığımız baskılarla buna engel olduk. Engel olmadıklarımız var. Mesela Adli Tıp. Adli Tıp'ı neden Samsun'dan taşırsınız? TEKNOFEST'in gelir getirici faaliyetleri dışarıya gönderildi.” ifadelerini kullandı.
Çarşamba Şeker Fabrikası’nı bir türlü açtıramadıklarını dile getiren Usta, “Türkiye'nin en yeni, en modern şeker fabrikası kapalı. En son gelen bilgilere göre de; makinalar yağmalanmaya başladı. Çarşamba Ovası'na bir zehir santrali kuruluyor. Buna da engel olamadık. Tekkeköy'de Eti Bakır A.Ş.'ye ait atık depolama tesisine izin verildi. Oradaki bütün su kaynaklarını kirletecek bir tesise izin verildi. Hızlı tren projesi de her seçim dönemi söylenip hiçbir adım atılmamış bir konudur.' diye konuştu.
Hibya Haber Ajansı
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Yükleniyor


