• BIST 100

    14769,06%2,12
  • DOLAR

    43,03% 0,03
  • EURO

    50,32% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6178,78% -0,60
  • Ç. ALTIN

    10159,23% 0,00

İslahiye’deki Osmangazi Evleri’nde yüzler gülüyor

Asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Gaziantep’in İslahiye ilçesinde Bursa’nın Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen prefabrik konutlarda huzurlu bir yaşam başladı. Aileler, g

GÜNCEL 27.05.2023 10:56:00 1092
İslahiye’deki Osmangazi Evleri’nde yüzler gülüyor
Haberi Sesli Oku

İktidar, devlet ve vatandaşın el ele verip depremzede halk için büyük katkılar sağladığını ve en büyük katkının prefabrik evler olduğunu aktaran Resul Doğan, “ Deprem zamanında çok acılı ve heyecanlı anlar yaşadık. Bu acılı günlerde çadırlarda devletin şefkatli ellerinde yaşamaya tutunduk. İktidar, devlet ve vatandaş el ele bizlere insani yardımlarını üstün başarılarla yapmış oldu ve bizleri bu döneme kadar en iyi şekilde insanlık yapmaya kalktılar. Şu anda Osmangazi Belediyesinin yapmış olduğu prefabrik evlerden birinde oturuyorum. Osmangazi Belediyesine ve Belediye Başkanımız Mustafa Bey’e ekibine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Prefabrik evlerin gündelik kullanıma uygun ve hijyen açısından elverişli olduğuna değinen bir vatandaş, “Osmangazi belediye başkanımıza çok teşekkür ederiz. Allah kendisinden bin kez razı olsun. Ben 5 buçuk aylık bebeğimle beraber konteynerde kalıyordum. Şuan buraya prefabrik eve geldim. Evlerin içerisi çok temiz. Zorlu geçen deprem sürecinde yemek bile yapamıyorduk. En azından şuan çocuklarımıza ve kendimize yemek yapabiliyoruz. Belediye başkanımıza çok teşekkür ederim. Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Asrın felaketi olan depremden sonra çadırda kalan ve Osmangazi Belediyesi’nin projesiyle prefabrik eve geçen Fatma Doğan ise mutluluğunu şu sözlerle aktardı: “Prefabrik evler çok güzel, ben eşim ve kızım Osmangazi Belediye Başkanımız olmasaydı çadırda tek başına kalacaktık. Belediye başkanımızdan Allah bin kere razı olsun, işi rast gelsin. Vatanımıza ve milletimize çok teşekkür ediyorum”

VATANDAŞLARDAN KAHVE İKRAMI

İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, AK Parti İslahiye İlçe Başkanı Mehmet Arslan, MHP İslahiye İlçe Başkanı Muammer Çıngı ile birlikte Osmangazi Evleri’ndeki vatandaşlara konuk olan Başkan Dündar, konutların yanı sıra okul, mescit, millet kıraathanesi ve polis merkezinin de önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini söyledi. Prefabrik konutları tek tek gezerek ihtiyaçları soran Başkan Dündar ve beraberindeki heyete, vatandaşlar konutlarına davet ederek kahve ikramında bulundu. Başkan Dündar, yeni tamamlanan oyun gruplarındaki çocuklarla da yakından ilgilenerek çeşitli hediyeler verdi.

6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinin ardından vatandaşların yüzlerindeki tebessümü görmenin kendilerini duygulandırdığını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Depremin ilk gününden itibaren sürekli buradayız. Bölgenin her vilayetine giden arkadaşlarımız oldu. Bölgedeki temizlik, ilaçlama ve aşevi hizmetlerimiz devam ediyor. İslahiye’de tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim ettiğimiz 100 hanelik prefabrik kent güzel bir hizmet oldu. Buradaki vatandaşlarımızı kalıcı konutlara geçmeden önce geçici konutlarda rahat bir şekilde yaşam sürmelerine yardımcı oluyoruz. Onların memnun olduğu gördüğümüz için bizler de çok mutluyuz” dedi.

Belediyedeki mimar ve mühendislerin çalışması sonucu güzel bir proje ortaya çıktığını anlatan Dündar, “Bir evde ihtiyaç duyulan bütün eşyaların yer aldığı, bir ailenin rahatlıkla yaşayabileceği konutları teslim ettik. Burası tam anlamıyla bir mahalle oldu. Çocuk oyun gruplarının montajları yapıldı. Cami, millet kıraathanesi, polis merkezi gibi alanlar da kısa sürede hizmet vermeye başlayacak. Bu süreçte, bölge halkımızın, belediye başkanımız ile birlikte AK Parti ve MHP ilçe başkanlarımızın desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Onların talepleri yönünde bu çalışmaları gerçekleştirdik. Burada güzel bir sonuç elde etmişsek, bu hepimizin ortak çalışmasının bir eseri, hepimizin başarısı. Çocuklarımıza güzel bir gelecek için çalışıyoruz. Ailelerimiz, bu konutlarda güle güle otursunlar” ifadelerini kullandı.

Depremin ilk gününden itibaren kendilerini yalnız bırakmadığı için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve ekibine ilçe halkı adına teşekkürlerini ileten İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, “Deprem gününden beri bizi yalnız bırakmayan Osmangazi Belediye Belediye Başkanımıza ve ekibine şahsım ve ilçem adına sonsuz teşekkür ediyorum. Gerçekten ilk günden bu güne kadar hem kurtarma hizmetlerinde, hem de diğer hizmetlerde, aşevlerinde, kalıcı konutlar yapımında büyük destek sağladılar. Bu zor günümüzde bizleri yalnız bırakmadılar. Bu süreç içerisinde belediyeciliğin en iyisini gösterdiler. Bu hizmetlerini hiçbir zaman unutmayacağız” şeklinde konuştu.

Depremden sonra Osmangazi Belediyesi’nin gerek sahada gerekse yardım konusunda yalnız bırakmadığını söyleyen AK Parti İslahiye İlçe Başkanı Mehmet Arslan, “Osmangazi Belediye Başkanımıza, asrın felaketi denilen bu depremde bizleri yalnız bırakmadığı için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan adına teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a yaptıkları projelerle depremzedelerin yanında oldukları için teşekkürlerini ileten MHP İslahiye İlçe Başkanı Muammer Çıngı da, 'Osmangazi Belediye Başkanımız ve değerli ekibine, memleketimize vermiş oldukları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum” diye konuştu. Başkan Dündar’a konuk olduğu bir konuttaki afetzede vatandaş tarafından Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Aileler ve çocuklar ile sohbet ederek taleplerini dinleyen Başkan Dündar, İslahiye ilçesindeki esnaf ile bir araya gelerek Bursa halkının selamını iletti.

Anahtar Kelimeler:

Polis, Savcı veya Asker Para İstemez!

ANAMED’den Anamur Ekspres’e Anlamlı Ziyaret

Mersin Jandarmadan Büyük Operasyon Binlerce Patlayıcı Kaçak Malzeme Ele Geçirildi!

Mersin’in Gururu Büyükşehir ve MESKİ: Kurtuluş Kupası’nda Şampiyonluk Geldi!

Müjde: Kredi Faiz Oranları Yüzde 20’ye Geriledi!

Anamur ve Bozyazı’da Muz İthalatında Ek Vergi Yerli Üreticiye Nefes Aldırdı

Emeklilerin Kaderini Belirleyecek Yıl Sonu TEFE-TÜFE Tablosu Netleşti

ANAMUR’DA ÇEVREYİ KİRLETENLERE AĞIR YAPTIRIM: “BU KİRLETME HIZINA YETİŞİLEMEZ!”

Bozyazı’da Korkutan Araç Yangınları: Gece Yarısı İki Araç Alev Aldı

Altında Bir Dönem Kapandı O Yöntem, 81 İlde Yasaklandı

Torosların Karı Üreticinin Yüzü Gülüyor

Anamur’da Hatalı Park Kaosu: Belediye Otobüsü Mahsur Kaldı, Trafik Felç Oldu!

Eminol Grup Profesyonel Yöneticilik Ile Ankara Profesyonel Site Yönetimi Neden Tercih Ediliyor?

Anamur’da Yeni Yılın İlk Sabahı Camilerde Karşılandı

​800 Milyon TL'lik Dev Şans Üç Şehre Güldü

Kaymakam Kemal Durudan Yeni Yıl Mesajı

Kükür Mahalle Sakinleri Bu Kayanın Altından Bildikleri Bütün Duaları Okuyarak Geçiyor

Mersin’de 2026'ya Karanlıkta Girecek 13 İlçede 3 Günlük Planlı Elektrik Kesintisi!

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Mersin Büyükşehir’in Hıyar Fidesi Desteği Hasatla Taçlandı!

Edebiyatın Çok Yönlü Kalemi Betül Fırat: 20 Eser ve Yeni Ufuklar

KAYIP ENGELLİ VATANDAŞ TERMAL DRONLA KURTARILDI!

BULVARDA YAYA GEÇİDİNİ KULLANMAYAN GENCE KAMYONET ÇARPTI!

MERSİN’DE EVLAT ACISI: ELEKTRİKLİ SOBA FACİASI 2 CAN ALDI

Antalya–Mersin Arası 5 Saate Düşüyor:

101 Suç Kaydı Olan "Suç Makinesi" Yenişehir'de Kapana Kısıldı!

Dijital Detoks: Modern Zamanın Yeni Lüksü mü?

Anamur’da Edebiyat Rüzgarı: Eser İnceleme Sanatı Masaya Yatırıldı

Mersin’de Kadınların Sesi Beyaz Perdede: Uçan Süpürge Festivali’ne Dev İlgi!

İnegöl Koltuk ve Yatak Odası Takımları Savenis.com’da!

Yükleniyor

Polis, Savcı veya Asker Para İstemez!

ANAMUR’DA ÇEVREYİ KİRLETENLERE AĞIR YAPTIRIM: “BU KİRLETME HIZINA YETİŞİLEMEZ!”

Bozyazı’da Korkutan Araç Yangınları: Gece Yarısı İki Araç Alev Aldı

Torosların Karı Üreticinin Yüzü Gülüyor

Anamur’da Hatalı Park Kaosu: Belediye Otobüsü Mahsur Kaldı, Trafik Felç Oldu!

​800 Milyon TL'lik Dev Şans Üç Şehre Güldü

Kükür Mahalle Sakinleri Bu Kayanın Altından Bildikleri Bütün Duaları Okuyarak Geçiyor

Mersin’de 2026'ya Karanlıkta Girecek 13 İlçede 3 Günlük Planlı Elektrik Kesintisi!

Mersin Büyükşehir’in Hıyar Fidesi Desteği Hasatla Taçlandı!

KAYIP ENGELLİ VATANDAŞ TERMAL DRONLA KURTARILDI!

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Akdeniz'de Yeni Diploması Dalgası: Enerji Güvenliği İçin Çok Taraflı Zirve

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

HP’de İmamoğlu Sonrası Ankette Dikkat Çeken İsim: Vahap Seçer Yükselişte

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.